objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Nedelja, 23. december 2018 ob 06:53

Psihično nasilje državnih uradnikov pri izbranih tarčah povzroča stres in živčnost, ki se slej ko prej konča v bolnici!
Ivan Simič pred novim letom sporoča: pomembna novica teh dni je ta, da Furs - po nepotrebnem - doživlja vedno več porazov na sodnih instancah ...
Forum !

Odpri galerijo

Ivan Simič je davčni svetovalec, nekdanji direktor Fursa in davčne uprave v Srbiji, stalni komentatator oddaje #Faktor.com na TV3 in letos znova proglašen za najuglednejšega davčnega stokovnjaka v državi, na podlagi izbora spletnega portala Tax-Fin-Lex. (foto: STA)

(Piše: Ivan Simič - revija Denar)

Pomembna novica teh dni je, da Furs po nepotrebnem doživlja vedno več porazov na sodnih instancah. Zadnjič smo vam predstavili primer uvoznika banan, ki je uspel na evropskem sodišču, v tej številki vam predstavljamo sodbo upravnega sodišča, ki se nanaša na napačno uporabo materialnega prava pri določitvi navideznega posla, in sodbo vrhovnega sodišča, ki je odločilo, da Furs mora dokazati tisto, kar trdi. To smo Fursu trdili zadnjih deset let, to je od takrat, ko je pričel izvajati osebne davčne preglede. Toda vztrajal je pri svojem, da je dovolj, da pove, da zavezanec ni dokazal, kar trdi, čeprav tudi Furs ni dokazal tega, kar trdi. O tem smo veliko pisali, veliko davčnih zavezancev je zaradi nezakonitih postopkov moralo po nepotrebnem plačati 70-odstotni davek, če ga niso plačali, so končali v stečaju ali so propadli. Vem, da se ponavljam, toda propadajo družine in nihče se ne zmeni za to. Velja prepričanje, da je tisti, katerega je obdavčil davčni organ, pač kriv. Toda iz lastnih izkušenj vam povem, da temu ni zmeraj tako.

V mojem primeru nezakonite obdavčitve in krive kazenske ovadbe sem bližje resnici. Tudi mene so se lotili leta 2012 in kot sem do zdaj izvedel, jo šlo za odločitev dveh oseb v Fursu. Ena naj bi bila upokojena vodja inšpekcije, druga pa njena sodelavka. Oni sta se odločili, da mi bosta nagajali, me obdavčili, zoper mene vložili krivo kazensko ovadbo in me čim bolj uničili. Za to sta potrebovali inšpektorico, ki bi vse to izvedla, in sta jo našli. Da bi bila dovolj stimulirana, so ji na dan izdaje sklepa za moj davčni pregled podpisali pogodbo, s katero so ji zvišali plačo. To je storil takratni vodja Fursa, ki ima danes visoko državno funkcijo. Inšpektorica si je izmislila davčno obveznost, vložila je krivo kazensko ovadbo, ki me je stala novega velikega medijskega maltretiranja. Na koncu je vse skupaj imelo velik vpliv na moje zdravje. Ko je inšpektorica svoje odslužila, naj bi jo iz Ljubljane prestavili v Novo mesto, kjer menda zdaj sedi v zakotni pisarni. Upam, da ji je to dobra izkušnja in da ne bo več počela takšnih zadev.

NI VEČ NOBENIH MORALNIH OVIR?!

Si predstavljate, koliko takšnih zadev se je zgodilo in koliko se jih lahko dogaja, če se je to dogajalo meni - kot nekdanjemu direktorju Fursa?! Očitno ni - več nobenih - moralnih ovir.

Psihično nasilje takšnih državnih uradnikov povzroča pri izbranih tarčah velik stres, nejevoljo in živčnost, ki prej ali slej konča na bolniški postelji. Ko potem medicinske sestre s to posteljo hitijo po bolnišničnih hodnikih, nad seboj gledate le stropne luči, ki pred očmi letijo druga za drugo, kot letijo leta našega življenja. Takrat je pomembno le preživetje in takrat se vprašate, ali je bilo vse to vredno tega. Ali se je bilo vredno bojevati za pravico in resnico, ko imate posameznike, ki se prodajo za par evrov višjo plačo, ali imate novinarje, ki so za par sto evrov ali pa zaradi politične pripadnosti, pripravljeni spisati članek, s katerim vas uničijo.

