objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Ponedeljek, 19. marec 2018 ob 06:57

Javna vprašanja za Listo Marjana Šarca. Kdo je pravi Brane Kralj? Bivši sodelavec tajkuna Jereba, povezan s tajnimi službami?
Bojan Požar

Odpri galerijo

Brane Kralj in Marjan Šarec. Kralj je generalni sekretar LMŠ in zaposlen v županovem kabinetu.
Lista Marjana Šarca, župana občine Kamnik in pretendenta za zmago na bližajočih se parlamentarnih volitvah, je še vedno zavita v skrivnost. To velja za program LŠM in ljudi LŠM. Ker je pred časom postalo jasno, da mu odsotnost imen in programa Liste Marjana Šarca že počasi škoduje, sta novinarja spletnega portala Siol.net Vesna Vuković in Primož Cirman pred časom "razkrila" imena nekaterih njegovih "ključnih svetovalcev", vendar se je hitro izkazalo, da gre za tako imenovano kontrolirano objavo (vir). Med razkritimi je bil Brane Kralj, generalni sekretar LMŠ, sicer zaposlen v Šarčevem kabinetu na občini v Kamniku. Toda o Kralju, zanimivo, Vukovićeva in Cirman nista ugotovila ali povedala ničesar. Odgovor, zakaj je temu tako, se morda skriva v nadaljevanju tega članka.
Kdo je torej "pravi" Brane Kralj, formalno drugi človek Liste Marjana Šarca, oziroma kakšen je milje, iz katerega se črpajo kadri, ki danes obkrožajo Marjana Šarca. Ker se Šarec, kot pravi celo Aleš Kocjan, novinar mariborskega časopisa Večer, kjer se sicer niti ne trudijo prikrivati političnih simpatij z obstoječo vladno koalicijo, skriva pred javnostjo, javno pa se pokaže le med skrbno obvladovanimi nastopi v naklonjenih medijih in pred novinarji, ki mu niti slučajno ne postavljajo "zoprnih" ali preiskovalnih vprašanj, naslednja vprašanja, naslovljena na Marjana Šarca in njegovo Listo, objavljamo javno in seveda pričakujemo natančne odgovore.

14 VPRAŠANJ ZA MARJANA ŠARCA IN BRANETA KRALJA

1/ Ali je res, da je bil Brane Kralj več kot deset let pomočnik direktorja oziroma vodilni uslužbenec v enem od podjetij nepremičninskega tajkuna Aleksandra Jereba?
Spomnimo: Aleksander Jereb je bil tudi lastnik podjetij Auto-Phone, Avtoakustika, Stol Kamnik, Kompas MTS in številnih drugih. Prek njegovih podjetij naj bi se "izčrpavalo" na desetine milijonov evrov iz Telekoma Slovenije, vendar se je, vsaj doslej, spretno izvlekel iz spornih tajkunskih zgodb. No, in očitno je milje, iz katerega izhaja drugi človek Liste Marjan Šarca?!
2/ Ali je res, da je Brane Kralj - kot Jerebov vodilni uslužbenec - vpleten in hkrati obravnavan v kriminalističnih postopkih policije in Nacionalnega preiskovalnega urada, ki se vodijo proti Jerebu in podjetjem, povezanih z njim?
3/ Ali lahko zanikate, da bi Aleksander Jereb odpustil Braneta Kralja, ker naj bi pri eni od finančnih operacij ugotovil manko denarja, za to obtožil Kralja in ga posledično odpustil?
4/ Ali je res, da je bil Kralj vpleten tudi pri najemu poslovnih prostorov za družbo Providentia medijske storitve, d. o. o., do julija 2017 v lasti Vesne Vuković, Primoža Cirmana, Suzane Rankov in Tomaža Modica, novinarjev spletnega portala Siol.net, na Verovškovi 55A, ki so v lasti Aleksandra Jereba?
Spomnimo: Vukovićeva, Cirman in Rankova so julija lani to firmo, ki ima pogodbo za redno objavljanje člankov na Siolu, formalno zapustili in deleže "prodali" javnosti neznanemu Nejcu Rozmanu ter se umaknili v svoje statuse samostojnih podjetnikov. Se je pa to zgodilo kmalu po tem, ko je Ivan Simič, vodilni slovenski davčni svetovalec in bivši direktor slovenske ter srbske davčne uprave, javno razkril, da gre pri povezanem poslovanju Providentie, d. o. o., ter omenjenih novinarjev prek s.p.-jev za sum utaje davkov. Providentia, d. o. o., je leta 2016 zabeležila dobrih 164 tisoč evrov prihodkov in 252 evrov dobička, nima pa nobenega zaposlenega. Portal Siol.net (čeprav je prek družb TSMedia in Telekom Slovenije v državni lasti) je - zlasti skozi članke Vukovićeve in Cirmana - med lanskimi volitvami predsednika republike tudi izrazito navijal za Šarca, proti Borutu Pahorju, Šarcu naklonjeno poročanje pa nadaljujejo tudi pred prihajajočimi parlamentarnimi volitvami.
5/ Ali je res, da je Brane Kralj kot vodilni Jerebov uslužbenec sodeloval pri spornih selitvah Jerebovih podjetij na Ciper?
6/ Ali je res, da so prostori, kjer je še nekaj dni nazaj imela sedež LMŠ, prav tako v lasti Aleksandra Jereba?
7/ Ali je res, da ste v stranki LMŠ dobili namig, "da je pametno", da se stranka preseli iz Jerebovih poslovnih prostorov (Ljubljanska 45 v Kamniku), in ste se zato preselili eno nadstropje nižje, kjer zdaj najemnino plačujete Novi Ljubljanski banki.
Spomnimo: Marjan Šarec ne bi prodal NLB?
8/ Ali je res, da sta Brane Kralj in Marjan Šarec prek enega od lobistov (ime in priimek je znan avtorju teh vrstic) prejela seznam 40 oseb, kandidatov za poslance na listi LMŠ, seznam pa je poslal Gregor Golobič, nekdanji politik strank LDS in Zares.
9/ Ali je res, da pri vas obstajata dva seznama kandidatov za poslance, na vsakem seznamu pa naj bi bilo 40 imen?
10/ Če to drži, kateri ljudje so to in ali jih lahko javno navedete?
11/ Kakšno vlogo ima pri stranki LMŠ gospod Miloš Urbanija, solastnik Ultre in dolgoletni tesni sodelavec Gregorja Golobiča? Ali držijo informacije, da naj bi se pred časom načrtoval sestanek med Šarcem in Urbanijo, potem pa naj bi zaradi preplaha, da se bo to razvedelo, to speljali po drugih kanalih?
12/ Ali je res, da se Brane Kralj tajno sestaja z nekaterimi nekdanjimi uslužbenci Sove in ministrstva za obrambo, in to v Ljubljani?
13/ Kdo vse sodeluje na tako imenovanih "vikend izobraževanjih" LMŠ kot pripravah za parlamentarne volitve in kje se ta izobraževanja izvajajo?
14/ In ne nazadnje: kakšno izobrazbo ima Brane Kralj?
 
