objavi na
pozareport.si

forum

2012 Pozareport

Petek, 7. september 2012 ob 06:52

Tajna operacija ljubljanskih lionsov. Arneja Misleja za šefa Luke Koper?!
Gregor Veselko se menda poslavlja. Če ga bodo nadzorniki razrešili, naj bi pokasil 75 tisoč evrov odpravnine
2012 Pozareport

Odpri galerijo

Na današnji seji sveta Luke Koper naj bi spet menjavali predsednika uprave Gregorja Veselka, fanta, ki se je očitno "obul v prevelike čevlje" in ostal brez podpore nadzornega sveta, zaposlenih in politike. Po nekaterih informacijah je "uradni" favorit za novega šefa uprave Rado Antolovič, izvršni direktor ruskega pristanišča PJSC Novorossiysk, del članov nadzornega sveta pa menda tajno pripravlja imenovanje Arneja Misleja, nekdanjega predsednika uprave Impakte (ljubljanskega podjetja, ki slovi po uvozu razvpitega indonezijskega premoga), častnega konzula Indonezije, sicer pa tudi predsednika ljubljanskega Lions kluba Ilirija.
Prav članstvo v elitnih lionsih naj bi Misleja pripeljalo na čelo Luke Koper, pravijo naši viri, režiser tega kadrovskega podviga pa naj bi bil član nadzornega sveta Luke Koper Bojan Brank, ki je Lions klub Ilirija vodil pred tremi leti. Bojan Brank je namreč tudi predsednik kadrovske komisije nadzornega sveta, zunanja članica te komisije pa je Milena Pervanja, uslužbenka kadrovskega podjetja Amrop Adria v lasti Marka Mlakarja, ki je, zanimivo, Lions klub Ilirija vodil leto dni pred Bojanom Brankom.
Mimogrede, nadzorni svet Luke Koper vodi uradnik ministrstva za infrastrukturo in prostor Janez Požar, kader bivšega ministra za promet Patricka Vlačiča. Če bi nadzorniki Gregorja Veselka danes "nekrivdno" razrešili, bi mu pripadala odpravnina v višini šestih plač ali 75 tisoč evrov.
Naši viri sicer pravijo, da obstaja tudi možnost današnjega odstopa vseh članov nadzornega sveta, med katerimi sedi tudi nekdanji predsednik nadzornega sveta Nove ljubljanske banke Marko Simoneti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregorja Veselka Rado Antolovič Arneja Misleja Bojan Brank Milena Pervanja Marka Mlakarja Janez Požar Patricka Vlačiča Marko Simoneti

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tajna operacija ljubljanskih lionsov. Arneja Misleja za šefa Luke Koper?!