objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Nedelja, 13. januar 2019 ob 07:25

Nova razkritja: gospa, ki je pripravila pogodbo z Vilfanom na RTV, je zdaj članica uprave državne Luke Koper! Šarec še molči.
Kdo je finančnica Irma Gubanec, pred leti tesno povezana z LDS? In tudi tukaj vidimo, kako so vse stvari, vse odločitve in vsi privilegiji za izbrance pri nas na vrhu praviloma izjemno prepleteni in povezani. Tako ali drugače ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Peter Vilfan (na sliki desno Uroš Prikl, še en državni sekretar stranke DeSUS v kabinetu predsednika vlade) in Marjan Šarec po izbruhu afere Vilfanovi davki se še vedno branita z molkom?! (foto: STA)

Nova razkritja v aferi Vilfanovi davki: sporno pogodbo med politikom Petrom Vilfanom, državnim sekretarjem stranke DeSUS v kabinetu predsednika vlade Marjan Šarca, in RTV Slovenija je po naših informacijah na javnem zavodu RTVS pripravila Irma Gubanec, tedanja pomočnica generalnega direktorja RTVS, zadolžena za ekonomiko poslovanja, ki je bdela nad financami, računovodstvom, kontrolingom in še službo za obračun RTV-prispevka. Vse to je Irma Gubanec počela 9 let.

IN KDO JE IRMA GUBANEC?

Gubančeva je bila prej tesno povezana z LDS, malo pred prihodom na RTV Slovenija je bila celo državna sekretarka za premoženje in finance na takratnem ministrstvu za gospodarstvo, ki ga je v tistih letih vodila Tea Petrin, ena od "ljubljenk" pokojnega predsednika vlade in države Janeza Drnovška. Na ministrstvo za gospodarstvo je Gubančeva prišla iz Sklada Republike Slovenije za razvoj (oziroma Slovenske razvojne družbe), Petrinovo pa jo je po naših informacijah predlagal Uroš Korže. Po odhodu z RTVS je Irma Gubanec postala članica uprave in kasneje še predsednica uprave časopisne hiše Delo (vir), decembra 2017 pa članica uprave državnega podjetja Luke Koper, potem ko je Cerarjeva stranka SMC - spomnimo - prek predsednice Slovenskega državnega holdinga Lidie Glavina zamenjala sicer poslovno uspešno vodstvo Luke Koper z Dragomirjem Matićem na čelu ...

Hja, vidimo torej, kako so vse stvari, vse odločitve in vsi privilegiji za izbrance pri nas na vrhu praviloma izjemno prepleteni in povezani. Tako ali drugače!

Irma Gubanec in Stojan Petrič, lastnik Dela. Gubančeva je časopisno hišo Delo zapustila pred dvemi leti. Irma Gubanec in Stojan Petrič (na sredini slike pa Janez Škrabec, solastnik družbe Riko), lastnik Dela. Gubančeva je časopisno hišo Delo zapustila pred dvema letoma.

ŠAREC IN VILFAN PA SE ŠE VEDNO BRANITA Z MOLKOM

Predsednik vlade Marjan Šarec in državni sekretar v njegovem kabinetu Peter Vilfan sta se od izbruha afere Vilfanovi davki zavila v molk. Zato vprašanja (spodaj) ...

- Zakaj predsednik vlade dopušča, da so med državnimi sekretarji v njegovem kabinetu tudi takšni politiki, ki se izogibajo plačevanju davkov ...
- ... in manipulirajo z denarjem davkoplačevalcev prek transakcijskih računov svojih zasebnih društev?
- Kako predsednik vlade Marjan Šarec gleda na dejstvo, da je Vilfanovo športno društvo, ki je zasebna košarkarska šola, davčni dolžnik, državni sekretar v kabinetu predsednik vlade Peter Vilfan pa hkrati dobiva osebni dohodek iz državnega proračuna?
- Ali namerava predsednik vlade svojega državnega sekretarja Petra Vilfana, obremenjenega z davčno afero, pozvati k odstopu oziroma razrešiti ali pa bo Peter Vilfan odstopil sam?

... ki smo jih že pred dnevi posredovali predsedniku vlade Marjanu Šarcu, še vedno ostajajo brez odgovora ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Peter Vilfan Irma Gubanec marjan šarec desus LDS rtv slovenija časopisna hiše Delo stojan petrič miro cerar luka koper slovenski državni holding lidia glavina dragomir matić Luka Kuper SMC Janez Drnovšek Tea Petrin Uroš Korže

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nova razkritja: gospa, ki je pripravila pogodbo z Vilfanom na RTV, je zdaj članica uprave državne Luke Koper! Šarec še molči.