objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Petek, 12. april 2019 ob 07:14

Watergate Marjana Šarca. Komu je prisluškovala Sova, Hrvatom ali ameriškemu skladu? Nato prek vladnega kabineta na Pop TV?!
Zadeva je že več kot zrela za posebno parlamentarno preiskavo, če ne celo že takoj za kazensko ovadbo zaradi odtekanja tajnih podatkov, vsaj proti neznanemu storilcu ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

ZLORABA SOVE

ZA POLITIČNO AGENDO?!

Na domnevno oziroma morebitno vpletenost predsednika vlade Marjana Šarca in njegovega kabineta pri "dostavi" tajnih obveščevalnih prisluhov Sove na Pop TV, zaradi Šarčeve politične agende, so po vnovičnem izbruhu arbitražne afere opozorili že najmanj štirje povsem različni mediji, od portala, ki ga pravkar berete, do časopisa Dnevnik in tednika Reporter. Zdi se, da je Šarčeva in Pop TV-jevska partikularna vohunska operacija razkrinkana, saj obstajajo številni indici, če ne celo že materialni dokazi, da je šlo za usklajeno akcijo med Šarčevim kabinetom in zasebno televizijo Pop TV, zato je zadeva že več kot zrela za posebno parlamentarno preiskavo. Če ne celo že takoj za kazensko ovadbo zaradi odtekanja tajnih podatkov, vsaj proti neznanemu storilcu?! Saj gre, povejmo naravnost - za igro in zlorabe, ki lahko ogrožajo slovensko nacionalno varnost!

Tako so v Reporterju na primer včeraj direktno zapisali, da poskuša Marjan Šarec, ki se pred evropskimi volitvami ne more z ničimer pohvaliti, "z voljno pomočjo Pop TV unovčiti vohunsko zgodbo med Slovenijo in Hrvaško za svojo lastno politično agendo". In dodali, da je "Sova v tej igri nihče drug kot Šarec in njegov svetovalec za nacionalno varnost Damir Črnčec", nekdanji direktor Sove, OVS in tudi nekdanji kolumnist Reporterja. Pri Dnevniku pa so na vlogo Damirja Črnčeca (oziroma "mehanika Damirja") v tej vohunski igri opozorili že v samem naslovu članka:

Vir: Dnevnik Vir: Dnevnik

Obujena arbitražna afera je v nekaterih elementih tudi zelo podobna aferi prodaje Telekoma Slovenije nesojenemu nemškemu kupcu Deutsche Telekom, ki je zaradi vmešavanja vojaške obveščevalne službe OVS na izrecno zahtevo takratnega predsednika vlade Mira Cerarja marca 2015 odnesla tedanjega ministra za obrambo Janka Vebra.

Poglejmo nekatera že znana dejstva in pomembne informacije:

TONIN JIH POSTAVI NA LAŽ

- Matej Tonin, predsednik Nove Slovenije in predsednik parlamentarne komisije za nadzor obveščevalno-varnostnih služb (KNOVS), je na laž javno postavil ministra za obrambo Karla Erjavca in vse tiste druge slovenske politike, ki so se po ponovnem izbruhu arbitražne afere pridušali in nesramno sprenevedali, češ, zdaj pa vemo, da so slovenskemu arbitru Jerneju Sekolcu in agentki ministrstva za zunanje zadeve Simoni Drenik prisluškovali Hrvati (hrvaška obveščevalna služba SOA), saj je Tonin zelo jasno povedal, da je slovenska politika to uradno vedela od 14. decembra 2016 dalje, ko je politiki to uradno povedala Sova!

IN ZAKAJ SMO ZDAJ NA FRONTI TUDI Z AVSTRIJCI

- Zdaj, po šestih mesecih vlade Marjana Šarca, smo se nenadoma znašli na fronti z vsemi sosedami: Madžarsko, Italijo, Hrvaško in pa tudi Avstrijo. Graška založniška družba Stryia, ki se je pojavila v "hrvaških" prisluhih Sove, ne dela samo v Sloveniji, kjer je lastnica oziroma solastnica nekaterih spletnih portalov - Žurnal24Bolha, Med.Over.net, in časopisne hišne Dnevnik, ampak je tudi, to je poznavalcem dobro znano, v odličnih odnosih z avstrijskim kanclerjem Sebastianom Kurzem.

Zdaj pa na prisluhe Sove, v kabinet predsednika vlade in na Pop TV:

- kronologijo sodelovanja - časovno in vsebinsko - med Marjanom Šarcem in voljno televizijo Pop TV bomo natančno predstavili jutri. Za zdaj je pomembno, da vemo, da zares obstaja!

PRISLUHI SOVE NA POP TV ŠELE PO TEM, KO JIH DOBI ŠAREC

- "hrvaški" prisluhi Sove, kjer sta bila ujeta frančiškanski pater Ivan Tolj, predstavnik Styrie na Hrvaškem, in poslovnež Ludo Bammens, vodilni predstavnik ameriškega finančnega sklada KKR, so se na Pop TV pojavili šele po tem, ko je zanje od Sove izvedel Marjan Šarec.

