objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Ponedeljek, 28. januar 2019 ob 06:50

Že drugo pismo ministra Prešička: resnično odstopa ali pa gre samo za prevaro in nateg?! Zato danes vsi čakajo Šarca.
Medtem pa nova dramatična pričevanja, kako je Dejan Prešiček eni od podrejenih sodelavk prepovedal celo odhod na kemoterapijo, na drugo sodelavko, mamo samohranilko, pa vpil, da se mu gnusi ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Iz včerajšnjega pisma ministra Dejana Prešička: Ponujam odstop, vendar ...

Razkrinkani minister za kulturo Dejan Prešiček je včeraj popoldne, točno osem dni po našem razkritju te velike afere (vir), predsedniku vlade Marjanu Šarcu poslal že svoje drugo pismo, v katerem - tokrat - ponuja svoj odstop.

In o njegovem odstopu naj bi se še danes dopoldne izrekel predsednik vlade Marjan Šarec. No, po navedbah RTV Slovenija, ki se sklicujejo na neimenovane vire v kabinetu Marjana Šarca, pa naj Šarec odstopa Dejana Prešička ne bi sprejel?! Če se bo izkazalo, da je temu res tako, potem je bilo včerajšnje Prešičkovo pismo zgolj predstava za javnost, nateg, prevara in gre za arogantno dogovorjeno politično reševanje vojaka Prešička. Z reševanjem vojaka Prešička pa se neženirano - direktno prek naslovov novinarskih člankov - trudijo tudi nekateri mediji, zlasti mariborski časopis Večer, ki je pod neposredno kontrolo stranke Socialnih demokratov (faksimile):


				Vir: Večer			Vir: Večer

Medtem pa na dan prihajajo nova dramatična pričevanja o mobingu in šikaniranju sodelavcev pa tudi o privilegijih, ki so jih bili pod ministrom Prešičkom deležni nekateri njegovi izbranci - vsi povezani s stranko SD. To so nekateri najnovejši primeri, vsa imena pa so znana uredništvu in sindikatu Glosa.

OD ŠIKANIRANJA DO PRIVILEGIJEV.

... IN VSE POTI VODIJO DO SD.

- Je profesorica klavirja in korepetitorka na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Pred letom in pol je zbolela za rakom in morala na kemoterapijo. Naročena je bila dopoldne, v času, ko je imela na urniku individualne ure pouka. Z učenci se je dogovorila za nadomeščanje in končala vse potrebne formalnosti. Razen … tukaj pa je udarila na plan Prešičkova narava, ki je bil takrat še ravnatelj KGLB. Gospe je prepovedal oditi na kemoterapijo. Ko mu je dejala, da je uredila čisto vse potrebno in da bo na kemoterapijo seveda odšla, se je začel spravljati nanjo, češ, kako si to dovoli, in jo šikaniral do osuplosti. In gospa se še danes boji Prešičkove maščevalnosti.

- Je mati samohranilka z dvema otrokoma in bila je zaposlena v SNG Opera in balet Ljubljana. Ker je bil urnik v ljubljanski Operi res napet, enostavno ni več zmogla delati tako in je iz rednega delovnega razmerja odšla za nedoločen čas na KGBL, kjer se je zaposlila kot korepetitorka. Seveda je imela najprej službo za določen čas - do enega leta, vendar je bilo popolnoma jasno, da naj bi jo kasneje zaposlili za nedoločen čas. Ker gre za res izredno korepetitorko, ki je študirala v Rusiji, je bila tudi v novi službi obremenjena prek vseh meja, vendar se ni niti enkrat pritožila in je mirno opravljala svoje delo. En teden pred iztekom pogodbe, ko je mislila, da je zaposlitev za nedoločen čas le še formalnost, jo je ravnatelj Prešiček poklical v svojo pisarno, se začel dreti nanjo in jo zmerjati, nakar ji je povedal, da ji pogodbe ne bo podaljšal in bo že čez en teden na cesti. Bila je osupla, ni mogla verjeti, da je kaj takega možno, in začela jokati. Takrat pa je Prešiček šele prav znorel. Začel jo je zmerjati in žaliti z besedami - "zgini ven iz pisarne, ne morem te gledati, gabi se mi, ko te gledam, gnusiš se mi ..."

