objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Četrtek, 12. oktober 2017 ob 06:30

Magna že na sodišču, tudi gradbeno dovoljenje. Zlorabe, grožnje, podkupovanja, predkazenski postopki!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marinček tudi zelo podrobno opisuje, kaj se je dogajalo med izdajanjem nezakonitih upravnih aktov.
Kot napovedano, so se že začeli pravni in sodni postopki zoper soglasja in dovoljenja, ki jih je Cerarjeva vlada očitno nezakonito izdala Magni Steyr oziroma za projekt Magna Nukleus v občini Hoče - Slivnica. Pri tem je treba že uvodoma pojasniti, da nobeno soglasje ali dovoljenje, tudi gradbeno ne, ki ga je doslej dobila Magna Steyr, ni dokončno in ga je seveda možno izpodbijati v sodnih postopkih!
Tako je Gorazd Marinček, predsednik Slovenskega E-foruma, na ministrstvo za okolje in prostor vložil predlog za izrek ničnosti po 279. členu Zakona o upravnem postopku (ZUP), in sicer za sporno okoljevarstveno soglasje, ki ga je izdala Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) - za Magno Steyr (faksimile), in predlog za obnovo postopka po 260. členu Zakona o upravnem postopku za isto okoljevarstveno soglasje (Arso) ter predlog za odpravo in razveljavitev tega okoljevarstvenega soglasja (faksimile). Gre predvsem za kršitev 69. člena Zakona o vodah, ki točno na tem območju izrecno in absolutno prepoveduje kakršno koli gradnjo industrijskih objektov, ki imajo opravka z nevarnimi snovmi.
O vložitvi obeh predlogov naj bi Gorazd Marinček še danes seznanil tudi medije in širšo javnost. Če ministrstvo za okolje zavrne oba predloga, je najprej možna pritožba na upravno sodišče, kasneje pa še na vrhovno in ustavno sodišče.

PODPISOVANJE NEZAKONITIH AKTOV

Pri tem je treba povedati, da obstaja utemeljeni sum, da gospodarski minister Zdravko Počivalšek in ministrica za okolje in prostor Irena Majcen zavestno dopuščata nezakonitosti in podpisujeta nezakonite upravne akte, hkrati pa izvajata mobing in medijski linč, kar vse Marinček tudi podrobno opisuje v vloženih predlogih. Poleg omenjenih ministrov je po pisnih navedbah Gorazda Marinčka pritiske in grožnje med izdajo upravnih aktov izvajal tudi Jure Leben, državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo, poskusi podkupovanja pa so, kot navaja Marinček, že predmet predkazenskega postopka, torej policije (faksimile).

PRVA TOŽBA TUDI ŽE NA UPRAVNO SODIŠČE

Posamezne podrobnosti, ki jih opisuje Marinček, so pravzaprav šokantne, vse to pa se je, pozor, dogajalo tudi z izrecno vednostjo in podporo predsednika vlade Mira Cerarja.
Po naših zelo zanesljivih informacijah je tudi na upravno sodišče že prispela prva tožba zoper vladno Direkcijo za vode in Arso zaradi izdaje spornega vodnega in okoljskega soglasja, kjer je prišlo do očitne kršitve že omenjenega 69. člena Zakona o vodah. Več o tem pa v prihodnjih dneh.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
magna steyr Triler Magna Steyr miro cerar Vlada zdravko počivalšek irena majcen ministrstvo za okolje in prostor jure leben Magna Nukleus Hoče Slivnica Gorazd Marinček Slovenski Eforum Agencija republike Slovenije za okolje Direkcija za vode Upravno sodišče vrhovno sodišče Ustavno sodišče Zakon o vodah Zakon o upravnem postopku

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Magna že na sodišču, tudi gradbeno dovoljenje. Zlorabe, grožnje, podkupovanja, predkazenski postopki!