objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 17. februar 2016 ob 06:38

Za milijone gre: Petan podobno kot Rigelnik prek ruske banke na Dunaju do poceni DZS?
Na vladi pa vojna zaradi Save: Miro Cerar in Metod Dragonja proti finančnemu ministru Dušanu Mramorju.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Bojan Petan, prvi človek DZS in časopisa Dnevnik, naj bi pri reševanju svojega poslovnega imperija šel po poti Hermana Rigelnika, pravijo naši viri. Tako naj bi se Petan, ki bankam dolguje okoli 150 milijonov evrov (terjatve so prenesene na slabo banko ali DUTB, družba DZS pa ima z bankami upnicami podpisano pogodbo o prestrukturiranju do konca tega leta, ki pa se je Petan menda ne drži), na Dunaju v največji tajnosti pogajal z rusko VTB investicijsko banko, ki naj bi z ogromnim popustom na DUTB kupila slabe terjatve do DZS. Govori se, da naj bi Petan terjatve ponujal za 60 milijonov evrov, kar pomeni, da bi Rusi dobili kar 90 milijonov evrov popusta. Ruska banka bi terjatve potem zelo hitro prodala naprej, pri tem bi sami ogromno zaslužili, na koncu prodajne verige pa bi cenejši imperij DZS ponovno pristal v Petanovih rokah.
Te informacije so nam potrdili tudi naši viri med novinarji na Dnevniku.
Zelo podobno se je - spomnimo - zgodilo v primeru Hermana Rigelnika in ACH (nekoč Autocommerce), ki ga nekdanji politik Rigelnik ter njegovi fantje in dekleta obvladujejo prek ljubljanskega menedžerskega podjetja Protej. Slaba banka je terjatve, šlo je za nekaj več kot sto milijonov evrov, prodala ameriški investicijski banki Merrill Lynch, ta pa ruskemu skladu VR Capital na Cipru. Merrill Lynch je samo pri tej vmesni transakciji zaslužil odličnih 30 milijonov evrov, zdaj pa naj bi "Rigelnikovi" nazaj poceni kupovali terjatve.
Vmes se dogaja tudi tako imenovana lastniška konsolidacija podjetja Protej, kjer je največji posamični lastnik seveda - Herman Rigelnik.

CERAR IN DRAGONJA PROTI MRAMORJU

Zaradi prenosa terjatev Save s slabe banke na Slovenski državni holding pa se je na vladi vnela prava vojna, poročajo naši viri. Minister za finance Dušan Mramor je proti prenosu terjatev Save na DUTB, medtem ko prenos teh terjatev podpirata predsednik vlade Miro Cerar in državni sekretar za državno premoženje Metod Dragonja. No, minister Mramor se zdaj sicer zavzema za razveljavitev že sprejetih vladnih sklepov o prenosu terjatev Save, kar se je vlada odločila pred dvema tednoma, ko je bil Mramor na smučanju v Franciji.
Se pa očitno tudi še ne ve, ali SDH sploh ima denar za Savine terjatve. Tako vsaj iz državnega zbora tvita nekdanja predsednica vlade Alenka Bratušek ...

				Alenka Bratušek je iz državnega zbora včeraj tvitnila priznanje predstavnika SDH, da na holdingu še ne vedo, ali sploh imajo denar za terjatve Save.			Alenka Bratušek je iz državnega zbora včeraj tvitnila priznanje predstavnika SDH, da na holdingu še ne vedo, ali sploh imajo denar za terjatve Save.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bojan Petan herman rigelnik DZS DUTB VTB Merrill Lynch VR Capital dušan mramor sdh miro cerar metod dragonja Alenka Bratušek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-05-22 10:51:15


Tragika oziroma nesmisel obstoja države se kaže v tem, ker nam ne vladajo izvoljenci ljudstva pač pa izbranci mafije, ljudje z ulice, kruhoborci, ki zavedajoč se svojh hendikepov ter intelektuale podhranjenosti, skušajo le preživeti. Tako si je sam predsednik vlade svoj čas kot partijski komik, basal žepe z bankovci nastopajoč po veselicah in zasebnih zabavah, račune za županske zapitke pa izstavljal občanom v obliki nenonormalno visokih davkov. Zdajšnji zunanji minister je kradel na potnih stroških in imel dopoldansko obrt v službenm času. Obrambni, ki še vedno ne zna ločiti odpadkov se vlači po sodiščih zaradi pralnega stroja, ki ga ima v prostorih, kjer, upam, vsaj ne urinira. Vmes posreduje pri policiji za plačilni nalog svoje, neumne hčere. Primer Simone Dimic tudi poznamo. In še in še je tega, kjer od oblasti pijani držvni uslužbenci počnejo, ker se jim zahoče, vedoč, da jim boter v Murglah krije hrbet in so odgovorni le njemu, ne Bojanu Požarju ali tam nekim davkoplačevalcem. Ti, ki imajo še nekoliko bolj razmetano podstrešje grozijo tudi s tožbami, sami pa niso sposobni povedati ali zapisati dva stavka v svojo obrambo...Boštjan Vasle se mi zdi ubogljiv vojak udbomafije. V tem kontekstu je zasedel in že sto let zaseda pomebne državne funkcije. S svojim ne preveč bistrim pristopom, me spominja na večnega funkcionarja Šoltesa do in posmrtnega predsednika računskega sodišča. Bolj se je kradlo in več manjkalo v državni blagajni, lažje je bilo zanj v pogledu novih mandatov. Logično je, da so ti, ki so neposredno podrejeni glavnimi protagonistom mafijskega ustroja države , še večji jebivetri. Nenavadno , skoraj nenormalno, bi bilo drugačno stanje.. Hočejo nam dopovedati, da oni to lahko. Res je. Dokler jim to pustimo. V tem kontekstu bi bilo zelo priročno uporabiti kakšno učinkovito pravno sredstvo iz Srbije. Vsaj kar se tiče obrambe pred temi prevaranti, da ne zapišem zikovci, kar ta, ki je le utajil davek, zagotovo ni.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Za milijone gre: Petan podobno kot Rigelnik prek ruske banke na Dunaju do poceni DZS?