objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 20. avgust 2019 ob 07:00

Telekom (in SDH). Veliki zakulisni kadrovski finale v 10 dneh: sporni Vizjak odhaja, Rozman ostaja, Merkan prihaja.
In še politična dimenzija: odgovornost za Telekom Slovenije zdaj skoraj v celoti prevzema Lista Marjana Šarca, SD pa se menda umika iz uprave ter ostaja zgolj v nadzornem svetu ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ključne kadrovske zadeve na vrhu Telekoma Slovenije naj bi se zdaj, vsaj po naših informacijah, razpletle že pred Telekomovo skupščino, sklicano za 30. avgust.

Ključne kadrovske zadeve na vrhu Telekoma Slovenije naj bi se zdaj, vsaj po naših informacijah, razpletle že pred Telekomovo skupščino, sklicano za 30. avgust. Prihaja torej veliki zakulisni finale, odigral pa naj bi se v prihodnjih desetih dnevih:

- Že ta četrtek zaseda kadrovska komisija nadzornega sveta Telekoma Slovenije, ki naj bi določila dva finalna kandidata za novega predsednika uprave TS. Favorit bržkone ostaja Matjaž Merkan, nekdanji predsednik uprave družbe SwatyComet (Weiler Abrasives), ki ga je Šarčeva vlada julija letos že imenovala tudi za člana sveta UKC Ljubljana.

- Matjaža Merkana naj bi potem za novega predsednika uprave imenoval še sedanji nadzorni svet TS, in to prihodnjo sredo, torej pičla dva dni pred petkovo skupščino.

(Iz krogov blizu vlade je sicer slišati, da bo do takšnega imenovanja novega predsednika uprave prišlo, da si sedanji člani nadzornega sveta morda ne premislijo, iz virov blizu nadzornega sveta pa je slišati, da bi sedanji nadzorni svet lahko novega predsednika uprave Telekoma Slovenije postavil že do 15. julija, vendar se vladna koalicija ni zmogla dogovoriti, kdo naj bi to bil; mimogrede, do "usodne" skupščine, 30. avgusta, nadzorni svet TS še vedno vodi Lidia Glavina.)

SCENA: POŽAREPORT UMAKNIL VIZJAKA

- Sporni Andrej Vizjak na skupščini 30. avgusta ne bo postal novi član nadzornega sveta TS, zagotavljajo vplivni akterji iz vladne koalicije. Vizjak sam sicer noče odstopiti od kandidature, saj menda računa, da si bo politika premislila, in lobisti zanj še vedno kličejo, sicer pa na sceni prevladuje mnenje, da je njegova zgodba končana in da so ga odnesla objavljena razkritja na našem portalu. Pri čemer vse o njem sploh še ni bilo objavljeno: denimo to, kako je pred leti na pogrebu svojega očeta na ljubljanskih Žalah govoril v nemščini in kako se je hvalil, da mu je Milan Kučan obljubil, da bo predsednik vlade?!

Andrej Vizjak se je tudi hvalil, kako mu je Kučan obljubil, da bo predsednik vlade ... Andrej Vizjak se je tudi hvalil, da mu je Kučan obljubil, da bo predsednik vlade ...

Po navedbah naših virov blizu vlade naj bi se zgodilo naslednje: ali bo Slovenski državni holding na sami skupščini umaknil predlog za Vizjakovo kandidaturo ali pa Vizjak preprosto ne bo izglasovan.

- V nasprotju z Vizjakom pa Igor Rozman - kljub pomislekom zaradi njegove zaposlitve na RTV Slovenija in nekaterim "nenavadnim" odgovorom, ki naj bi jih dajal na zaslišanju pred nominacijsko komisijo - ostaja kandidat za novega člana nadzornega sveta TS.

- Po navedbah naših virov iz vladne koalicije naj bi politično odgovornost za Telekom Slovenije zdaj skoraj v celoti prevzela Lista Marjana Šarca, SD pa se menda "umika iz uprave" ter ostaja zgolj v nadzornem svetu.