Vljudno pričakujemo, da bosta Marjan Šarec in Brane Kralj na vsa postavljena vprašanja tudi korektno, natančno in čim prej odgovorila.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
marjan šarec LMŠ Lista Marjana Šarca Brane Kralj Vesna Vuković primož cirman primož cirman Aleš Kocjan Aleksander Jereb suzana rankov tomaž modic Nejc Rozman Ivan Simič Borut Pahor Gregor Golobič Miloš Urbanija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Sendvičar s klobaso

2019-01-18 08:09:28


Poleg vse globje potapljajoče stranke SMC in Cerarjevih vse bolj etičnih obrazov v prejšnji in sedanji vladi maske padajo in se razkrivajo. Šarec ne reagira na afero Vilfan in poglejte kaj je Maribor volil. SMC se je prilepla na Arsenoviča, da bo v Mariboru izmozgavala davkoplačevalce. V Rožamarinu je SMC praznovala prednovoletno druženje - pri Arsenoviču v lokalu. Raziskovalni novinarji zadeve še marsi kje ne štimajo. Včeraj se ja na Ministrstvu za kulturo zgodila strašna zgodba,..najprej zadeva okrog kulturnega Kobala nato še hujša situacija.Marjan Šarec ali boste kaj odreagirali. Navidezno miroljuben minister Dejan Prešiček in Državna sekretarja Jan Škobrne in mg. Vojko Stopar so v tuto kompletu zreli za takojšnji odstop in razpust. Prešiček in njegovi sodelavci so z nepravilnim vodenjem in šikaniranjem zaposlenih pripeljali situacijo na rob in so vsi precvikani, da mediji ne bodo izvedeli o včerajšnjem dogajanju na ministrstvu. Teh zgodb je bilo sedaj že preveč, kdo bo ukrepal. Včeraj zjutraj naj bi minister Prešiček zaukazal zaposlenemu očetu 3 otrok hudo bolne matere z diagnozo rak, da mora takoj prekiniti očetovski dopust, katerega naj bi nastopil 9. 1. 2019 saj bi moral peljati razvajenga Prašiča zjutraj na vlado. Ubogega zapolsenega Tomaža je ves čas maltretital in tudi ostale zaposlene in izvajal močne pritiske mobingiranja, enako naj bi počeli ožji sodelavci ministra Prešička, ki jih je pripeljal v kabinet. Zaposlenega naj bi z ustrahovanjem prisilil, da mora priti v službo in ga peljati na vlado. Zaposleni prestrašeni Tomaž se naj bi zjutraj odpravil v službo, da odpelje zasedeno rit na vlado. Vendar se to ni zgodilo saj je ubogi revček ni prišel v službo ampak si je na poti v službo v bližnjem gozdu doma vzel življene in se obesil. Za seboj je pustil hudo bolno ženo in tri šoloobvezne otroke. To je obraz PREŠIČKA & CO Škobrne itd. O Škobrnetu Janu pa je bilo v preteklosti tudi marsikaj slišati o njegovem odnosu in ravnanju do žensk, njegovem pijančevanju itd. Kaj bodo na to rekli kriminalisti in KPK? Delo je praznoval 60 letnico delovanja bo gospod Petrič, kot raziskovalni novinar kaj poročal . Bosta Šarec in Židan obosdila početje in pomagala družini izbrati denar za pogreb in pomagala otrokom, ki so sostali brez očeta.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Javna vprašanja za Listo Marjana Šarca. Kdo je pravi Brane Kralj? Bivši sodelavec tajkuna Jereba, povezan s tajnimi službami?