objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Ponedeljek, 4. februar 2019 ob 06:34

Židanova stranka ne more najti novega Prešička niti Prešičke. Najmanj šest so jih že vprašali, pa nihče noče?!
... in zadnja naj bi ponudbo, da postane ministrica za kulturo, v tej vrsti zavrnila Anja Kopač Mrak.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Anja Kopač Mrak (na sliki desno je Branimir Štrukelj, sekretar sindikata Kviaz) naj bi bila doslej zadnja v vrsti, ki naj bi zavrnila ponudbo, da postane nova ministrica za kulturo. (foto: STA)

Danes, točno sedem dni po padcu ministra za kulturo Dejana Prešička in štiri dni pred dnevom Franceta Prešerna ali praznikom slovenske kulture, Socialni demokrati ne morejo in ne morejo najti novega ministra za kulturo niti ministrice. Čeprav je Dejan Židan predsednik SD in državnega zbora, prejšnjo sredo tvitnil, da se jim kakor ne mudi, ker naj bi iskali najboljšega ...

... temu ni tako. Saj so doslej, do konca prejšnjega tedna, po naših zanesljivih informacijah vprašali že najmanj šest ljudi (večina njih je omenjena tudi na tem seznamu - vir), toda zdaj, trenutno ali pač v teh okoliščinah (vir), kot kaže, nihče "resen" noče prevzeti te funkcije. Celo Mitja Rotovnik ne, čeprav bi on to verjetno vzel, če bi se mu Dejan Židan - recimo temu - dvakrat javno opravičil. Nazadnje naj bi vprašali tudi Anjo Kopač Mrak, prejšnjo ministrico za delo, družino, socialno politiko in enake možnosti, danes pa zaposleno kot državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, vendar naj bi tudi ona ponudbo, da spet postane ministrica, že zavrnila.

In zdaj lahko samo še čakamo, da bodo kadrovski kriteriji tako padli, da bodo to funkcijo ponudili kakšni Brigiti Skeli Savič, samo zato, ker si je menda dobra z generalnim sekretarjem SD Dejanom Levaničem ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-02-23 11:13:52


Mojca, katere Mile tudi krade pri drugem tiru in nasploh režimski mediji , vas bodo še naprej prepričevali v nasprotno ; Leben najbolj najboljši minister, Šarec po priljubljenosti celo pred Trumpom v Ameriki in Plenkovičem v lepi njihovi. ..Pa je vse skupaj le kriminalna združba, ki od volitev do volitev zgolj spreminja svoj naziv. Kamniški komik nadaljuje prevzete posle od cmerarja z več ali manj istimi ljudmi ter nekaj novimi indijanci. Tiste, redke razmišljujoče s svojo glavo, npr. Vraničar-Ermanovo, so že v startu odstranili...Država, v kateri doktor prava krade na potnih stroških je mrtva. Cerar, kakorkoli je že prišel do svoje izobrazbe, tudi zavoljo osebnostne omahljivosti , se je vseeno zdel nekoliko zadržan pri nekaterih zadevah. Šarec se v tem pogledu deluje nekoliko nor in gre preko trupel...Boj proti korupciji v demokratičnih državah poteka z menjavami oblasti. V Sloveniji tega ni. Desnica ne more zraven , odkar nas je osamosvojila izpod balkanskih plemen.Nastavljeni sinovi štabnih kurb in pankrti komunističnih zločincev, nas vlečejo še globje v blato. V rezervi čaka še kakšen vnuk teh zlikovcev... Tragika države je v tem, da si ljudje, genaralno gledano, ne želijo sprememb. Preveč jih živi dobro ob mafijskem ustroju le-te. Mnogi so preneumni, da bi sploh doumeli poanto. Dovolj jim je že, če Šarca vidijo v cerkvi. Ti volivci so kot nomadsko pleme; vedno drugje, vselej volijo drugo stranko ali listo, pa vedno iste ljudi. Samo, da ni Janša. Potem je vsak zločin , vsako hudodelstvo, opravićljivo.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Židanova stranka ne more najti novega Prešička niti Prešičke. Najmanj šest so jih že vprašali, pa nihče noče?!