- Pred časom je vodstvo ministrstva za kulturo proti Sašu Gazdiću, vodji Službe za kulturne raznolikosti in človekove pravice, sprožilo disciplinski postopek. Državni sekretar Jan Škoberne ga je namreč iskal v pisarni in ga ni našel. Ugotovili so, da ga ni v hiši, svoje odsotnosti pa ni evidentiral. To je bil zanje, za Prešičkovo ekipo, že dovolj velik razlog za disciplinski postopek.

- Toda pozor, v tistem času v službo ni redno prihajal niti sekretar Janez Černe, član nove ekipe Prešičkovega kabineta, nekdanji predsednik Socialnih demokratov v Kranju, po lokalnih volitvah pa novi kranjski podžupan. Naši viri pravijo, da bi bilo zanimivo pridobiti izpiske o njegovi prisotnosti na delu, v času, ko je bil še zaposlen na ministrstvu za kulturo. Po nekaterih informacijah so mu namreč za čas, ko je bil zaposlen na ministrstvu, izplačali celo dodatek za povečan obseg dela?! Černe je potem na hitro zapustil ministrstvo, menda zato, ker so se Prešiček in njegova ekipa ustrašili, da bo zadeva prišla v javnost, saj je istočasno potekal prej omenjeni disciplinski postopek proti prej omenjenemu Sašu Gazdiću.

- Podoben primer je bil z nekdanjo vodjo Prešičkovega kabineta Lucijo Fink, ki je kar naenkrat sama od sebe odšla na dopust na Florido, ne da bi ji ta dopust kdo sploh odobril. Tudi ona je po vrnitvi v Slovenijo sporazumno zapustila ministrstvo, njeno ameriško odsotnost pa so pokrili s tem, da so ji odobrili izredni dopust. Viri pravijo, da bi bilo dobro dobiti ta sklep, saj ji je bil dopust odobren za nazaj, kar je seveda nepravilno in spet zloraba položaja. Viri pri tem opozarjajo, da obstaja tudi možnost, da bi imel sklep datum pred njenim odhodom, vendar mora biti iz tako imenovanega sistema SPIS razvidno, kdaj so ga vnesli vanj. Ta sistem pa ponarejanja ne omogoča.

- Še vedno pa sta aktualna prisotnost na delu in evidentiranje nekega drugega sekretarja - Petra Bohinca, ki je na ministrstvo prišel pred kratkim in za katerega pravzaprav nihče ne ve, kaj sploh dela. Tudi on doslej ni evidentiral svoje prisotnosti in ga je tudi zelo redko videti v službi, čeprav naj bi zdaj začel z evidentiranjem. Po nekaterih informacijah vodstvo ministrstva od uslužbencev zahteva, da z dokumenti, ki bi imeli starejše datume, pokrijejo njegovo dosedanjo neprisotnost, vendar po novem zaposleni od vodstva ministrstva zahtevajo samo še pisna navodila.

In mimogrede: na pogreb nesrečnega Tomaža B. sta od "novih", torej Prešičkove ekipe, prišla tudi Jadranka Plut in Peter Bohinec, čeprav za slednjega vsi dvomijo, da je pokojnega Tomaža sploh kdaj videl ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejan Prešiček marjan šarec rtv slovenija časopis Večer ministrstvo za kulturo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-02-19 08:31:09


