objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 17. april 2019 ob 07:00

Šarec ne popušča, po vseh sosedih napadel še Junckerja in Evropo, Damir Črncec pa gre na vse ali nič?!
Šef vlade in LMŠ je dobro pogruntal, da so zunanjepolitični sovražniki za politično polpismene Slovence prvovrstna krinka za pozabljanje domačih problemov, kot so na primer zlom zdravstvenega sistema ali sesutje Slovenske vojske ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marjan Šarec je na slovenski politični sceni trenutno populist številka 1.

Ciniki pravijo, da bomo na koncu, če bo Šarcu to ustrezalo, napovedali vojno vsem evropskim državam razen Severne Makedonije in Bolgarije, od koder prihaja nekdanja novinarka Irena Joveva, nosilka kandidatne liste LMŠ za volitve v evropski parlament.

Predsednik vlade in LMŠ Marjan Šarec ne popušča. Zdaj, ko se je zgodba z arbitražo 2.0 spremenila v njegov kabinetni Watergate, se je - zaradi odvračanja pozornosti - nemudoma lotil nove priročne zunanjepolitične tarče - predsednika evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja in Evropske unije. Dejstvo, da je še pred nedavnim zavrnil nastop pred evropskimi poslanci, češ, zakaj bi govoril parlamentu, ki odhaja, zdaj pa napada evropskega komisarja, ki definitivno odhaja, dokazuje neverjetni Šarčev populizem. Marjan Šarec je na slovenski politični sceni trenutno populist številka 1.

Mimogrede, napad na Junckerja je Šarec izvedel prek spletnega portala politico.eu, ki ga takoj prevede Slovenska tiskovna agencija in že najmanj eno leto igra pomembno vlogo komunikacijskega kanala dela slovenske politike v tujini. Torej: bodite poslej bolj pozorni na spletni portal politico.eu!

Šarec je več kot očitno zelo dobro pogruntal, da so zunanjepolitični sovražniki za politično polpismene Slovence prvovrstna krinka za pozabljanje domačih problemov, kot so na primer zlom zdravstvenega sistema ali sesutje Slovenske vojske. Zato se je po Italijanih (Antonio Tajani), Madžarih (Mladina in Viktor Orban) ter Hrvatih ("pritiski" na Pop TV) lotil še Evrope. Ciniki pravijo, da bomo na koncu, če bo Šarcu to ustrezalo, napovedali vojno vsem evropskim državam razen Severne Makedonije in Bolgarije, od koder prihaja nekdanja novinarka Irena Joveva, nosilka kandidatne liste LMŠ za volitve v evropski parlament. In mimogrede, Joveva je na svojem facebook profilu že pobrisala vse, kar jo je povezovalo z Makedonijo ...

Šarec tako rešuje sebe in upadanje podpore Listi Marjana Šarca, ki po anketah javnega mnenja sicer še vodi, vendar iz meseca v mesec drsi navzdol, po zadnji anketi Mediane za časopis Delo pa je Šarec po dolgem času spet zaostal za predsednikom republike Borutom Pahorjem.

Po drugi strani se Šarec na domačem terenu nikomur posebej ne zameri, saj se tudi ne more, ker ne sprejema nobenih odločitev, večinski mediji ga še vedno "bildajo", opozicija pa je dodobra razdeljena in se z njim nihče resno ne spopada. Čeprav so padli že štirje ministri Šarčeve vlade, nobeden od njih ni padel zaradi opozicije.

ODHODI ZMERNIH, VSE PREVZEMATA ČRNČEC IN KRALJ

Se pa dogaja čistka v njegovem kabinetu, znotraj Šarčevega notranjega kroga. Po dolgoletnemu diplomatu in "zmernežu" Romanu Kirnu, kot kaže, odhaja še en zmeren državni sekretar Vojmir Urlep, tudi v kontekstu zadnjih (ne)zamenjav na poslovni sceni (no, več o tem jutri), glavno vlogo pa prevzemata Damir Črnčec, državni sekretar za nacionalno varnost, in od zunaj Brane Kralj, generalni sekretar LMŠ.

Zakulisna vojna je očitno totalna: pol vladne koalicije zaradi Črnčeca nori in so živčni, zlasti na levici (SD naj bi celo zahtevala njegov odhod, posebno trdi del Socialnih demokratov), na Nova24TV, ki sodi v orbito Janševe SDS, pa je včeraj zvečer razvpiti hrvaški novinar Velimir Bujanec razlagal o nekem posebnem odnosu med Črnčecem in novinarko Pop TV Suzano Perman.

Črnčec, ki je po drugem izbruhu arbitražne afere v prvem planu in trenutno doživlja celo mednarodno slavo (spodaj - vir: hrvaška revija Nacional) ...

Vir: Nacional Vir: Nacional

... po svoje - in zase - dela zelo dobro. Pri Šarcu, ki mu menda popolnoma zaupa, ustvarja vtis, da Šarec brez njega ne more, da je nepogrešljiv, toda Črnčec hkrati, to je tudi razvidno, igra na vse ali nič. Nekateri poznavalci pravijo, da zato, ker mu drugega tako ali tako ne preostane. Zakulisna vojna je očitno totalna: pol vladne koalicije zaradi Črnčeca nori in so živčni, zlasti na levici (SD naj bi celo zahtevala njegov odhod, posebno trdi del Socialnih demokratov), na Nova24TV, ki sodi v orbito Janševe SDS, pa je včeraj zvečer razvpiti hrvaški novinar Velimir Bujanec razlagal o nekem posebnem odnosu med Črnčecem in novinarko Pop TV Suzano Perman.

