objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 15. januar 2019 ob 06:45

Zdaj tudi uradno: Vilfana kot prvega državnega sekretarja preiskuje davčna uprava. Šarec pa še vedno molči?!
Točno 6 dni po našem razkritju se je Peter Vilfan, državni sekretar stranke DeSUS v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, znašel v preiskavi davčne uprave. In vprašanje: do kdaj bodo molčali večinski mediji in Marjan Šarec?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Tudi Peter Vilfan (na sliki desno Milan Brglez) se je zavil v molk. (foto: STA)

Zdaj je tudi uradno: točno 6 dni po našem razkritju (vir) se je Peter Vilfan, državni sekretar stranke DeSUS v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca, znašel v preiskavi davčne uprave, kar so na Fursu že včeraj potrdili za tednik Reporter (vir - faksimile):

				Vir: revija Reporter			Vir: revija Reporter

Na Fursu med drugim pravijo in zagotavljajo, da bodo vse okoliščine, ki kažejo na možnost kršitev predpisov, preverili skladno s svojimi pristojnostmi, tarča davčne preiskave pa so Peter Vilfan kot fizična in "povezana" oseba, njegovo športno društvo Košarkarska šola Peter Vilfan in pogodbe, ki sta jih Vilfan in društvo sklenilo z javnim zavodom RTV Slovenija, najverjetneje pa tudi vsaj še s Pro Plusom oziroma Pop TV in Kanalom A. Toda pod davčno preiskavo Fursa se bodo tako ali drugače morali znajti tudi številni drugi zneski, na primer "donacije", ki jih je prejemalo Vilfanovo športno društvo, od podjetij, ki so v državni lasti, do zasebnih podjetij. Razkrili smo že, da je Peter Vilfan tudi kot poslanec Pozitivne Slovenije, Zavezništva Alenke Bratušek in DeSUS, pošiljal SMS-sporočila vodilnim ljudem v posamezna podjetja - in to je nonšalantno počel s poslanskim mobilnim telefonom, ki ga plačujemo davkoplačevalci, ter "fehtal" finančne donacije za svoje športno društvo.

DODATNIH 42 POSLANSKIH PLAČ!

Spomnimo: Peter Vilfan je - odkar je vstopil v politiko, najprej kot ljubljanski mestni svetni na Listi Zorana Jankovića, potem pa kot poslanec - na svoje športno društvo dobil že več kot 103 tisoč evrov državnega denarja (vir: Erar), kar je zneslo približno 42 Vilfanovo neto poslanskih plač!!! Ni slabo ...

Vir: Erar / Komisija za preprečevanje korupcije Vir: Erar / Komisija za preprečevanje korupcije

ŽE ODPUSTIL EDINEGA ZAPOSLENEGA

Po naših zanesljivih informacijah je Peter Vilfan v zadnjih mesecih nekatere dolgove svoje košarkarske šole sicer že poplačal, kar pa ne vpliva na njegovo izogibanje davkom. Tako je lani oktobra poplačal 750 evrov, decembra še 2.140 evrov, edinega zaposlenega v društvu Aleša Fabjana, Mariborčana, ki danes živi v Kamniku, pa je Vilfan odpustil že 26. januarja 2018. No, vse to tudi veliko pove o izjavi Petra Vilfana, ki jo je dal ob imenovanju za državnega sekretarja, pristojnega za šport, da je njegovo imenovanje za državnega sekretarja priznanje za slovenski šport?! Po izbruhu te afere pa se je Peter Vilfan dobesedno pogreznil v zemljo, pogreznil v globoki molk, in to, kar se zdaj dogaja, je predvsem ena velika sramota za politika Vilfana, ki noče sam in spodobno odstopiti.

PRVI DRŽAVNI SEKRETAR V SAMOSTOJNI SLOVENIJI ...

KI GA - ZARADI IZOGIBANJA DAVKOM - PREISKUJE FURS!

In zdaj, ko je preiskavo uradno začel Furs, bo še posebej zanimivo spremljati naslednje:

DO KDAJ MEDIJSKI MOLK ...

