objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Četrtek, 12. julij 2018 ob 06:31

Vedno večji pritisk: tudi na levi bi tehničnega mandatarja, namesto Šarca
Branimir Štrukelj pa lobira, da bi Levica postala vladna stranka
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marjan Šarec in Dejan Židan. Tudi na levi bi raje tehničnega mandatarja, ne pa Šarca.

Če je že pred volitvami z idejo, da bi tako imenovani tehnični mandatar nove vlade postal Jože Colarič, predsednik uprave Krke, prišel Matej Tonin, prvak Nove Slovenije, se zdaj zelo podobne ideje porajajo na tudi na levi strani morebitne vladne koalicije pod vodstvom Marjana Šarca (LMŠ). Ne gre sicer za Colariča, ampak za "nekoga tretjega". Po naših informacijah je teh pritiskov vedno več, govori se tudi o Vojmirju Urlepu, bivšemu dolgoletnemu direktorju Leka, zdaj pa nesojenemu poslancu Liste Marjana Šarca.

Na Marjana Šarca, z njim osebno očitno res zelo slabo kaže (vir), se je javno spravil še nekdanji politik Gregor Virant. Takole je tvitnil: "Nisem si mislil, da bi me lahko karkoli pripeljalo do tega, da bi si želel, da Janša, kljub vsem nahrbtnikom, spet postane predsednik vlade. No, in potem je prišel Marjan Šarec."

TAJNI SEZNAM KADROV SMC

Sicer pa naj bi šli (skoraj) vsi proti vsem: Miro Cerar noče biti pod Šarcem niti minister, Alenka Bratušek ne prenese Cerarja in Karla Erjavca, Lista Marjana Šarca in Socialni demokrati pa bi skupaj izčrpavali SMC. Tako so že pred dnevi - posamezniki iz LMŠ in SD, namreč - nekaterim lobistom naročili pripravo tajnega seznama kadrov SMC po državnih podjetjih, agencijah in skladih. Si lahko mislimo, zakaj?!

TRI "NAPAKE" JOŽETA COLARIČA

Jože Colarič naj bi - sodeč po govoricah - imel tri "napake". Prva, predlagal ga je Matej Tonin, druga, bil naj bi, seveda kot direktor, (pre)velik diktator, kar se potem znotraj politike, zlasti široke koalicije, bolj slabo obnese, in tretjič, imel naj bi neke svoje osebne zgodbe, ki bi, če bi vstopil v politiko, po logiki stvari postale javne, zanj pa lahko precej zoprne.

ŽIDAN ZMAGUJE ...

Po drugi strani naj bi Dejan Židan, prvak Socialnih demokratov, že zmagal v boju za gospodarsko ministrstvo, Zdravku Počivalšku (SMC) naj bi "Šarčeva koalicija" zato ponujala ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. No, to, kar je zdaj Židan.

In še govorice, povezane s Počivalškom in Cerarjevo SMC: Če Zdravko Počivalšek ne dobi ministrskega položaja, obstaja resna bojazen, da kot poslanec SMC v državnem zboru ne bi glasoval za mandatarja Šarca.

... ŠTRUKELJ PA DEMONSTRIRA IN LOBIRA

Branimir Štrukelj, generalni tajnik sindikata SVIZ, ki je včeraj, menda kot "zasebnik", pred stavbo državnega zbora v družbi vidnih politikov Levice protestiral proti prodaji Nove Ljubljanske banke (in tam modro izustil, citiramo: "... prodaja NLB-ja je nesmiselna in neumna, saj si vsi državljani želimo živeti kakovostno življenje" - karkoli naj bi že ta izjava pomenila?!), pa po navedbah naših virov močno lobira za vstop Levice v "Šarčevo koalicijo", namesto NSi.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec Lista Marjana Šarca matej tonin nova slovenija levica branimir štrukelj nova ljubljanska banka Lek jože colarič krka Vojmir Urlep Dejan Židan Socialni demokrati zdravko počivalšek SMC miro cerar državni zbor Alenka Bratušek karl erjavec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2018-12-06 13:10:36


Živimo v državi, kjer lahko tožilka Žgajnarjeva proti vam skonstruira obtožnico na podlagi gostilniških govoric ali dokazljiva, kazniva dejanja privlegirancev režima zavleče do zastaranja.. Kriminalna združba, sodelujoča pri gradnji cirkuške arene v Stožicah in tožeči državni elementi ,so zadevo spet zastavili v podobnem tonu sožitja. Kriminalci se režijo eden drugemu, čeprav so v temeljih Stožic zazidana trupla, kot izkaz njihovih nečednih rabot... Tudi ostareli, sivolasi možakar ob omenjenem mariborskem sodniku je eden teh, nedotakljivih iz prejšnjega in tudi današnjega režima. Vogrinec. Spolni delikvent. Nadlegoval in zalezoval Matejo Svet in ostale slovenske smučarke. Nikoli obtožen. Nikoli sojen. Še najmanj obsojen. Ker je naš...Tudi Arsenoviču , ne sodnik z imenom in priimkom, pač pa pravosodje sporoča, da se nima česa bati. Konkretno vem, kako so v Ljubljani, tudi sodno, onemogočili podjetje iz Kranja in trasirali pot Golobiču in njegovi ultra prevari. Ta zdaj prihaja še v štajersko mesto...Kar se tiče Kanglerja, vseeno mu ne bi škodilo, da se malo skulira in malo manj neotesano vede, če že izgleda kmetavzar. Četudi se sooča z mafijo na drugi strani...Sam osebno se soočam, tudi sodno z nekom, ki zna komaj brati in pisati, ne razume pa ničesar. Desetletje. Mu pa v mreži prevar, norosti in totalne zabitosti, uspeva v slovenskem pravnem sistemu. Tožil je med drugim tudi sam sebe. Razumi, kdor more to čudno deželo kriminala, korupcije in izgubljenih človeških vrednot. So nekateri, ki jim lahko sodiš le na ulici. Pravnomočno. Brez možnosti pritožbe. Bedaki in konji, ki so jih postavili na oblast, nimajo teh kapacitet, da bi lahko izboljšali stanje. Lahko se le norčujejo iz nas in lastne zaostalosti in nepismenosti.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vedno večji pritisk: tudi na levi bi tehničnega mandatarja, namesto Šarca