- Premier Šarec ni sklical sveta za nacionalno varnost takrat, ko je izvedel za te prisluhe, ampak pompozno šele po tem, ko je te prisluhe objavil Pop TV.

- Na torkovi seji sveta za nacionalno varnost se je Šarec verbalno precej nervozno uprl primernemu predlogu poslanca SDS Franca Breznika, naj Sova pokaže dokaze, da je hrvaška vlada res naročila Tolju, naj poskuša posredovati na Pop TV, pri čemer je Breznikov predlog - pozor - podprl tudi predsednik republike Borut Pahor, toda, kot rečeno, Šarec je to preprečil?!

EDEN BLED, DRUGEMU NAJ BI SE TRESEL GLAS

Po navedbah naših virov, o čemer smo sicer tudi že poročali, je bil Damir Črnčec (na zgornji sliki drugi z desne, ob Marjanu Šarcu) med sejo sveta za nacionalno varnost videti bled, direktorju Sove Rajku Kozmelju (desno) pa se je tresel glas.

- Dodatnih dokazov, ki sta jih želela videti oziroma slišati predsednik Pahor in poslanec Breznik, niso našli niti poslanci iz Toninove komisije, ki so naslednji dan prišli na Sovo. Namesto tega je poslanka Liste Marjana Šarca Jerca Korče začela govoriti o tako imenovanih političnih dokazih?!

Zdaj pa morda še najpomembnejša spoznanja, ki kažejo na to, da gre pri tej zadevi za zlorabo obveščevalne službe za politične namene predsednika vlade oziroma da gre res za "Watergate" Marjana Šarca:

UGANKA. KOMU JE PRISLUŠKOVALA SOVA?

- Iz prisluhov Ivanu Tolju in Ludu Bammensu ni znano, komu je Sova prisluškovala? Če je prisluškovala Hrvatu Tolju, bi bil to še lahko slovenski nacionalni interes, če je prisluškovala Bammensu, sicer belgijskemu državljanu, pa to pomeni, da je prisluškovala ameriškemu skladu KKR, ki je v Sloveniji nameraval investirati več sto milijonov evrov, vključno, kot vemo, z nakupom Pop TV in Kanala A, kar je potem preprečila slovenska vlada, prek agencije za varstvo konkurence. No, po nekaterih informacijah naj bi prisluhi na Sovi dejansko kazali, da je Sova prisluškovala prav Američanom.

Ker je prišlo do odtekanja zaupnih (tajnih) podatkov Sove, bi morala po uradni dolžnosti preiskavo sprožiti tudi Sova in verjetno tudi državno tožilstvo.

SE PONAVLJA ZGODBA VEBER-TEKEKOM?!

- Če drži, da je Sova prisluškovala ameriškemu skladu, ki je želel investirati v Sloveniji, gre za skoraj identično situacijo kot leta 2015 pri Telekomu Slovenije. Takrat je minister za obrambo Janko Veber naročil OVS, naj spremlja predstavnike Telekoma Slovenije (menda so jih vojaški tajni agenti celo zasledovali po Ljubljani), in je, kot vemo, zaradi tega moral odstopiti! Zdaj pa naj bi Sova prisluškovala ameriškim poslovnežem?!

SOVA ZANIKA, DA BI PRISLUHE DALI NA POP TV ...

- Gremo naprej: Sova naj bi vsaj po naših informacijah Mateju Toninu in drugim poslancem zanikala, da so Sovini "hrvaški" prisluhi na televizijo Pop TV prišli s Sove. Kako so torej prišli tja? Novinar Vladimir Vodušek je to na tiskovni konferenci direktno vprašal Mateja Tonina, ki pa na to vprašanje ni želel odgovoriti.

... TO BI MORALA UGOTOVITI PARLAMENTARNA PREISKAVA

... PREISKAVA SOVE IN DRŽAVNO TOŽISTVO!

Bi pa na to vprašanje morala odgovoriti posebna parlamentarna preiskovalna komisija, saj indici (dokazi) kažejo na možnost, da so prisluhi s Sove na Pop TV prišli prek kabineta predsednika vlade Marjana Šarca, kar javno, kot smo že ugotovili, opozarjajo že najmanj štirje različni mediji pa tudi številni politiki. Ne sicer javno, ampak "off the record". Ker je prišlo do odtekanja zaupnih (tajnih) podatkov Sove, bi morala po uradni dolžnosti preiskavo sprožiti tudi Sova in verjetno tudi državno tožilstvo.

Vprašanj je torej ogromno, odgovorov pa zaenkrat še nobenih. Molči tudi kabinet predsednika vlade Marjana Šarca. Ampak ni več nobenega dvoma, to postaja slovenski Watergate. Nadaljevanje sledi jutri ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec damir crnčec svet za nacionalno varnost Borut Pahor sova telekom slovenije janko veber pop tv OVS miro cerar matej tonin karl erjavec sds Franc Breznik Jerca Korče sebastian kurz Styria Ivan Tolj Ludo Rammens KKR Kanala A šoa

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Watergate Marjana Šarca. Komu je prisluškovala Sova, Hrvatom ali ameriškemu skladu? Nato prek vladnega kabineta na Pop TV?!