Zato se z razlogom vprašate zakaj? Zakaj je tako? Kaj vodi te ljudi, da so tako nizkotni, pokvarjeni, podkupljivi? Ali nimajo lastnih otrok, ki bodo slej ali prej brali, kaj so počeli njihovi starši? Ali je človeško življenje res vredno tako malo?

IN SREČNO 2019!

Zato si ob izteku leta 2018, ki se za mene, predvsem zaradi čudežev medicine, končuje lepše, kot sem pričakoval, želim več medsebojnega spoštovanja. Želim si, da bi čim več ljudi na svetu bilo srečnih, da ne bi bilo sovraštva, vojn, podtikanj, zlorab in korupcije. Želim si, da bi nam novo leto prineslo nov pogled na svet, da bi politiki dojeli, da so na oblasti zaradi ljudstva in ne da je ljudstvo zaradi njih. Želim si, da bi levi in desni popustili in zbližali svoja stališča, saj ta sovražnost ne vodi nikamor. Na koncu si želim, da bi dočakali čim več skupnih novih let. Srečno v 2019.

(Ivan Simič je davčni svetovalec, nekdanji direktor Fursa in davčne uprave v Srbiji, stalni komentatator oddaje #Faktor.com na TV3 in letos znova proglašen za najuglednejšega davčnega stokovnjaka v državi, na podlagi izbora spletnega portala Tax-Fin-Lex.si)

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
furs Ivan Simič Revija Denar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-05-22 10:51:15


Tragika oziroma nesmisel obstoja države se kaže v tem, ker nam ne vladajo izvoljenci ljudstva pač pa izbranci mafije, ljudje z ulice, kruhoborci, ki zavedajoč se svojh hendikepov ter intelektuale podhranjenosti, skušajo le preživeti. Tako si je sam predsednik vlade svoj čas kot partijski komik, basal žepe z bankovci nastopajoč po veselicah in zasebnih zabavah, račune za županske zapitke pa izstavljal občanom v obliki nenonormalno visokih davkov. Zdajšnji zunanji minister je kradel na potnih stroških in imel dopoldansko obrt v službenm času. Obrambni, ki še vedno ne zna ločiti odpadkov se vlači po sodiščih zaradi pralnega stroja, ki ga ima v prostorih, kjer, upam, vsaj ne urinira. Vmes posreduje pri policiji za plačilni nalog svoje, neumne hčere. Primer Simone Dimic tudi poznamo. In še in še je tega, kjer od oblasti pijani držvni uslužbenci počnejo, ker se jim zahoče, vedoč, da jim boter v Murglah krije hrbet in so odgovorni le njemu, ne Bojanu Požarju ali tam nekim davkoplačevalcem. Ti, ki imajo še nekoliko bolj razmetano podstrešje grozijo tudi s tožbami, sami pa niso sposobni povedati ali zapisati dva stavka v svojo obrambo...Boštjan Vasle se mi zdi ubogljiv vojak udbomafije. V tem kontekstu je zasedel in že sto let zaseda pomebne državne funkcije. S svojim ne preveč bistrim pristopom, me spominja na večnega funkcionarja Šoltesa do in posmrtnega predsednika računskega sodišča. Bolj se je kradlo in več manjkalo v državni blagajni, lažje je bilo zanj v pogledu novih mandatov. Logično je, da so ti, ki so neposredno podrejeni glavnimi protagonistom mafijskega ustroja države , še večji jebivetri. Nenavadno , skoraj nenormalno, bi bilo drugačno stanje.. Hočejo nam dopovedati, da oni to lahko. Res je. Dokler jim to pustimo. V tem kontekstu bi bilo zelo priročno uporabiti kakšno učinkovito pravno sredstvo iz Srbije. Vsaj kar se tiče obrambe pred temi prevaranti, da ne zapišem zikovci, kar ta, ki je le utajil davek, zagotovo ni.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Psihično nasilje državnih uradnikov pri izbranih tarčah povzroča stres in živčnost, ki se slej ko prej konča v bolnici!