objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Petek, 27. november 2015 ob 06:47

Kočljive fotografije in situacija za šefa AVK. Zasačili so ga z odvetnico, sum korupcije?!
Nekakšni plačanci, kot jim pravi Andrej Krašek, direktor Javne agencije za varstvo konkurence, posneli njega in odvetnico Matejo Čuk, kar naj bi dokazovalo tudi sum korupcije in konflikt interesov.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Po spletu so zaokrožile fotografije Andreja Kraška, direktorja Javne agencije za varstvo konkurence (AVK), in odvetnice Mateje Čuk iz znane ljubljanske odvetniške družbe Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji, ki Kraška in Čukovo prikazujejo v "kočljivih položajih".
Zraven številnih fotografij, posnetih, kot je razvidno iz datumov, nekje na hrvaški obali 21. in 22. avgusta letos, pa je priloženo anonimno pisanje, ki direktorja AVK v povezavi z odvetnico Čukovo obtožuje korupcije in konflikta interesov. Očitajo mu namreč, da naj bi odvetniška pisarna, kjer je zaposlena Čukova, zaradi njune zveze imela privilegiran položaj med postopki Kraškove agencije, samo na primeru izdaje odločbe, povezane s prodajo Mercatorja hrvaškemu Agrokorju, pa naj bi ta odvetniška pisarna povečala svoje prihodke za en milijon evrov. Pisanje sicer omenja še nekatere druge "sporne" primere ali odločbe AVK, med njimi Pivovarno Laško in Heineken, Gen-I in Energetiko Ljubljana ter znani primer Pop TV oziroma Pro Plusa.
Anonimni avtorji med drugim navajajo, da do strank v postopku pred AVK prihajajo tako imenovani "kurirji", ki jim prijazno in konstruktivno svetujejo najem omenjene odvetniške pisarne in celo konkretno gospo Matejo Čuk. Po navedbah anonimnih piscev bi policija rada ukrepala (saj naj bi nekatere stranke, do katerih so prišli takšni kurirji, tovrstno poslovanje že prijavile policiji, kjer naj bi tudi ležalo nekaj kazenskih ovadb), vendar tožilstvo ne sodeluje, menda zaradi personalnih povezav z odvetniško pisarno. Pismo tukaj omenja ljubljanskega državnega tožilca Izidorja Rojsa, brata Aleša Rojsa, glavnega partnerja te odvetniške pisarne, ter okrožnega državnega tožilca in člana specializiranega državnega tožilstva Luko Moljka, ki naj bi ga Krašek na svojem facebook profilu razglasil za prijatelja.
Mimogrede, taisti odvetnik Aleš Rojs je bil tudi predsednik nadzornega sveta slovenske podružnice razvpite avstrijske Hypo banke, ki so jo, spomnimo, 9. februarja 2011 razhajkali avstrijski lastniki, potem ko so njihovi varnostniki, posebno za to priložnost pripeljani iz Avstrije, fizično obkolili stavbo Hypo banke na Dunajski cesti v Ljubljani.

VSE BOLJ SE MU GNUSI OPRAVLJATI TO DELO ...

Andrej Krašek pa je nad fotografijami in očitki iz pisma ogorčen in pravi, da se mu "vse bolj gnusi opravljati delo, kjer ga iz dneva v dan zasledujejo nekakšni plačanci". Ob tem je Krašek še zanikal, da bi bil z "gospo Matejo Čuk v takem razmerju, ki bi kakorkoli vplivalo na njegovo nepristranskost".
Krašek nam je tudi dejal, da odvetniška družba Rojs, Peljhan; Prelesnik & partnerji sploh ni imela nobene vloge v postopku koncentracije Heinekena in Pivovarne Laško, ko je agencija presojala postopek koncentracije Mercatorja in Agrokorja, pa odvetnica Mateja Čuk po njegovem vedenju ni bila zaposlena v tej odvetniški družbi.
No, po naših informacijah pa naj bi Krašek, potem ko smo mu posredovali elektronsko sporočilo s priloženimi fotografijami in ga prosili za komentar, naslednji dan zaposlenim v agenciji in menda tudi nekaterim članom sveta AVK razlagal, da on ni vedel, kje je zaposlena Čukova.
Tudi Mateja Čuk nam je sporočila, da "njena razmerja v osebnem življenju v ničemer ne vplivajo na delo v odvetniški pisarni", poleg tega, kot zatrjuje, "v okviru dela njihove odvetniške pisarne ni nikoli delovala na področjih, ki jih pokriva AVK, še manj pa zastopala stranke v postopkih pred AVK".

