objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Četrtek, 28. september 2017 ob 07:00

Kdo je tipična sodnica globoke države, ki je rešila Jankovića?! In zakaj si Janković spet lahko poje - ide mi, u životu ide mi.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Janković med policijsko preiskavo. Zdaj naj bi kmalu vse policijske dokaze zoper njega - uničili.
"Sodnica poročevalka", ki je odigrala ključno vlogo v senatu višjega sodišča v Ljubljani, ki je pravnomočno odločilo uničiti tajne in obremenjujoče policijske prisluhe zoper ljubljanskega župana in predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića v razvpitem primeru farmacevtka, je (vsaj po naših informacijah, ker sestava senata višjega sodišča uradno še ni znana) Alijana Ravnik. Po navedbah naših virov ter poznavalcev razmer znotraj slovenskega sodstva gre za tipično sodnico, na katero lahko računa tako imenovana globoka država. Njen svak je na primer Dean Ravnik, odpuščeni predstojnik Inštituta za anatomijo medicinske fakultete, ki se je znašel pred sodiščem zaradi domnevne preprodaje trupel, poleg tega ima gospa samo še dve leti do upokojitve in je zato s svojim družinskim pedigrejem tako rekoč idealna za vlogo reševanja vojaka Zorana.
In spet zanimivo, Dean Ravnik in Zoran Janković imata čisto slučajno isto odvetniško pisarno - Čeferin. Krog je tako sklenjen.
Vendar pri tem niti državno tožilstvo oziroma specializirano državno tožilstvo ni ravno čisto. Iz elektronskega podpisa tega sodnega spisa je namreč razvidno, da je bil spis nedotaknjen od 5. januarja 2016. Preiskovalna sodnica je državno tožilko Branko Žgajnar na rok, ki naj bi počasi potekel, opozorila že maja 2015, tožilka pa je sodišču odgovorila šele 10. aprila letos?! No, vrlo državno tožilstvo, ki je tukaj očitno tudi dobro zamočilo, zdaj napoveduje vložitev zahteve za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče - zoper odločbo višjega sodišča o uničenju prisluhov, ki je sicer pravnomočna.

NE GRE SAMO ZA FARMACEVTKO, AMPAK BRUTALNO PODKUPOVANJE

Ne glede na ta kasnejši uradni sodni razplet pa bo kopijo prisluhov, kot pravijo zanesljivi viri, zagotovo shranila globoka država.
Gregor Virant, nekdanji minister za notranje zadeve, bivši predsednik državnega zbora in lider propadle Državljanske liste, pa je prepričan, da je "igra najbrž namenjena nevtralizaciji drugega, hujšega dela prisluhov - brutalnemu podkupovanju". Tako je tudi zapisal na twitterju.

IDE MI U ŽIVOTU, IDE MI ...

Si pa Zoran Janković zadnje tedne spet lahko prepeva refren iz pesmi njemu tako ljube hrvaške pevke Danijele - "ide mi u životu, ide mi" (vir).
Poglejmo, kaj se mu je vse "zgodilo":
 
* Pred dnevi so mu prek prisilne poravnave na družinskem podjetju Electa inženiring odpustili 16 milijonov evrov dolga.
* Potem je v zapor odšel Igor Bavčar, ki so mu sodili na podlagi kazenske ovadbe, ki jo je pred leti podal nihče drug kot - Zoran Janković.
* Predsednik vlade Miro Cerar se je kmalu po tem, ko so tajni policijskih prisluhi v zadevi farmacevtka prišli v javnost, fotografiral z Jankovićem in tako dal javno vedeti, da ga podpira.
* Zoran Janković je na odprtje "spomenika sprave" na Kongresnem trgu prišel v ponošeni majici in družbi nekdanjega predsednika države Milana Kučana, ki je tako spet pokazal in dokazal, da ne glede na vse on še vedno podpira Jankovića.
* Rajko Kenda, razvpiti bivši strokovni direktor ljubljanske Pediatrične klinike in velik podpornik Zorana Jankovića, ostaja zaposlen v UKC Ljubljana, kot svetovalec.
* Dani Bavec, bizarni moderator sprejema evropskih prvakov v košarki na Kongresnem trgu, je pred množico zavpil, da je župan Zoran Janković za ta sprejem odstopil Kongresni trg, kot da gre za Jankovićev domači vrt.
* Zoran Janković pa je na odru Kongresnega trga zbranim dejal, da je pivo zastonj, čeprav ga ni daroval on, kot je sicer izpadlo po njegovih besedah, ampak Pivovarna Laško Union.
* Lista Zorana Jankovića je minuli ponedeljek v ljubljanskem mestnem svetu izglasovala sporno imenovanje Đžamijske ulice, Nevzet Porić, generalni tajnik islamske skupnosti v Sloveniji in mestni svetnik na Listi Zorana Jankovića, pa je ob Jankovićevi prisotnosti javno zagrozil vsem tistim (svetnikom), ki so glasovali in bili proti temu - češ, muslimani si jih bomo zapomnili ...
* In ne nazadnje: včeraj so v Ljubljani odprl nov elitni hotel s petimi zvezdicami Intercontinental, ki je v lasti srbskega tajkuna Miroslava Miškovića. Hotel so zgradili na zemljišču, "jami" na Bavarskem dvoru, ki ga je kupil ljubljanski podjetnik, imenovan tudi "kralj banan", Izet Rastoder, šlo pa naj bi za navezo med Miškovićem, Rastoderjem in Zoranom Jankovićem. Mimogrede, srbske oblasti Miškoviću niso pustile na odprtje hotela v Ljubljano, ker nima potnega lista, na prostosti pa je ob plačilu kavcije - sodijo mu namreč zaradi suma davčne utaje, grozi pa mu pet let zapora. In spomnimo: Mišković je prvi nesojeni finančni vlagatelj v Jankovićeve Stožice, ki so zdaj, po stečaju famoznega podjetja Grep, v lasti - Izeta Rastoderja. Zato se lahko zgodi, da bo na koncu Stožice res dobil Mišković, vendar bistveno ceneje, kot da bi že vse od začetka financiral gradnjo.

