objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Četrtek, 1. avgust 2019 ob 07:02

Kadrovanje spornega Vizjaka na Telekom kot bizarna telenovela. Kaže, da je ponaredil celo potrdila o plačilu preživnine?!
In lahko bi se zgolj smejali ali jokali, vseeno, če ne bi šlo za Telekom Slovenije, vodilno slovensko telekomunikacijsko podjetje v državni lasti.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Pisna potrdila, ki naj bi jih Andrej Vizjak v zadnjih dneh pošiljal medijem prek najete svetovalke Milene Kalaacunn naj bi bila ponarejena. Tako vsaj zatrjuje Andreja Jernejčič, dokaz za njene besede pa naj bi bila tudi sama potrdila z nenavadnimi fonti, zastarelimi že več let.

Kadrovanje spornega "Andreja Vizjak iz Dubaja" na čelo Telekoma Slovenije (spomnimo: na skupščini Telekoma Slovenije, sklicani za 30. avgust, naj bi Vizjak na predlog Slovenskega državnega holdinga najprej postal član, potem pa celo predsednik nadzornega sveta?!) postaja kot bizarna telenovela, španska ali turška, vseeno, nizkocenovna ali blockbusterska, spet vseeno, lahko bi se namreč zgolj smejali ali jokali, tudi vseeno, če ne bi šlo za Telekom Slovenije, vodilno slovensko telekomunikacijsko podjetje v državni lasti.

Dokumenti in izjave, ki jih objavljamo v nadaljevanju, namreč utemeljeno kažejo na sum, da je Andrej Vizjak med drugim celo ponaredil tako imenovana potrdila o plačilu preživnine za hčerko, ki jo ima iz drugega zakona, s svojo bivšo soprogo Andrejo Jernejčič, sicer znano slovensko svetovalko za odnose z javnostmi.

Poglejmo nekatere dokumente in izjave:

- Preživnino za hčerko v višini 500 evrov mesečno (brez valorizacije) naj bi Andrej Vizjak plačeval na podlagi sodbe in sodne poravnave pred ljubljanskim okrožnim sodiščem, iz julija 2014:

Kot je razvidno iz sodne dokumentacije, za Vizjaka dela tudi odvetniška pisarna Mira Senice, kar smo sicer že pisali. Kot je razvidno iz sodne dokumentacije, za Vizjaka dela tudi odvetniška pisarna Mira Senice, o čemer smo sicer že pisali.

- Pisna potrdila, ki naj bi jih Vizjak v zadnjih dneh pošiljal medijem prek najete svetovalke Milene Kalaacunn (več o njej v nadaljevanju tega članka), pa naj bi bila ponarejena. Tako vsaj zatrjuje Andreja Jernejčič, dokaz za njene besede pa naj bi bila tudi sama potrdila, z nenavadnimi fonti, zastarelimi že več let. Res je skrajno nenavadno, da bi se Vizjak še decembra 2018, torej pet let po ločitvi, podpisoval kot "Jernejčič" ("Andrej Jernejčič Vizjak"?!, saj je on namreč samo Andrej Vizjak!) in enako velja za Andrejo Jernejčič. Potrdila naj bi "zložil" ali ponaredil Vizjak, in sicer na podlagi bianco podpisanih papirjev, ki naj bi jih Andreja Jernejčič podpisovala ob ločitvi. Po naših informacijah naj bi Jernejčičeva zoper Vizjaka pred dvema mesecema zato vložila tudi tožbo - zaradi neplačevanja preživnine.

Še enkrat: Andreja Jernejčič nam je pred dvema dnevoma eksplicitno zatrdila, da Andrej Vizjak doslej za preživnino ni plačal niti centa (!?) in da so vsa ta potrdila ponarejena. Tudi kopij teh - kakor - potrdil Jernejčičeva nima.

Če to drži, potem kandidat za predsednika nadzornega sveta Telekoma Slovenije ne samo, da ne plačuje preživnine, ampak je storil tudi kaznivo dejanje goljufije oziroma ponarejanja listin. No, lepo ...?! Sicer pa je slišati, da naj bi se Jernejčičeva svojega bivšega moža Andreja Vizjaka celo bala, saj naj bi bil "sposoben vsega", poleg tega naj bi za dosego svojih ciljev imel na voljo tudi "ogromno denarja".

KO NEVERJETNI UM NAJAME MILENO KALAACUNN

Zanimivo je tudi, da je Andrej Vizjak, ki ga ženska revija Zarja-Jana med kandidaturo za Telekom po vsem tem imenuje še "neverjetni um" ...

... za svojo "medijsko svetovalko" pri kandidaturi za Telekom Slovenije najel nekdanjo novinarko všečnega videza Mileno Kalaacunn, ki je svoje podjetje HubMedia, d. o. o., pravkar spravila v stečaj. Njeni uradni dolgovi naj bi ta hip znašali nekaj manj kot 29 tisoč evrov (spodaj):

Hubmedia - stečaj.pdf

... kljub stečaju podjetja pa še naprej mirno igra golf in posluje prek statusa samostojne podjetnice (vir). In kot je razvidno iz stečajnih dokumentov, si je Kalaacunnova tik pred uvedbo stečaja iz propadajočega podjetja sama sebi prodala prenosni računalnik, najnovejši iPhone in električni skuter, kupnine pa seveda ni poravnala, zato stečajni upravitelj tudi predlaga izterjavo.

Več virov nam potrdilo, da Milena Kalaacunn zdaj za Vizjaka dela zato, ker ji je - če postane predsednik naddzornega sveta - obljubil službo na Telekomu, govori pa se o tem, da bo postala svetovalka uprave Več virov nam je potrdilo, da Milena Kalaacunn zdaj za Vizjaka dela zato, ker ji je - če postane predsednik nadzornega sveta - obljubil službo na Telekomu, govori pa se o tem, da bo postala svetovalka uprave.

Milena Kalaacunn je sicer nekdanja odgovorna urednica spletnega portala MMC RTVSLO, Žurnala24 in spletnega portala Slovenskih novic, kot urednica je delala tudi na spletnem portalu Siol.net, ki je v lasti Telekoma Slovenije, znana pa je tudi kot bivša zasebna spremljevalka znanega medijca Lea Oblaka. Več virov nam je potrdilo, da zdaj za Vizjaka dela zato, ker ji je - če postane predsednik nadzornega sveta - obljubil odlično plačano službo na Telekomu, govori se o tem, da naj bi postala svetovalka uprave, kar pa Kalaacunnova seveda zanika ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Vizjak telekom slovenije slovenski državni holding Andreja Jernejčič Milena Kalaacunn

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kadrovanje spornega Vizjaka na Telekom kot bizarna telenovela. Kaže, da je ponaredil celo potrdila o plačilu preživnine?!