KRAŠKA SO ENKRAT ŽE POSNELI, VENDAR MANJ KOČLJIVO

To pa ni bilo prvič, da so neznanci sledili in tajno snemali Andreja Kraška. Oktobra lani je za oddajo Tarča (TV Slovenija) kar sam prinesel "žaljive videoposnetke", ki naj bi jih posneli neznanci, da bi ga, kot pravi, onemogočili. Šlo je za posnetke z neko žensko pred enim od ljubljanskih lokalov, za katero so nekje zapisali, da je njegova "maserka", bila pa naj bi Kraškova nekdanja sošolka in zdaj sodnica v Celju. Krašek naj bi te posnetke javno razkril zato, da pokaže, da se ne uklanja pritiskom. Se je pa namigovalo, da naj bi za posnetki stal Pro Plus ali DZS, zoper katera je Kraškova agencija takrat vodila postopke kršitve zakona o varstvu konkurence.
Andrej Krašek je sicer nekdanji odvetnik in bivši bobnar skupine The Stroj, direktor AVK pa je od novembra 2012.
Toda fotografije, posnete avgusta letos na morju, so bistveno bolj kočljive od posnetkov, ki jih je Krašek prinesel na TV Slovenija. Mateja Čuk, denimo, je na nekaterih fotografijah napol gola in je dobro vidno tudi njeno golo oprsje.
Čukova je sicer nekdanja žena pred leti slavnega režiserja Vincija Vogua Anžlovarja, prej pa je bila zaposlena v energetski družbi Borzen, ki jo vodi Karlo Peršolja, eden od piscev energetskega programa Cerarjeve stranke SMC. In zanimivo, tudi takrat so na medije prihajale anonimke na račun domnevnega "posebnega razmerja" med direktorjem Peršoljo in pravnico Čukovo, takrat še Anžlovarjevo ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-05-22 10:51:15


Tragika oziroma nesmisel obstoja države se kaže v tem, ker nam ne vladajo izvoljenci ljudstva pač pa izbranci mafije, ljudje z ulice, kruhoborci, ki zavedajoč se svojh hendikepov ter intelektuale podhranjenosti, skušajo le preživeti. Tako si je sam predsednik vlade svoj čas kot partijski komik, basal žepe z bankovci nastopajoč po veselicah in zasebnih zabavah, račune za županske zapitke pa izstavljal občanom v obliki nenonormalno visokih davkov. Zdajšnji zunanji minister je kradel na potnih stroških in imel dopoldansko obrt v službenm času. Obrambni, ki še vedno ne zna ločiti odpadkov se vlači po sodiščih zaradi pralnega stroja, ki ga ima v prostorih, kjer, upam, vsaj ne urinira. Vmes posreduje pri policiji za plačilni nalog svoje, neumne hčere. Primer Simone Dimic tudi poznamo. In še in še je tega, kjer od oblasti pijani držvni uslužbenci počnejo, ker se jim zahoče, vedoč, da jim boter v Murglah krije hrbet in so odgovorni le njemu, ne Bojanu Požarju ali tam nekim davkoplačevalcem. Ti, ki imajo še nekoliko bolj razmetano podstrešje grozijo tudi s tožbami, sami pa niso sposobni povedati ali zapisati dva stavka v svojo obrambo...Boštjan Vasle se mi zdi ubogljiv vojak udbomafije. V tem kontekstu je zasedel in že sto let zaseda pomebne državne funkcije. S svojim ne preveč bistrim pristopom, me spominja na večnega funkcionarja Šoltesa do in posmrtnega predsednika računskega sodišča. Bolj se je kradlo in več manjkalo v državni blagajni, lažje je bilo zanj v pogledu novih mandatov. Logično je, da so ti, ki so neposredno podrejeni glavnimi protagonistom mafijskega ustroja države , še večji jebivetri. Nenavadno , skoraj nenormalno, bi bilo drugačno stanje.. Hočejo nam dopovedati, da oni to lahko. Res je. Dokler jim to pustimo. V tem kontekstu bi bilo zelo priročno uporabiti kakšno učinkovito pravno sredstvo iz Srbije. Vsaj kar se tiče obrambe pred temi prevaranti, da ne zapišem zikovci, kar ta, ki je le utajil davek, zagotovo ni.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kočljive fotografije in situacija za šefa AVK. Zasačili so ga z odvetnico, sum korupcije?!