objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Petek, 22. september 2017 ob 07:23

Ozadje AMZS (2. del). Zaslužki direktorice Lucije Žive Sajevec v nebo, nasilnega Roberta Štabe se bojijo - in odhodi se vrstijo.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Anton Breznik in kompanija na skrivaj načrtujejo privatizacijo AMZS skozi podjetje AMZS, d. d.
Robert Štaba, danes sicer že nekdanji generalni sekretar AMZS, trenutno zadolžen za mednarodno sodelovanje, je tipičen primer ene takšne kariere na AMZS (vir) pod vodstvom Antona Breznika. Je nekdanji uslužbenec policije, ki je policijsko kariero zaključil v nikoli povsem pojasnjenih okoliščinah, pristal na funkciji sekretarja Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (kjer se je potem sprl s tedanjim predsednikom sveta Bojanom Žlendrom ter prevzel vodenje zavoda Varna pot. Iz Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu naj bi odnesel računalniške in druge programe ter jih na zavodu Varna pot uporabil kot svoje. Kot generalni sekretar AMZS je imel - na podlagi individualne pogodbe - okoli 6 tisoč evrov mesečne plače, kljub temu pa naj bi nekaj časa, menda v ožjih družbah, rad pripovedoval, da bo "zjebal AMZS, Varna pot pa bo prevzela vlogo AMZS".

SKUPAJ STA SE DRLA NA PODPREDSEDNIKA REŽONJO ...

Tudi Štaba ima, podobno kot Breznik, svoje dvorne novinarje in prek medijev obračunava z nasprotniki. Na AMZS slovi po svoji nasilnosti in mobingu in naj bi Bezniku predlagal zaposlitev Lucije Žive Sajevec na funkcijo direktorice AMZS, d. d., ko so zamenjali prejšnjega direktorja AMZS, d. d., Matjaža Logarja. Štaba in Lucija Živa Sajevec se poznata še iz Centra varne vožnje Vransko, kjer je bila Lucija Živa Sajevec direktorica, žena Roberta Štabe pa je tam honorarno služila z občasnimi predavanji. Menda naj bi vsaj enkrat s predavanji pokasirala 9 tisoč evrov mesečno. Takrat je bila začasna vodja centra Branka Leskovšek (nadomeščala je Lucijo Živo Sajevec, ker je bila slednja na porodniškem dopustu), ki pa je zavrnila izplačilo; no, kasneje jo je maščevalni Robert Štaba spravil iz AMZS.
Roberta Štabo nekateri na AMZS sumijo tudi spornega nakazila 70 tisoč evrov v Švico, na bančni račun slovenski javnosti neznane Cathlin Elsig, menda kot plačilo svetovanja pri projektu Sol.
Robert Štaba pa zna zagroziti tudi Antonu Bezniku. Slednji se je namreč večkrat potožil, da je Štaba po telefonu kričal nanj (to je bilo takrat, ko so nekateri iz vodstva AMZS predlagali Brezniku, naj Štabo zamenja), in tisti, ki jim je Breznik to zaupal, naj bi čutili, da je Breznik šokiran. Najtesnejša zaveznika pa sta Breznik in Štaba postala po neki anonimki in po tem, ko so v Orehovi vasi, na sedežu Breznikovega domačega Avto-moto društva (AMD), zasebni detektivi, ki jih je najela AMZS, d. d., preverjali celo Breznika. Anton Breznik je kasneje to sporočil na kolegiju, Štaba in Lucija Živa Sajevec sta se izgovarjala, da so detektivi preverjali nekaj drugega, toda po tem kolegiju sta Breznik in Štaba postala velika zaveznika. Lucija Živa Sajevec je sicer, kot pravijo, skoraj obsedena z najemanjem zasebnih detektivov, ki vohljajo za uslužbenci AMZS.
Kako skupaj delujeta Breznik in Štaba, pa lepo dokazuje tudi 17. seja upravnega odbora AMZS, 31. maja 2016. Še pred sejo sta Breznik in Štaba močno pritiskala na Jožeta Režonjo, podpredsednika AMZS in prav tako nekdanjega policista (mimogrede, Štaba ne mara Režonje, ker ga je ves čas sumil, da si Režonja želi delovno mesto sekretarja AMZS?!), naj podpre ponovno kandidaturo Jožeta Zrimška in Radeta Stojanoviča za člana nadzornega sveta AMZS, d. d.. Kar naj bi Breznik že prej obljubil Zrimšku in Stojanoviču na sestanku v gostilni Grof na Vranskem. Ker je bil Režonja proti in zlepa ni šlo, je najprej začel nanj vpiti Štaba, ki je povsem izgubil živce, potem pa še Breznik. Nato sta se oba skupaj drla na Režonjo, naj brezpogojno podpre Zrimška in Stojanoviča. Menda zato, ker je to dobro za AMZS, saj bo sicer Stojanovič "zminiral" AMZS. Štaba je Režonji tudi očital, da tako ali tako nima več takšne podpore v AMD, kot jo je imel leta 2013, ko je padlo prejšnje vodstvo AMZS.
No, Zrimšek in Stojanovič sta danes člana nadzornega sveta AMZS, d. d.

