objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Četrtek, 22. avgust 2019 ob 06:59

Boj za državne milijarde: Božič odhaja jezen in poparjen, prihodnji teden pa na čelo Darsa, pozor - Cvetka Selšek?!
Vse se bo zgodilo v 10 dneh (II): veliko kadrovanje v senci malih in kakor škandaloznih (DOM)ačih zgodbic o Bernardu Brščiču, Luciji Šikovec Ušaj in Normi Korošec ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Cvetka Selšek (na sliki v družbi Janeza Šušteršiča in Gregorja Viranta, iz leta 2012) velja za eno od najbolje povezanih ali omreženih žensk zadnjih tridesetih let slovenske tranzicije. (foto: STA)

Ob včerajšnjem imenovanju Gabrijela Škofa za novega predsednika uprave Slovenskega državnega holdinga (vir) je (ne)pričakovano odstopil član uprave Andrej Božič, sprva predviden, da bo on postal - šef uprave SDH. Toda Božič, čigar padec smo na tem portalu prvič predvideli in napovedali že marca letos (vir: Kdo so tisti trije, ki pri Šarcu odločajo o kadrovskih zadevah?!), odhaja jezen in poparjen. Ko je prihajal na SDH kot kader Liste Marjana Šarca, si je v duhu lastnih značajskih predstav o svojih menedžerskih sposobnostih obetal, da bo sam vodil državne milijarde ter odločal o nadzornih svetih in upravah državnih podjetij, je pa naivno pozabil, da pravzaprav odhaja v politiko, kjer so pravila igre popolnoma drugačna. Zdaj pa Andrej Božič razlaga, da odhaja zato, ker njemu neki tipi iz politike, ki ne premorejo niti srednješolske izobrazbe, že ne bodo govorili, koga naj kam nastavi in kako se vodijo velike firme.

PRIHODNJI TEDEN POLEG TELEKOMA TUDI DARS

Na čelo nadzornega sveta Darsa (skupščina je predvidena za 28. avgust, torej dva dni pred skupščino Telekoma Slovenije) pa menda za novo predsednico nadzornega sveta prihaja, no, tako se vsaj govori - Cvetka Selšek. In to, pozor, kot kader LMŠ?! Gre za upokojeno nekdanjo dolgoletno direktorico in kasneje predsednico upravnega odbora SKB Banke - Societe Generale Group, ki so jo Francozi, spomnimo, pred kratkim prodali madžarski banki OTP, sicer pa bivšo političarko in eno izmed najbolje omreženih ali povezanih (polinkanih) žensk zadnjih 30 let slovenske tranzicije. Selškova je kot nekdanja "slovenska zunanja ministrica" (takrat, še pred osamosvojitvijo je bila to funkcija sekretarke za mednarodno sodelovanje) med drugim skrbela tudi za vedno malo skrivnostni državni denar, namenjen slovenskim manjšinam čez mejo, in bila zraven pri privatizaciji SKB Banke. Danes je tudi vidna članica Združenja Manager in "Jamnikovega" Združenja nadzornikov Slovenije ter velja za skoraj zaupnico Milana Kučana. Sicer je tudi slišati, da se Selškova menda obotavlja in ni povsem prepričana, ali bi res šla na Dars. Med imeni, ki se pojavljajo za nove člane uprave Darsa, sta nekdanja članica uprave SDH Nada Drobne Popovič in bivši Cerarjev minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, predpriprava širše javnosti oziroma medijski uvod za (morebitne) zamenjave na vrhu Darsa pa je pravkar objavljeno poročilo računskega sodišča o Darsu, ki je bilo na veliko lansirano tudi na Pop TV (vir).

IN KULISA JE STRANČICA DOM

Vse naj bi se torej zgodilo v 10 dneh (vir: Veliki kadrovski finale). Veliko kadrovanje ali boj za državne milijarde pa se dogaja v senci plasiranih malih (DOM)ačih poletnih "škandaloznih" medijskih zgodbic o strančici DOM, Bernardu Brščiču, Luciji Šikovec Ušaj in Normi Korošec ... Kot se to za vplivne stratege iz ozadja tudi spodobi.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
slovenski državni holding dars Gabrijel Škof Andrej Božič cvetka selšek peter gašperšič Nada Drobne Popovič miro cerar Lista Marjana Šarca bernard brščič Lucija Šikovec Ušaj norma korošec OTP SKV Banka Societe Generale Group Računsko sodišče pop tv Domovinska liga

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-12 12:17:18


Čebelic ne poznam, a očitno njuno pravno znanje nekoliko šepa, da je potreben zaslužek postrani. Sicer so odvetniki imteligentnejši del pravnikov, ker morajo preživeti na trgu, a takšni kot so Musarjeva in še neke, posvečene odvetniške družbe, živijo le od poslov z državo. Tudi omenjeni iskalki lahkega zaslužka, očitno. Ne predstavljam si med odvetniki tožilcev Ferlinca ali Kozine oziroma kakšne sodnice globoke države. Menim, da ne bi zaslužili za kruh...Privilegiranci režima , svoj vpliv, nedotakljivost in komplekse, zdravijo ravno na način, da počnejo, kar se jim zahoče. Za njih se zdi žaljivo, če bi morali delati po črti zakona. Šerifovanje nekaterih na sodiščih je zelo značilno. Takšen, mafijski ustroj držve, se potem seli v vse državne institucije in pore družbe. Ni pomembno, kako, šteje le, če imaš ali nimaš . Potem te razvrstijo v kategorije in temu primerno si obravnavan, če že potrebuješ storitev ali pomoč. Balkanska mentaliteta oziroma rusko pojmovanje demokracije, se vse bolj bohotita tudi pri nas. Ne hecam se, ko zapišem, da nekatere ljudi v državi lahko le ustreliš, če ti povzročijo nepopravljivo škodo. Najhuje je, ko ti nož v hrbet zarinejo državne institucije, od katerih pričakuješ ravno nasprotno. Tudi sam, največje prevare doživljam v pravosodju, ne s strani migrantov, južnjakov ali tistih, ob katerih se podzavestno primem za denarnico. Organiziran kriminal v Sloveniji poteka od vrha. Gre za nekakšno nadaljevanja povojnega zločina nad narodom, v nekoliko sofisticirani in bolj subtilni obliki. Le žrtev, vedno ostaja žrtev.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Boj za državne milijarde: Božič odhaja jezen in poparjen, prihodnji teden pa na čelo Darsa, pozor - Cvetka Selšek?!