objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 20. november 2018 ob 06:47

Novi dokumenti afere Koprivnikar: celo državni Telekom ni dobil frekvenc - kot BTC. Menda zato, ker ga niso zaposlili?!
Ne samo znaki, to so že dokazi kaznivega dejanja! Tanja Muha, sporna direktorica Akosa, pa računa, da bodo postopek njene razrešitve na Šarčevi vladi zaustavili ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

To je del vloge Telekoma Slovenije, 23. marca letos poslane na Akos, celotno vlogo pa objavljamo v nadaljevanju ...

Akos - Telekom Slovenije: Vloga.pdf

Po razkritju in izbruhu afere "Koprivnikar-BTC" so številni novinarji različnih medijev vodstvo Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (Akos) uradno zaprosili za kopije vlog in letošnjih odločb o podelitvi frekvenc 5G. No, po naših informacijah pa do danes še nihče ni dobil celotne dokumentacije. Še več, celotne dokumentacije niso dobili niti člani sveta Akosa, pristojni za delovanje te agencije?! Za dokumentacijo je zaprosil tudi Forum za digitalno družbo, ki pripravlja poročilo za Komisijo za nadzor javnih financ, in tudi temu ni uspelo dobiti celotne dokumentacije. Čeprav gre za "javno agencijo" ...

Zato sledi logično vprašanje: zakaj Tanja Muha, sporna direktorica Akosa, skriva vse te podatke, če so bili vsi postopki - kot vehementno, tudi v številnih popravkih, objavljenih na tem portalu, zatrjuje nekdanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar - povsem transparentni?! Odgovor in razlog sta verjetno preprosta: iz dokumentov je mogoče razbrati, da je Tanja Muha storila kaznivo dejanje zlorabe položaja.

Eden od takšnih dokumentov, ki dokazujejo nezakonito početje Tanje Muha, je tudi vloga družbe Telekom Slovenija, d. d., torej vloga podjetja, ki je v večinski državni lasti. Tudi družba Telekom Slovenije je namreč 23. marca 2018 na Akos naslovila vlogo za pridobitev frekvenc 5G za potrebe EU-projektov.

Telekomovci so v vlogi navedli evropske projekte, pri katerih je Telekom - v nasprotju z družbo BTC - tudi uradni partner. Vlogo za 3-letno dovoljenje je Telekom vložil marca, dovoljenje so dobili šele 13. junija in še, pozor, samo za manj kot 3 mesece. BTC, ki ga vodi Jože Mermal, prvopodpisani pod kandidaturo novega starega ljubljanskega župana Zorana Jankovića, pa je dovoljenje dobil tako rekoč takoj - v dveh tednih. Še bolj bizarno pa je dejstvo, da je družba Telekom Slovenije dejansko res partner evropskega projekta, ki ga je Telekom Slovenije tudi navedel v svoji vlogi, pa kljub temu niso dobili frekvenc 5G za 3 leta.

Akos - Telekom Slovenije. Odločba z veljavnostjo manj kot 3 mesece.pdf

Akos - BTC. Odločba za BTC z veljavnostjo točno 3 leta.pdf

				Partnerji projekta Evropske unije, kjer sodeluje Telekom Slovenije.			Partnerji projekta Evropske unije, kjer sodeluje Telekom Slovenije.

NE SAMO ZNAKI, TO SO ŽE DOKAZI KAZNIVEGA DEJANJA

Zakaj potem Telekomu Slovenije, ki je - v nasprotju z BTC - izpolnjeval pogoje in je celo državno podjetje, ni uspelo dobiti frekvenc 5G za 3 leta?! Odgovor je spet razmeroma preprost: ker niso zaposlili Borisa Koprivnikarja (vir)?!

Vse to pa niso samo znaki, ampak celo že dokazi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic.

Slišati je tudi, da Tanja Muha lobira, da bi ustavila postopek (razrešitve) zoper njo na vladi, vmes pa naj bi zaposlenim na Akosu dala navodila, naj dokumente, povezane z afero Koprivnikar-BTC oziroma frekvencami 5G, novinarjem in vsem ostalim, ki zadeve preverjajo, vključno s člani sveta agencije, pošiljajo "čim bolj počasi".