KAKO SLUŽITA ZAKONCA SAJEVEC?!

Lucija Živa Sajevec, ki jo je v AMZS iz Lidla pripeljal generalni sekretar AMZS pred Robertom Štabo Slavko Rus, kasneje aretiran zaradi korupcije, je leta 2014 registrirala svoje podjetje Infinit, d. o. o., ki ga je ustanovila skupaj z možem Severinom Sajovicem, inštruktorjem AMZS na Centru varne vožnje Vransko, kjer je bila prej direktorica. Družba Infinit je prvo leto poslovanja ustvarila samo dobrih 4 tisoč evrov prihodkov, leta 2015, ko je Lucija Živa Sajevec prevzela vodenje AMZS, d. d., pa so prihodki družbe Infinit najprej narasli na 281 tisoč evrov, lani pa že čez 400 tisoč evrov! Naši viri iz AMZS ob tem opozarjajo celo na direktne finančne transakcije med AMZS, d. d., in družbo Infinit, d. o. o., tudi po 15 tisoč evrov v enkratnem znesku, kar naj bi ugotavljali tudi zaposleni, po evidencah. Ko je Lucija Živec Sajovic to ugotovila, je dostope do evidenc in glavne knjige onemogočila. Družbi Infinit pa naj bi plačevali tudi iz Centra varne vožnje Vransko.
Lucija Živa Sajevec naj bi del denarja AMZS prekanalizirala tudi prek statusa s. p. svojega moža. Tako naj bi prek računa tega statusa s. p. AMZS plačeval fotografa Uroša Podlogarja, kakor za projekte AMZS, Sajevec pa je kot uvoznik trial motorjev znamke Beta in Sherco organiziral tečaje in tekmovanja trial voženj, ki jih je seveda plačevala AMZS. Tako naj bi se podvajali stroški, organizatorji so od AMZS dobivali relativno visoke zneske, vozilo se je na poligonih AMZS na Vranskem, organizacijsko pa je bilo vse skupaj vredno bore malo.

				Potem ko je Lucija Živa Sajevec prevzela direktorsko mesto družbe AMZS d.d., so prihodki njenega podjetja, ki ga ima skupaj z možem Severinom, poskočili v nebo. (vir: Bizi).<br>
			Potem ko je Lucija Živa Sajevec prevzela direktorsko mesto družbe AMZS d.d., so prihodki njenega podjetja, ki ga ima skupaj z možem Severinom, poskočili v nebo. (vir: Bizi).
Zaradi Roberta Štabe so AMZS doslej zapustili že številni uslužbenci, eni tako, drugi drugače. Med njimi Aleš Verčkovnik, magister ekonomije in komercialist AMZS, Ana Gračan, tajnica generalnega sekretarja, Maja Mehlin in Petra Slanič, obe tiskovni predstavnici, in Erik Logar, vodja AMZS-Šport. Je pa ostal France Kmetič, urednik Motorevije, ker naj bi se ga Štaba malo bal, poleg tega je Kmetič tik pred upokojitvijo. No, Kmetič je po umiku Štabe (šlo naj bi sicer za taktični umik) postal generalni sekretar AMZS.

BREZNIK IN KOMPANIJA NAČRTUJEJO PRIVATIZACIJO

V tretjem, zadnjem delu zgodbe o zakulisju AMZS, ki ga objavljamo v ponedeljek, pa o velikih nepravilnostih znotraj AMZS: škodljivi pogodbi z Monolitom, d. o. o., spornih nakupih tehničnih pregledov v Šempetru pri Novi Gorici in na Ptuju, nenavadnih zaposlitvah in seveda tajno načrtovani Breznikovi privatizaciji AMZS.

 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
AMZS Anton Breznik Bojan Žlender Lucija Živa Sajevec Matjaž Logar Branka Leskovšek Cathlin Elsig Jože Režonja Jože Zrimšek Rade Stojanovič Slavko Rus Severin Sajovic Uroš Podlogar Aleš Verčkovnik Ana Gračan Maja Mehlin Petra Slanič Erik Logar France Kmetič Zaslužki mobing in nakazila v Švico Anton Breznik AMZS dd Severin Sajevec Infinit doo Center varne vožnje Vransko Orehova vas lidl Motorevija Monolit doo Tehnični pregledi Robert Štaba

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ozadje AMZS (2. del). Zaslužki direktorice Lucije Žive Sajevec v nebo, nasilnega Roberta Štabe se bojijo - in odhodi se vrstijo.