objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 5. junij 2019 ob 06:36

Cerar potrjeno certificirano politično truplo. Politiko zapušča tisti, za katerega je že mama rekla, da ni za politiko.
Miro Cerar kakor "presenetljivo" ne bo več kandidiral za predsednika Stranke Mira Cerarja, pardon, Stranke modernega centra ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Toda pri tem sploh ni izključeno, da se bo Miro Cerar - kljub vsemu - še vedno boril za kakšno funkcijo v tujini. Recimo znotraj Evropske unije.

Ob tem ne gre pozabiti žal nespornega dejstva, da bodo - poslej - vsi tuji diplomati in vse tuje države prekleto dobro vedele, da ima Slovenija zunanjega ministra, ki nima več nobene politične teže, nobenega vpliva in nobene politične moči.

Miro Cerar je znova dokazal, da je - kot mu pravijo - Cmerar, spet si je namreč premislil: če je še minuli torek, dva dni po katastrofalnem porazu njegove SMC na evropskih volitvah, napovedal kongres stranke, za letos oktobra, kjer bi preveril, ali še uživa zaupanje liderja, je že na začetku včerajšnje seje ožjega vodstva SMC (izvršilnega odbora) povedal, in menda naj bi jih s tem celo "presenetil", da se jeseni ne bo več potegoval za predsednika stranke, ostaja pa - ne boste verjeli - še vedno minister za zunanje zadeve in član vlade Marjana Šarca?!

Posledično to pomeni vsaj naslednje:

- Cerar je tako zgolj še sam javno in uradno potrdil, da je res certificirano politično truplo, stranko pa je z dejstvom, da ostaja zunanji minister, potisnil še v slabši in še neumnejši položaj. Kdorkoli bo postal ali postala novi šef ali šefinja Stranke Mira Cerarja, pardon, Stranke modernega centra, na vrhu stranke bo ostalo dvovladje, kjer bo Cerar še vedno zasedal najvišji državniški položaj iz kvote SMC, ne bo pa več formalni lider, a stal bo napoti novemu ... To pa se v politiki, praviloma pa tudi drugje nikoli ne izide.

- Še prej pa se bo vnel spopad za vodstvo stranke med Cerarjevo in proti Cerarjevo frakcijo. Slednja se zbira okoli ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška (ki pa ima številne druge skrbi - o tem bomo poročali v prihodnjih dneh), Cerar pa naj bi si na čelu stranke želel Ksenijo Klampfer, ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ali pa vsaj poslanca Gregorja Periča, čeprav je slednji neuspešno kandidiral za evropskega poslanca.

- Cerar pa se ne umika samo zato, ker bi se ustrašil Počivalška in drugih kritikov znotraj SMC, ampak zagotovo tudi zato, ker je Marjan Šarec predlagal povezovanje oziroma združitev vseh slovenskih strank, ki so članice politične skupine Alde. Vendar združevanje pod trdim vodstvom Šarca pomeni, da bi Cerar tako ali drugače moral privoliti v Šarčevo liderstvo, sam pa bi se iz Slovenca, ki ne jamra, ampak išče rešitve, ponižal na drugo ali tretjo violino.

- Po naših informacijah predstavniki Liste Marjana Šarca in Socialnih demokratov že novačijo poslance SMC, češ, saj vidite, z vami je konec ...

- Ob tem ne gre pozabiti žal nespornega dejstva, da bodo - poslej - vsi tuji diplomati in vse tuje države prekleto dobro vedele, da ima Slovenija zunanjega ministra, ki nima več nobene politične teže, nobenega vpliva in nobene politične moči. Toda pozor, pri tem sploh ni izključeno, da se Miro Cerar kljub vsemu ne bo še vedno meni nič tebi nič boril za kakšno funkcijo v tujini. Recimo znotraj Evropske unije.

- Kakorkoli, Miro Cerar bo v slovensko zgodovino prišel kot najslabši predsednik vlade samostojne Slovenije doslej in kot tisti politik, ki je z velikimi lažnimi besedami o etiki in morali pa tudi z najbrutalnejšimi osebnimi izdajami (vir) najbolj in domala neverjetno prevaral slovensko javnost. Za to prevaro so sicer dodobra krivi tudi večinski mediji, ki so ga brez vsake poklicne novinarske distance pomagali vzpostaviti, in, spomnimo, Cerarjeva SMC se je kmalu po prihodu na oblast leta 2014 spremenila v sinonim za korupcijo.

- In slovensko politiko tako zapušča tisti politik, za katerega je že njegova zdaj že pokojna mama Zdenka Cerar govorila, da ni za politiko ...

P. S.: Stranka modernega centra se - ne glede na to, kdo bi jo vodil in kaj bo storila - na prihodnjih parlamentarnih volitvah ne bo več prebila v državni zbor! Sama zagotovo ne.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro cerar SMC marjan šarec Ksenija Klampfer zdravko počivalšek Gregor Perič Lista Marjana Šarca Socialni demokrati

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Cerar potrjeno certificirano politično truplo. Politiko zapušča tisti, za katerega je že mama rekla, da ni za politiko.