objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Ponedeljek, 14. januar 2019 ob 06:20

Šarec in Vilfan sta tiho, mediji tudi, toda začeli so državljani po spletu: Bodi kot jaz - Vilfan - in ne plačuj davkov!
In spomnimo: kakšno dramo so taisti mediji zganjali še nekaj mesecev nazaj, ko je Marjan Šarec za državnega sekretarja postavil Damirja Črnčeca, pa je šlo zgolj za tri ali štiri njegove radikalne tvite ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Po družbenih omrežjih se je začela državljanska akcija "Bodi kot jaz - Peter Vilfan - in ne plačuj davkov"!

Čeprav so davki povsod po svetu sveti gral držav, sta se ob razkritju afere "Vilfanovi davki" (vir) predsednik vlade Marjan Šarec in državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Peter Vilfan (DeSUS) zavila v neverjetni molk in se še vedno branita z molkom. Pri tem, tudi to je vse bolj očitno, računata tudi na molk večinskih medijev, ne samo RTV Slovenija in Pro Plusa (Pop TV in Kanal A), obe televiziji sta namreč neposredno vpleteni v davčno sporne pogodbe z Vilfanom, ampak tudi na preostale večinske medije - Delo, Dnevnik, Večer ..., ki pa se afere zarotniško ne oprimejo zato, ker je skrajno problematična predvsem za predsednika vlade Marjana Šarca (Peter Vilfan je namreč tako ali tako že politično truplo - zdaj se mu gre samo še za plačo, kjer šteje vsak dan ali mesec ...), saj je izbruhnila ravno v teh dneh, ko taisti mediji umetno in orkestrirano ustvarjajo in dvigujejo Šarčevo "popularnost".

In spomnimo: kakšno dramo so taisti mediji zganjali še nekaj mesecev nazaj, ko je Marjan Šarec za državnega sekretarja postavil Damirja Črnčeca, pa je šlo zgolj za tri ali štiri njegove radikalne tvite na račun migrantov. Zdaj, ko gre - pozor - za davke!, pa so mediji poslušno in orkestrirano tiho. Neverjetno, ampak tako zelo preprosto je to.

BODI KOT JAZ - PETER VILFAN - IN NE PLAČUJ DAVKOV!

Toda kljub temu se je začelo. Začeli so državljani, davkoplačevalci, na spletu. Po družbenih omrežjih, facebooku in twitterju, se je začela širiti državljanska akcija "Bodi kot jaz - Peter Vilfan - in ne plačuj davkov"! Hkrati pa avtor teh vrstic dobiva številna pisma podpore, tokrat predvsem iz športne in celo iz športno-komentatorske srenje. Takole (mi) je napisal eden od priznanih športnih komentatorjev na TV Slovenija: "Odlično g. Požar, končno je temu arogantnežu nekdo pokazal pot v garderobo ..."

VPRAŠANJA ZA ŠARCA - BREZ ODGOVORA?!

To pa so vprašanja, že pred dnevi posredovana predsedniku vlade Marjanu Šarcu (spodaj), ki še vedno ostajajo brez odgovora:

- Zakaj predsednik vlade dopušča, da so med državnimi sekretarji v njegovem kabinetu tudi takšni politiki, ki se izogibajo plačevanju davkov ...
- ... in manipulirajo z denarjem davkoplačevalcev prek transakcijskih računov svojih zasebnih društev?
- Kako predsednik vlade Marjan Šarec gleda na dejstvo, da je Vilfanovo športno društvo, ki je zasebna košarkarska šola, davčni dolžnik, državni sekretar v kabinetu predsednik vlade Peter Vilfan pa hkrati dobiva osebni dohodek iz državnega proračuna?
- Ali namerava predsednik vlade svojega državnega sekretarja Petra Vilfana, obremenjenega z davčno afero, pozvati k odstopu oziroma razrešiti ali pa bo Peter Vilfan odstopil sam?

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Peter Vilfan marjan šarec damir crnčec rtv slovenija pop tv KANAL A desus

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šarec in Vilfan sta tiho, mediji tudi, toda začeli so državljani po spletu: Bodi kot jaz - Vilfan - in ne plačuj davkov!