- Ali je možno, tako rekoč neverjetno in meji že na medijsko znanstveno fantastiko, da bodo večinski mediji in Slovenska tiskovna agencija zdaj zamolčali tudi to dejstvo, da se je sredi davčne preiskave znašel državni sekretar v kabinetu predsednika vlade?! Peter Vilfan pa je - pozor - celo prvi državni sekretar v samostojni Sloveniji, ki ga zaradi suma izogibanja plačila davkov preiskuje davčna uprava. Zato nam afera Vilfanovi davki spet ogromno in še več pove tudi o slovenskih medijih, njihovih lastnikih, urednikih in slovenskem novinarstvu ...

... IN MOLK MARJANA ŠARCA?

- Do kdaj se bo aferi Vilfanovi davki izogibal predsednik vlade Marjan Šarec?! Če še niste opazili, se Šarec, odkar je izbruhnila ta afera, še ni pokazal v javnosti, ker se očitno boji, da bi ga kdo, morda celo kakšen novinar, z mikrofonom in kamero, javno soočil z afero Vilfanovi davki. In tako še vedno ostajajo neodgovorjena tudi naša vprašanja, ki smo jih predsedniku vlade Marjanu Šarcu poslali že pred dnevi:

- Zakaj predsednik vlade dopušča, da so med državnimi sekretarji v njegovem kabinetu tudi takšni politiki, ki se izogibajo plačevanju davkov ...
- ... in manipulirajo z denarjem davkoplačevalcev prek transakcijskih računov svojih zasebnih društev?
- Kako predsednik vlade Marjan Šarec gleda na dejstvo, da je Vilfanovo športno društvo, ki je zasebna košarkarska šola, davčni dolžnik, državni sekretar v kabinetu predsednik vlade Peter Vilfan pa hkrati dobiva osebni dohodek iz državnega proračuna?
- Ali namerava predsednik vlade svojega državnega sekretarja Petra Vilfana, obremenjenega z davčno afero, pozvati k odstopu oziroma razrešiti ali pa bo Peter Vilfan odstopil sam?

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Peter Vilfan marjan šarec furs Aleš Fabjan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-02-15 12:51:28


Šarec deluje po principu partije, ki se je v določenem trenutku znebila svojih najboljših ljudi. Primer Ivana Kende iz kamniške občine je nazoren prikaz tega.. Takrat golobradega župana je omenjeni poltično opismenil, na koncu je moral oditi skozi zaprta vrata. Danes Šarca obdajajo in mu svetujejo puklaste murgelske marionete tipa Golubovič. ..Šarec je nastavljen vladar, ne izvoljen. Ima pa tudi nekaj svobode v svojih odločitvah. Tudi očitno pri evropskih volitvah. Zakaj bi se torej združeval s političnimi trupli, kar modeli vključno s strankami SMC, SaaB in Desus nedvomno so. Z njimi, ki v bistvu ne obstajajo več bo tudi dolgin Golobič težko sestavil karkoli velikega. On mora vse kupiti in podkupiti. Največ ga je stala visokošolska izobrazba, ki jo je očitno odplačeval obročno, da jo je končno dobil, ko so se ga že vsi naveličali. ..Šarec bo ponovil še en premierski mandat. V tem času bo morda biološka ura poskrbela in odstranila kakšnega njegovih svetovacev iz ozadja in bo tako pridobival na moči. Zaenkrat lahko odstrani samovoljno le tiste, ki kradejo sendviče in vozijo trobento v službenem avtomobilu. Lebna je v svojem tretjerazrednem igralskem slogu podprl, še preden je sploh kdo zinil, da je česarkoli kriv. Gologlavi namišljeni doktorant je močnejši od njega samega zaenkrat, odgovoren direktno Murglam... Po dveh mandatih bo tudi Šarec sam odšel v Bruselj. Morda se bo tudi samokandidiral za komisarja. Še večja verjetnost je, žal, da nas do takrat tam več niti ne bo. S takšnimi prijemi enoumja in brezumja je to tudi logična posledica.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zdaj tudi uradno: Vilfana kot prvega državnega sekretarja preiskuje davčna uprava. Šarec pa še vedno molči?!