Tanja Muha pa je šla celo še dlje in člane sveta Akosa, ki so na Šarčevo vlado poslali predlog za njeno razrešitev, prijavila Komisiji za preprečevanje korupcije?!

Imamo torej naslednjo bizarno situacijo: Tanja Muha, kader Borisa Koprivnikarja in SMC, članom nadzornega sveta Akosa noče posredovati dokumentov Agencije ter posledično onemogoča njihovo delo in nadzor agencije, potem pa še poda prijavo (ovadbo) na KPK, ker njeni nadzorniki predlagajo njeno razrešitev?! Zmotilo, Muhovo namreč, pa naj bi jo to, ker ji nadzorniki kakor niso omogočili, da bi na očitke iz afere - odgovorila, čeprav nadzorni svet med pripravo predloga njene razrešitve po veljavnem zakonu tega - da se jo vabi na nekakšne zagovore in podobno - tako ali tako ni dolžen narediti?! In posledično zavlačevala, da se afera vmes ohladi, kar zdaj sicer tudi res počne. Saj računa, da se bodo postopki njene razrešitve na vladi zaustavili ...

To je res možno samo v Sloveniji. Only in Slovenia?!

Preberite tudi:

Začelo se je. Koprivnikar, minister SMC, bi rad postal šef uprave Telekoma Slovenije.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
boris koprivnikar btc AKOS Tanja Muha Forum za digitalno družbo komisija za nadzor javnih financ Jože Mermal zoran janković telekom slovenije SMC komisija za preprečevanje korupcije

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-05-22 10:51:15


Tragika oziroma nesmisel obstoja države se kaže v tem, ker nam ne vladajo izvoljenci ljudstva pač pa izbranci mafije, ljudje z ulice, kruhoborci, ki zavedajoč se svojh hendikepov ter intelektuale podhranjenosti, skušajo le preživeti. Tako si je sam predsednik vlade svoj čas kot partijski komik, basal žepe z bankovci nastopajoč po veselicah in zasebnih zabavah, račune za županske zapitke pa izstavljal občanom v obliki nenonormalno visokih davkov. Zdajšnji zunanji minister je kradel na potnih stroških in imel dopoldansko obrt v službenm času. Obrambni, ki še vedno ne zna ločiti odpadkov se vlači po sodiščih zaradi pralnega stroja, ki ga ima v prostorih, kjer, upam, vsaj ne urinira. Vmes posreduje pri policiji za plačilni nalog svoje, neumne hčere. Primer Simone Dimic tudi poznamo. In še in še je tega, kjer od oblasti pijani držvni uslužbenci počnejo, ker se jim zahoče, vedoč, da jim boter v Murglah krije hrbet in so odgovorni le njemu, ne Bojanu Požarju ali tam nekim davkoplačevalcem. Ti, ki imajo še nekoliko bolj razmetano podstrešje grozijo tudi s tožbami, sami pa niso sposobni povedati ali zapisati dva stavka v svojo obrambo...Boštjan Vasle se mi zdi ubogljiv vojak udbomafije. V tem kontekstu je zasedel in že sto let zaseda pomebne državne funkcije. S svojim ne preveč bistrim pristopom, me spominja na večnega funkcionarja Šoltesa do in posmrtnega predsednika računskega sodišča. Bolj se je kradlo in več manjkalo v državni blagajni, lažje je bilo zanj v pogledu novih mandatov. Logično je, da so ti, ki so neposredno podrejeni glavnimi protagonistom mafijskega ustroja države , še večji jebivetri. Nenavadno , skoraj nenormalno, bi bilo drugačno stanje.. Hočejo nam dopovedati, da oni to lahko. Res je. Dokler jim to pustimo. V tem kontekstu bi bilo zelo priročno uporabiti kakšno učinkovito pravno sredstvo iz Srbije. Vsaj kar se tiče obrambe pred temi prevaranti, da ne zapišem zikovci, kar ta, ki je le utajil davek, zagotovo ni.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Novi dokumenti afere Koprivnikar: celo državni Telekom ni dobil frekvenc - kot BTC. Menda zato, ker ga niso zaposlili?!