objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 10. september 2019 ob 06:28

Viktor Knavs proti Bojanu Požarju, francoski mediji razkrivajo: Nataša Pirc Musar v Sevnici grobo pritiskala na priče!
Ob zadnjem naroku na ljubljanskem sodišču je Viktor Knavs skoraj bežal pred mediji, novinarje pa je na cesti na kratko nagovoril v angleščini. Z avtorjem teh vrstic sta se na sodišču sicer rokovala ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ob zadnjem naroku na ljubljanskem sodišču je Viktor Knavs skoraj bežal pred mediji, novinarje pa je na cesti na kratko nagovoril v angleščini. Z avtorjem teh vrstic sta se na sodišču sicer rokovala.

Danes ob 9. uri zjutraj se na Okrožnem sodišču v Ljubljani nadaljuje sojenje v zadevi Viktor Knavs, oče Melanie Trump, prve dame Združenih držav Amerike, proti Bojanu Požarju zaradi članka "Dokumenti, utaja davkov: Viktor Knavs, oče Melanie Trump, bil v zaporu?!", objavljenega 19. oktobra 2016. Sodni senat vodi trenutno najbolj znani ljubljanski sodnik Zvjezdan Radonjić, na dan pa prihajajo nove podrobnosti:

PRITISKI ODVETNICE NA LASTNO PEST ...

... ALI PO NAVODILIH VIKTORJA KNAVSA?!

- Tako je znani francoski tednik L'express razkril, da je Knavsova odvetnica Nataša Pirc Musar med sodnim procesom grobo in verjetno tudi nezakonito pritiskala na potencialne priče:

Citiramo L'express:

"Danes malo ljudi v Sevnici govori o Knavsovih. Tja je odšla tudi odvetnica Melanije, ki je za ves ostali svet postala Melania. 'Obtožila me je, da sem izgovarjala laži o njeni družini,' je užaljeno povedala Ana Dernač, prijateljica njene matere. Katere pa? 'Nič ne bom rekla, sicer bom končala na sodišču, nočem slišati o teh ljudeh, še posebno ne o očetu, ki ni dober človek,' pravi, preden konča pogovor" (vir: L'express, 4. marca 2018). Konec citata.

Ali je Nataša Pirc Musar vse to počela na lastno pest ali zgolj po navodilih Viktorja Knavsa, ni znano, kako bo sodišče reagiralo na razkritje tovrstnih pritiskov na priče, ki si jih privošči odvetnica Nataša Pirc Musar, pa bomo še videli.

IZVEDENSKO MNENJE NE PRITRJUJE NATAŠI PIRC MUSAR

- Je pa Aleksander Boh, sodni izvedenec za komunikacijsko tehnologijo v računalniških omrežjih, ki ga je določilo sodišče, na podlagi tako rekoč žaljivih trditev Nataše Pirc Musar, da naj bi se sporni članek o Viktorju Knavsu spreminjal po vloženi tožbi, te trditve (ne)posredno zavrnil, saj v svojem izvedenskem mnenju ugotavlja, da datuma spremembe oziroma sprememb članka na podlagi dostopnih virov ni mogoče določiti. Članek, vključno z naslovom, se je sicer kot večina člankov spletnih medijev občasno "osvežil" z redakcijskimi posegi, vendar to nima prav nobene zveze z vloženo tožbo. Izvedensko mnenje magistra Aleksandra Boha objavljamo spodaj:

URADNI DOKUMENT IN ŠE POTRDITEV PRED KAMERO

Spomnimo: članek o Viktorju Knavsu je bil na tem portalu objavljen na podlagi dveh različnih in neodvisnih virov, kar izpolnjuje tudi vse mednarodne novinarske standarde. Imeli smo - pred objavo - kopijo uradnega dokumenta iz Arhiva Slovenije in pisno izjavo znanega ameriškega raziskovalnega novinarja Gerarda Reyesa, med drugim tudi pulitzerjevega nagrajenca, ki nam je potrdil, da je prej omenjena gospa Ana Dernač med intervjujem za ameriško televizijo Univison potrdila kasneje - v članku - zapisane navedbe, povezane z Viktorjem Knavsom ("The person who told us that Victor spent some time in jail was Ana Drnac, Diana’s mother"). 

Mesec po objavi članka, 19. novembra, smo na portalu korektno objavili tudi popravek oziroma prikaz nasprotnih dejstev, ki nam ga je v imenu Viktorja Knavsa posredovala njegova odvetnica Nataša Pirc Musar (vir). Družina Knavs oziroma Trump pa, kot vemo, za slovenske medije žal ni dosegljiva.

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Viktor Knavs bojan požar melania trump nataša pirc musar Okrožno sodišče v Ljubljani Zvjezdan Radonjič Arhiv Slovenije Gerardo Reyes Univision

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Viktor Knavs proti Bojanu Požarju, francoski mediji razkrivajo: Nataša Pirc Musar v Sevnici grobo pritiskala na priče!