Levaki. Komunisti. Partizani. Kakor se že imenujejo. Um so vseskozi imeli nekoliko zamegljen. Ukradejo pa vse, od sendviča in paštete do volitev. Kupijo si le izobrazbo, ker takrat krade predvsem prodajalec... Največji zločinec med njimi je odšel v večna lovišča kot ključavničar. Genaracija za njim, ki ji zločin še vedno odseva v očeh, se je že nekoliko bolje opremila. Tudi sam boter je pravnik. Ta, druga in tretja generacija rdečkarjev, izžareva , po principu negativne selekcije, predvsem mentalno podhranjenost, skoraj zarukanost. So pa tudi ti, v duhu časa, postali doktorji, magistri česarkoli že. Tako kot Nemec, niti predsednik vlade ne ve, kako je zmogel preko srednje šole, vodi pa v boljši jutri Slovenijo in rešil bo svet... Med aktualnimi ministri sta dva goljufa. Tista, s plagiatom magistrske naloge, ki se ne zna niti primerno obleči ter lažni doktorant, ki že po izgkedu ne bi mogel biti več kot čuvaj plaže v zimskem periodu. Tudi idejni vodja vlade, ki je visokošolsko diplomo odplačeval obročno, jo je končno dobil pri štiridestih, na pragu ,, abrahama,, Svoj čas je bil minister za šolstvo, še kot maturant in je uredil te zadeve na trgu. Zakaj pa ne, denar odpira vsa vrata v deželi na napačni strani Alp. Pride se do zdravnika, dobiva sodbe na sodišču, če smo iskreni je prigoljufana izobrazba nekoga še najmanjša škoda za družbo. ..France Prešeren je bil izjemen poet in doktor prava. Če je bil pravnik vsaj vrednosti ene kitice Sonetnega venca je bil dober tudi v tem poklicu. Pravniško znanje cmerarja in jebozovne Dominike, bi namreč ustrezalo le tisti Na planincah....Oba sta bojda doktorja. Enemu je bil doktorat, če sem še jaz malo levičarski, prifukan, druga si ga je prifukala sama. Tudi Matjaž bo nekoč doktor. In gradonačelnikova sinova, kakopak. Strokovnjak do strokovnjaka... Levičarji pišejo tudi knjige. Tiste z naslovom Čudoviti um, ne boste našli med njimi.
borut rojc

2019-02-15 12:51:28


Šarec deluje po principu partije, ki se je v določenem trenutku znebila svojih najboljših ljudi. Primer Ivana Kende iz kamniške občine je nazoren prikaz tega.. Takrat golobradega župana je omenjeni poltično opismenil, na koncu je moral oditi skozi zaprta vrata. Danes Šarca obdajajo in mu svetujejo puklaste murgelske marionete tipa Golubovič. ..Šarec je nastavljen vladar, ne izvoljen. Ima pa tudi nekaj svobode v svojih odločitvah. Tudi očitno pri evropskih volitvah. Zakaj bi se torej združeval s političnimi trupli, kar modeli vključno s strankami SMC, SaaB in Desus nedvomno so. Z njimi, ki v bistvu ne obstajajo več bo tudi dolgin Golobič težko sestavil karkoli velikega. On mora vse kupiti in podkupiti. Največ ga je stala visokošolska izobrazba, ki jo je očitno odplačeval obročno, da jo je končno dobil, ko so se ga že vsi naveličali. ..Šarec bo ponovil še en premierski mandat. V tem času bo morda biološka ura poskrbela in odstranila kakšnega njegovih svetovacev iz ozadja in bo tako pridobival na moči. Zaenkrat lahko odstrani samovoljno le tiste, ki kradejo sendviče in vozijo trobento v službenem avtomobilu. Lebna je v svojem tretjerazrednem igralskem slogu podprl, še preden je sploh kdo zinil, da je česarkoli kriv. Gologlavi namišljeni doktorant je močnejši od njega samega zaenkrat, odgovoren direktno Murglam... Po dveh mandatih bo tudi Šarec sam odšel v Bruselj. Morda se bo tudi samokandidiral za komisarja. Še večja verjetnost je, žal, da nas do takrat tam več niti ne bo. S takšnimi prijemi enoumja in brezumja je to tudi logična posledica.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Že drugo pismo ministra Prešička: resnično odstopa ali pa gre samo za prevaro in nateg?! Zato danes vsi čakajo Šarca.