objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sobota, 26. januar 2019 ob 07:25

Prešička daje panika, zato stopnjuje zlorabe. Kliče vse tiste, ki so direktno odvisni od njega, in zahteva podpise podpore!
... Nekateri podpisujejo, večina pa se jih upira. Preberite podrobnosti:
Bojan Požar

Odpri galerijo

To, kar minister Dejan Prešiček počenja zdaj, pa nam hkrati ogromno pove o integriteti slovenskih kulturnikov. In vse to se nam dogaja malo pred 8. februarjem, dnevom Franceta Prešerna - uradnim praznikom slovenske kulture.

Ministra za kulturo Dejana Prešička, ki se skupaj z delom ožjega vodstva Socialnih demokratov krčevito in resnično nedostojanstveno oklepa svoje ministrske funkcije, je zajela panika in zato stopnjuje zlorabe svojega položaja.

Po naših informacijah je Prešiček na ministrstvu za kulturo zadolžil novopečeno uradnico in svojo svetovalko Jadranko Plut, nekdanjo "težko alternativko" - bivšo predsednico društva Asociacija, mreže nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti, zdaj pa ta, kot pravijo naši viri z ministrstva za kulturo, veselo, ker je končno v državni službi, kliče naokoli vse javne zavode, agencije in tako imenovane nevladne organizacije, neposredno povezane s kulturo, da bi podpisali podporo ministru. Nekateri, ni jih ravno veliko, so to že naredili (ta seznam si lahko ogledate tukaj):

... večina pa se je podpisovanju uprla. Pri tem je treba vedeti, da so direktorji omenjenih zavodov, agencij in tudi nevladnih organizacij neposredno ali direktno odvisni od proračunskega denarja, večina direktorjev javnih zavodov s področja kulture pa je tudi osebno in karierno odvisna od ministra za kulturo. Resorni minister, v tem primeru Dejan Prešiček, namreč predlaga vladi imenovanje članov svetov javnih zavodov, ti pa imenujejo direktorje. Zato je Prešičkovo izsiljevanje podpisov podpore od neposredno odvisnih ljudi groba in eklatantna zloraba ministrskega položaja!

Spomnimo: zloraba položaja se po slovenski kazenski zakonodaji kaznuje z zaporom do pet oziroma celo do osem let zapora (vir).

To, kar minister Dejan Prešiček počenja zdaj, lahko imenujemo tudi strategija iz restavracije Pen, nam pa hkrati ogromno pove o integriteti slovenskih kulturnikov. In vse to se nam dogaja malo pred 8. februarjem, dnevom Franceta Prešerna - uradnim praznikom slovenske kulture ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejan Prešiček Socialni demokrati Jadranka Plut ministrstvo za kulturo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-02-19 08:31:09


Levaki. Komunisti. Partizani. Kakor se že imenujejo. Um so vseskozi imeli nekoliko zamegljen. Ukradejo pa vse, od sendviča in paštete do volitev. Kupijo si le izobrazbo, ker takrat krade predvsem prodajalec... Največji zločinec med njimi je odšel v večna lovišča kot ključavničar. Genaracija za njim, ki ji zločin še vedno odseva v očeh, se je že nekoliko bolje opremila. Tudi sam boter je pravnik. Ta, druga in tretja generacija rdečkarjev, izžareva , po principu negativne selekcije, predvsem mentalno podhranjenost, skoraj zarukanost. So pa tudi ti, v duhu časa, postali doktorji, magistri česarkoli že. Tako kot Nemec, niti predsednik vlade ne ve, kako je zmogel preko srednje šole, vodi pa v boljši jutri Slovenijo in rešil bo svet... Med aktualnimi ministri sta dva goljufa. Tista, s plagiatom magistrske naloge, ki se ne zna niti primerno obleči ter lažni doktorant, ki že po izgkedu ne bi mogel biti več kot čuvaj plaže v zimskem periodu. Tudi idejni vodja vlade, ki je visokošolsko diplomo odplačeval obročno, jo je končno dobil pri štiridestih, na pragu ,, abrahama,, Svoj čas je bil minister za šolstvo, še kot maturant in je uredil te zadeve na trgu. Zakaj pa ne, denar odpira vsa vrata v deželi na napačni strani Alp. Pride se do zdravnika, dobiva sodbe na sodišču, če smo iskreni je prigoljufana izobrazba nekoga še najmanjša škoda za družbo. ..France Prešeren je bil izjemen poet in doktor prava. Če je bil pravnik vsaj vrednosti ene kitice Sonetnega venca je bil dober tudi v tem poklicu. Pravniško znanje cmerarja in jebozovne Dominike, bi namreč ustrezalo le tisti Na planincah....Oba sta bojda doktorja. Enemu je bil doktorat, če sem še jaz malo levičarski, prifukan, druga si ga je prifukala sama. Tudi Matjaž bo nekoč doktor. In gradonačelnikova sinova, kakopak. Strokovnjak do strokovnjaka... Levičarji pišejo tudi knjige. Tiste z naslovom Čudoviti um, ne boste našli med njimi.
borut rojc

2019-02-15 12:51:28


Šarec deluje po principu partije, ki se je v določenem trenutku znebila svojih najboljših ljudi. Primer Ivana Kende iz kamniške občine je nazoren prikaz tega.. Takrat golobradega župana je omenjeni poltično opismenil, na koncu je moral oditi skozi zaprta vrata. Danes Šarca obdajajo in mu svetujejo puklaste murgelske marionete tipa Golubovič. ..Šarec je nastavljen vladar, ne izvoljen. Ima pa tudi nekaj svobode v svojih odločitvah. Tudi očitno pri evropskih volitvah. Zakaj bi se torej združeval s političnimi trupli, kar modeli vključno s strankami SMC, SaaB in Desus nedvomno so. Z njimi, ki v bistvu ne obstajajo več bo tudi dolgin Golobič težko sestavil karkoli velikega. On mora vse kupiti in podkupiti. Največ ga je stala visokošolska izobrazba, ki jo je očitno odplačeval obročno, da jo je končno dobil, ko so se ga že vsi naveličali. ..Šarec bo ponovil še en premierski mandat. V tem času bo morda biološka ura poskrbela in odstranila kakšnega njegovih svetovacev iz ozadja in bo tako pridobival na moči. Zaenkrat lahko odstrani samovoljno le tiste, ki kradejo sendviče in vozijo trobento v službenem avtomobilu. Lebna je v svojem tretjerazrednem igralskem slogu podprl, še preden je sploh kdo zinil, da je česarkoli kriv. Gologlavi namišljeni doktorant je močnejši od njega samega zaenkrat, odgovoren direktno Murglam... Po dveh mandatih bo tudi Šarec sam odšel v Bruselj. Morda se bo tudi samokandidiral za komisarja. Še večja verjetnost je, žal, da nas do takrat tam več niti ne bo. S takšnimi prijemi enoumja in brezumja je to tudi logična posledica.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prešička daje panika, zato stopnjuje zlorabe. Kliče vse tiste, ki so direktno odvisni od njega, in zahteva podpise podpore!