O JANKOVIĆU DANES V #VVFAKTOR - 19.15 NA TV3

O tem, ali imamo v Sloveniji dve pravni državi, eno za nas, drugo pa za Jankovića, bomo govorili tudi v današnji oddaji #VVFaktor.com ob 19.15 na TV3. Zadnja eksplozivna dogajanja okoli Zorana Jankovića bosta komentirala znana ekonomista in publicista Rado Pezdir in Bernard Brščič.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Branka Žgajnar državno tožilstvo Višje sodišče v Ljubljani vrhovno sodišče Alijana Ravnik Dean Ravnik Inštitut za anatomijo medicinske fakultete miro cerar Milan Kučan Izet Rastoder miroslav mišković Hotel Intercontinetal Stožice Kongresni trg v Ljubljani Dani Bavec Bavarski dvor Electa Inženiring nevzet porić Islamska skupnost v Ljubljani Lista Zorana Jankovića VV Faktor na TV3 rado pezdir bernard brščič Gregor Virant Državljanska lista rajko kenda pediatrična klinika UKC Ljubljana Igor Bavčar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

ivan maček

2019-11-12 19:05:44


Majmun ti je Borut napisal, kaj si nepismen, ali si komunjzarski troll!!?? borut rojc pred 10 urami 22 Škoditi slovenskim nacionalnim interesom, res ni razlog za odstop ministra v nastavljeni vladi globoke države. V tem pogledu nikoli in nikdar ne moremo preseči Hrvatov, niti v sodnih sporih niti na nogometni tekmi. Sosedje spoštujejo lepo njihovo in so ponosen narod. Jebivetri z juga in od nikoder ter kakor Erjavec, totalno zjebani v glavo, državo slovenskega naroda jemljejo kot trgovski center, koder nekontrolirano divjajo z nakupovalnim vozičkom in čim več skušajo natlačiti vanj s polic, dokler imajo čas, ki jim ga je odmerila mafija. Murgle poskrbijo, da potem vedno odidejo mimo blaganje, brez osebne in kazenske odgovornosti... Vlada pade, tudi leva, kot nekoč Pahorjeva, ko Jankovič, Golobičeva , Kresalova in podobna drhal, ne dobijo gratis kavice in rogljička za dobro jutro v samopostrežbi imenovani Slovenija. Razumljivo, da temu sledi tudi povabilo na kosilo in gala večerja, vse na račun ljudi, tudi otrok, ki hodijo lačni spat in se zbujajo s krči v želodcu. ..Končno, kdo lahko sodno procesuira tako karamboliran osebek kor je Erjavec? Že pri Jankoviču vidimo, da se na sodišču vede kot opica, ki drugam kot v kletko ne sodi. In to tisto v živalskem vrtu...Hudo je, to pišem iz lastnih izkušenj, bosti se z norcem na sodišču. Kiminalna država in pravosodje na ravni, karšni je, dopuščata najbolj neverjetne, skoraj bolne stvari. Zato je tudi pred Erjavcem še svetla prihodnost. Svetujem pa vsem izbrancem Murgel, da se držijo partizanskih in gasilskih veselic ter kmetijskih sejmov. Niso jim pobrali potnih listov, a s propadom Adrie imajo razlog več, da se ne smešijo izven meja mafijske države. Morda si bodo kot nekoč Virant, priskrbeli cenejše vozovnice pri Air Croatia in zato odstopili še košček slovenske zemlje ali morja. Zdelo bi se logično v razmišljanju osebkov, ki niso sposobni razmišljati. Ker v Rusijo bo treba po napotke.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo je tipična sodnica globoke države, ki je rešila Jankovića?! In zakaj si Janković spet lahko poje - ide mi, u životu ide mi.