Naši viri pravijo, da mu, Črnčecu namreč, Šarec še vedno na polno zaupa, če pa bo zadnja prisluškovalna afere kasneje, v primeru morebitne posebne parlamentarne preiskave, Šarcu vendarle prišla preblizu, se bo Črnčeca moral odreči.

IN KAJ SE ŠE GOVORI, DA SE DOGAJA "NA VLADI"?

- Socialni demokrati na prihodnje parlamentarne volitve skoraj zagotovo ne bodo šli več z Dejanom Židanom na čelu. Najverjetnejši kandidat za novega predsednika SD je trenutno Milan Brglez, toda to je precej odvisno tudi od števila preferenčnih glasov, ki jih bo Brglez zbral na prihajajočih volitvah v evropski parlament. Je pa SD trenutno praktično edina stranka vladne koalicije, ki je Šarec ne sesuva.

Karl Erjavec, ki je do Igorja Šoltesa in njegove kandidature za evropskega poslanca na listi stranke DeSUS - vsaj za poznavalce - precej zadržan, pa Marjanu Šarcu menda panično ponuja združitev LMŠ in Desusa ...

- Znotraj SMC, stranke, ki jo je Šarec že popolnoma posesal in posledično uničil, se znova obujajo ideje, da bi šli ven iz Šarčeve koalicije, saj vidijo, da je vrag vzel šalo. Kot stranka namreč izginjalo.

V tej zvezi se preigravata dve ideji:

1. Da novo vladno koalicijo na levi prevzame Alenka Bratušek - kot nova predsednica vlade namesto Marjana Šarca.

2. Da se formira desnosredinska vladna koalicija - SMC + SAB + NSi + SDS. Pri čemer naj bi bilo Mira Cerarja in Alenko Bratušek strah, da ju bo, če zrušita Šarca in gresta k Janši, sesulo medijsko omrežje tranzicijske levice.

- In tudi Karl Erjavec je na razpotju. Viri pravijo, da bo dve aferi, kjer se je znašel zdaj, Slovensko vojsko in obuditev arbitraže, težko preživel. Pojavljajo se namreč znaki, podobni tistim, ki so se na sceni pojavili med vlado Boruta Pahorja, preden je Erjavca, takrat še ministra za okolje in prostor, odneslo iz vlade, in zdi se tudi, da je tranzicijska levica našla novega bodočega predsednika stranke DeSUS - to je Igorja Šoltesa, kandidata za evropskega poslanca na listi stranke DeSUS. Erjavec, ki je do Šoltesa in njegove kandidature - vsaj za poznavalce - precej zadržan, pa Marjanu Šarcu menda panično ponuja združitev LMŠ in Desusa ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-11-13 09:27:26


Opravilno nesposobnost Slovenije, tako tudi vojske in policije, EU rešuje na način, da sprejema Hrvaško v področje Schengna. Za dom spremni, nikoli niso bili tako močni na zunanjem področju. EU jim zaupa, v tem kontekstu bosta razbremenjeni tudi avstrijski in italijanski vojski ter policiji...Po logiki razmišljanja bedastega predsednika Srbije, Vučiča, ki ob vsaki nepriliki na pomoč kliče Ruse in Kitajce, bi lahko delovali tudi prismojeni Erjavec, aktualna vlada in ne preveč bistri Kličko slovenske politike, Črnčec. Torej, lahko razpustijo še tisto malo slovenske vojske in tam zaposlujejo prijatelje in svoje priležnice. Nemškega okupatorja namreč ne bo v te kraje. Od njega smo danes močno odvisni ; v bistvu nas le Nemčija še drži pri življenju. Kakšen divjak z juga bo sicer še zataval preko Kolpe v te kraje, a to je za politiko poglavnika iz Murgel, kateremu Slovenija kot država, nikoli ni bila intimna opcija, vedno in zgolj le dobrodošel podatek. Tovariš Milan bolj sovraži Slovence kot jaz čefurje. Zločin, ki ga izžarevajo njegove oči, ni potešen in še vedno željan krvi. Od karizme, ki jo oddaja ostareli gospod, so vaški posebneži iz spremstva predsednika vlade padali v trans in potrebovali psihiatrično pomoč. V času, ko je Šarec dobival inštrukcije za mesto, kamor ga je globoka država predvidela...Erjavec ima dva pomembna aduta v smislu obrambe svojega imena; Slovenija ni pravna država in, kar je še pomembneje, zjeban je v glavo in se ga ne da sodno procesuirati. Človek je obtičal na nivoju prerekanja okrog pralnega stroja, za katerega ne ve, da ne sodi na skupni hodnik sostanovalcev v bloku ali odpisa kazni zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, s katerim tepka, ministrova hči, ogroža ostale udeležence v prometu...Ker sem iz Šmarce, kot Pečečnik ; morda bo sovaščan oddal ponudbo tudi za nakup slovenske vojske. Bil bi boljši minister kot pilot.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šarec ne popušča, po vseh sosedih napadel še Junckerja in Evropo, Damir Črncec pa gre na vse ali nič?!