objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Nedelja, 15. julij 2018 ob 17:08

Po enajstih urah: Nova Slovenija verjetno ne bo šla zraven, Bratuškova super-podpredsednica vlade?!
Viri: Šarčeva koalicija 5+1 vsebinsko še ni usklajena, kadrovsko pa že precej
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marjan Šarec po sobotnih koalicijskih pogajanjih - pred novinarji, ki pa skoraj nič ne poročajo, kaj se dogaja za zaprtimi vrati.

Celih enajst ur so trajala včerajšnja, sobotna, koalicijska pogajanja pod vodstvom Marjana Šarca (LMŠ) v Kamniku, toda, zanimivo, vendar pričakovano, večinski mediji čisto nič ne poročajo, kaj naj bi se včeraj dogovorili, tam za zaprtimi vrati, razen tega, da prenašajo uradne Šarčeve izjave. Medijski molk naj bi bil (dogovorjen) zato, da ne bi rušili že tako mučnega sestavljanja Šarčeve koalicije.

Po navedbah naših virov pa se je zgodilo naslednje:

- šesterica potencialnih koalicijskih partnerjev (5 + 1), torej Lista Marjana Šarca, Socialni demokrati, SMC, Stranka Alenke Bratušek, DeSUS in Nova Slovenija vsebinsko še "ni usklajena, zato NSi verjetno ne bo šla v koalicijsko pogodbo".

- Kadri pa naj bi "uskladili v veliki meri": Alenka Bratušek naj bi tako postala "super-podpredsednica" vlade, Miro Cerar pa minister za zunanje zadeve, Matej Tonin bi ostal predsednik državnega zbora, Dejan Židan in Zdravko Počivalšek sta v sporu za gospodarsko ministrstvo, enako velja za tri apetite po ministrstvu za obrambo, med Karlom Erjavcem, Stranko Alenke Bratušek in NSi.

Preberite tudi:

Zakulisje pogajanj. Najhuje to sredo. Prisotni viri: Šarec ga je nadiral več kot petnajst minut!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec Lista Marjana Šarca miro cerar SMC Dejan Židan Socialni demokrati karl erjavec desus Alenka Bratušek Stranka Alenke Bratušek matej tonin nova slovenija državni zbor Vlada Kamnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-03-20 09:29:41


Ko je Miško vozil avtobus z zavezanimi očmi in podrl vojaško pregrado se je potožil očetu : Tata ovo nije bilo tu..Podobno Šarec, nastavili so ga, da Slovence uči kozjih molitvic, ne, da predava v Strasbourgu ali Bruslju. Boter mu tega ni povedal, niti v koalicijski pogodbi tovrstnih zadolžitev ni...Evropska unija je bolečina levičarjev. Zato predvidevam, da bo šla podpora Šarcu zdaj v nebo..Sam se zaveda, da mora redna poročila pisati le v Murgle zato, če se izrazim v stilu Gorana Vojnioviča, ga boli kurac za EU in evropske poslance...Slovenija z vsakim dnem postaja bolj izolirana, komunistični otok sredi civilizirane, demokratične Evrope. Posmehujejo se nam vsi, sam sem to opazil zlasti pri hrvaškemu premierju Plenkoviču, ki ne more skriti svojega cinizma in porogljivega nastopa proti slovenskim maškaram na političnem parketu. ..Vsekakor bodo evropski poslanci prikrajšani za kakšno Serpentinškvo metaforo. Verjetno ima kot govorec v tem času že rezerviran termin na Menini planini, na dveh koncih pa res ne more biti. Rad se sicer udeleži vsake pasje procesije ; kmetijski sejmi, narodne noše, lokalni koncerti. Ni, da ni, kjer umetnik ne bi bil navzoč. Sem in tja tudi kakšen prebrani odstavek v vaški cerkvi in to je to...Človek, ki je prepisoval v šoli, ki so mu pomagali, da je šolo sploh dokončal, pridobil izobrazbo je bil zdaj v kontekstu tiste, pokaži kaj znaš, poklican pred tablo evropsega parlamenta. Kazen božja...Klicu udbovskega zasliševalca Bobovnika iz Milijonarja bi se raje odzval. Z vnaprej serviranimi vprašanji bi šla do konca. In se malo hahljala eden drugemu. Kdo tam poje...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Po enajstih urah: Nova Slovenija verjetno ne bo šla zraven, Bratuškova super-podpredsednica vlade?!