objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 9. oktober 2018 ob 06:35

Dali so mu Golobičevo sestrično, močno in posesivno žensko. Nje se je edini znebil Počivalšek, Mramor pa je samo ni hotel.
Šefinja kabineta novega ministra za finance je - spet - postala Gordan Pipan. In po Gaspariju, Čuferju, Petroviču in Počivalšku ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Andrej Bertoncelj je eden od treh bivših uslužbencev Leka, poleg Vojmirja Urlepa in Metoda Dragonje, ki so danes člani vlade Marjana Šarca.

Gregor Golobič, nekdanji vodilni politik LDS in Zares, še kar naprej intenzivno kadruje po vladi Marjana Šarca (vir). Tako je vodja kabineta novega ministra za finance Andreja Bertonclja postala Gordana Pipan, na sceni znana kot "Golobičeva sestrična".

Pipanova je bila pred leti tudi zaupnica Mitje Gasparija, nekdanjega guvernerja Banke Slovenije in ministra za finance. Sprva je bila njegova tiskovna predstavnica, potem pa šefinja kabineta in bila je ena zelo zelo redkih ljudi, ki jim je Gaspari - zaupal. "Gaspari zaupa samo Pipanovi in svojemu labradorcu," tako se je takrat govorilo. Potem je postala šefinja kabineta finančnega ministra Uroša Čuferja (vlada Alenke Bratušek), zatem šefinja kabineta kratkotrajnega ministra za gospodarstvo Jožefa Petroviča, nato pa do februarja 2017 tudi šefinja kabineta gospodarskega ministra Zdravka Počivalška, ki pa se je Pipanove učinkovito znebil po svoji razvpiti "aferi z angleščino" na ljubljanski Ekonomski fakulteti.

Mimogrede, Zdravko Počivalšek naj bi bil - po mnenju nekaterih poznavalcev - za zdaj eden redkih pomembnejših ministrov Šarčeve vlade, ki znotraj svojega kabineta (še) nima Golobičevih ljudi.

Nato se je Pipanova spakirala nazaj v službo na ministrstvo za finance, k tedanjemu ministru Dušanu Mramorju, ki pa je prej ni hotel vzeti za šefinjo svojega kabineta.

Gordana Pipan sicer velja za "močno in posesivno žensko" in vedno zvesto bratrancu Gregorju Golobiču.

TRIJE LEKOVCI. KLAN!

Za Andreja Bertonclja, Vojmirja Urlepa, sicer posebnega svetovalca predsednika vlade Marjana Šarca, in Metoda Dragonjo, po novem spet državnega sekretarja na ministrstvu za finance, pravijo, da gre za "lekovce" - klan Leka v Šarčevi vladi. Vsi trije so namreč nekdanji uslužbenci farmacevtske družbe Lek, pri čemer sta bila Dragonja in Urlep direktorja Leka. Po neki večni hierarhiji, češ, enkrat direktor, vedno direktor, naj bi bil zato Bertoncelj, čeprav je danes minister, podrejen Dragonji, ki naj bi bil "glavni", in seveda tudi Urlepu.

Več o "fenomenu" Gordane Pipan lahko preberite tukaj:

Novega gospodarskega ministra bo vodila sestrična Gregorja Golobiča

Minister Počivalšek naj bi Golobičevo sestrično odstavil zaradi angleščine

Vse se vrača, vse se plača. Mramor kolege tožil, celo ovajal na KPK, in vloga Golobičeve sestrične.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Golobič LDS Zares vlada rs ministrstvo za finance marjan šarec Jožef Petrovič zdravko počivalšek Andrej Bertoncelj metod dragonja Vojmir Urlep Lek Mitja Gaspari Alenka Bratušek Uroš Čufer dušan mramor ekonomska fakulteta

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2018-12-06 13:10:36


Živimo v državi, kjer lahko tožilka Žgajnarjeva proti vam skonstruira obtožnico na podlagi gostilniških govoric ali dokazljiva, kazniva dejanja privlegirancev režima zavleče do zastaranja.. Kriminalna združba, sodelujoča pri gradnji cirkuške arene v Stožicah in tožeči državni elementi ,so zadevo spet zastavili v podobnem tonu sožitja. Kriminalci se režijo eden drugemu, čeprav so v temeljih Stožic zazidana trupla, kot izkaz njihovih nečednih rabot... Tudi ostareli, sivolasi možakar ob omenjenem mariborskem sodniku je eden teh, nedotakljivih iz prejšnjega in tudi današnjega režima. Vogrinec. Spolni delikvent. Nadlegoval in zalezoval Matejo Svet in ostale slovenske smučarke. Nikoli obtožen. Nikoli sojen. Še najmanj obsojen. Ker je naš...Tudi Arsenoviču , ne sodnik z imenom in priimkom, pač pa pravosodje sporoča, da se nima česa bati. Konkretno vem, kako so v Ljubljani, tudi sodno, onemogočili podjetje iz Kranja in trasirali pot Golobiču in njegovi ultra prevari. Ta zdaj prihaja še v štajersko mesto...Kar se tiče Kanglerja, vseeno mu ne bi škodilo, da se malo skulira in malo manj neotesano vede, če že izgleda kmetavzar. Četudi se sooča z mafijo na drugi strani...Sam osebno se soočam, tudi sodno z nekom, ki zna komaj brati in pisati, ne razume pa ničesar. Desetletje. Mu pa v mreži prevar, norosti in totalne zabitosti, uspeva v slovenskem pravnem sistemu. Tožil je med drugim tudi sam sebe. Razumi, kdor more to čudno deželo kriminala, korupcije in izgubljenih človeških vrednot. So nekateri, ki jim lahko sodiš le na ulici. Pravnomočno. Brez možnosti pritožbe. Bedaki in konji, ki so jih postavili na oblast, nimajo teh kapacitet, da bi lahko izboljšali stanje. Lahko se le norčujejo iz nas in lastne zaostalosti in nepismenosti.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dali so mu Golobičevo sestrično, močno in posesivno žensko. Nje se je edini znebil Počivalšek, Mramor pa je samo ni hotel.