NOVI VRH SDH. ČIGAV BO ŠKOF?!

Bistvene kadrovske spremembe pa naj bi se v prihodnjih dveh ali več tednih zgodile tudi na vrhu SDH. Nadzorniki Slovenskega državnega holdinga naj bi že avgusta ali pa vsaj na prvi septembrski seji za novega predsednika uprave SDH imenovali Gabrijela Škofa (Adriatic Slovenica oziroma Skupina Generali), kar naj bi precej spremenilo stanje znotraj SDH, kjer menda vlada precejšnja zmeda in v glavnem vsi gledajo samo drug drugemu pod prste. Začasni predsednik uprave, sicer predsednik nadzornega sveta SDH Igor Kržan, pravijo, res funkcionira tako, kot je tam, torej samo začasno, "prvi" član uprave Andrej Božič (LMŠ), sprva predviden za šefa uprave, deluje deprimirano in menda samo še čaka, kam se bo plasiral - za kakšnega direktorja, drugi član uprave Boštjan Koler (SD) pa naj bi se preveč zapel s "fanti iz LMŠ", vso to zmedo pa naj bi izkoristila predsednica nadzornega sveta Karmen Dietner in čez poletje pokazala velike ambicije predvsem pri - kadrovanju. Tudi Andrej Vizjak je njeno maslo, a se je, tako naši viri, po tem razkritju na našem portalu (vir) precej potuhnila. Je pa zanimivo, da naj bi Gabrijel Škof na vrh uprave SDH prihajal znotraj kvote LMŠ, saj ga nekateri uvrščajo v trdo jedro SD ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
telekom slovenije Andrej Vizjak Milan Kučan Lista Marjana Šarca Vlada Marjana Šarca sdh Andrej Božič Boštjan Koler Igor Kržan Karmen Dietner Gabrijel Škof Matjaž Merkan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-12 12:17:18


Čebelic ne poznam, a očitno njuno pravno znanje nekoliko šepa, da je potreben zaslužek postrani. Sicer so odvetniki imteligentnejši del pravnikov, ker morajo preživeti na trgu, a takšni kot so Musarjeva in še neke, posvečene odvetniške družbe, živijo le od poslov z državo. Tudi omenjeni iskalki lahkega zaslužka, očitno. Ne predstavljam si med odvetniki tožilcev Ferlinca ali Kozine oziroma kakšne sodnice globoke države. Menim, da ne bi zaslužili za kruh...Privilegiranci režima , svoj vpliv, nedotakljivost in komplekse, zdravijo ravno na način, da počnejo, kar se jim zahoče. Za njih se zdi žaljivo, če bi morali delati po črti zakona. Šerifovanje nekaterih na sodiščih je zelo značilno. Takšen, mafijski ustroj držve, se potem seli v vse državne institucije in pore družbe. Ni pomembno, kako, šteje le, če imaš ali nimaš . Potem te razvrstijo v kategorije in temu primerno si obravnavan, če že potrebuješ storitev ali pomoč. Balkanska mentaliteta oziroma rusko pojmovanje demokracije, se vse bolj bohotita tudi pri nas. Ne hecam se, ko zapišem, da nekatere ljudi v državi lahko le ustreliš, če ti povzročijo nepopravljivo škodo. Najhuje je, ko ti nož v hrbet zarinejo državne institucije, od katerih pričakuješ ravno nasprotno. Tudi sam, največje prevare doživljam v pravosodju, ne s strani migrantov, južnjakov ali tistih, ob katerih se podzavestno primem za denarnico. Organiziran kriminal v Sloveniji poteka od vrha. Gre za nekakšno nadaljevanja povojnega zločina nad narodom, v nekoliko sofisticirani in bolj subtilni obliki. Le žrtev, vedno ostaja žrtev.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Telekom (in SDH). Veliki zakulisni kadrovski finale v 10 dneh: sporni Vizjak odhaja, Rozman ostaja, Merkan prihaja.