objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Ponedeljek, 2. september 2019 ob 06:55

Mi vam spet povemo, kdo je in kdo ni (več) Faktor!
Danes ob 19.15. start 3. sezone oddaje #Faktor.com na TV3.
Bojan Požar

Odpri galerijo

#Faktor.com na TV3: z Aljušem Pertinačem in Bojanom Požarjem predvsem o politiki, gospodarstvu in medijih. Od ponedeljka do četrtka, v živo.

In spet se začenja: danes ob 19.15. je težko pričakovani start 3. sezone oddaje #Faktor.com na TV3. Vsak dan, od ponedeljka do četrtka, v živo, z Bojanom Požarjem in Aljušem Pertinačem predvsem o politiki, gospodarstvu in medijih.

Faktor ni (klasična) informativna oddaja, je pogovorna in debatna oddaja. Ni objektivna, ampak subjektivna, saj komentatorji, stalni ali povabljeni, pa tudi voditelja povedo samo svoje mnenje. Nekateri tudi pravijo, da je Faktor "bolj desna oddaja", Milan Kučan pa je ob neki priložnosti izustil, da Faktor "vodijo trije komunisti". A nič od tega ni res, to so zgolj tipično zastarele slovenske predstave ali pa najmanj wishful thinking. Faktor ni ne leva ne desna niti sredinska oddaja, je pač pogovorna televizijska oddaja, kjer, ponavljamo, komentatorji, stalni ali povabljeni, pa tudi voditelja povedo svoje mnenje. In kjer vam sproti povemo, kdo je in kdo ni več faktor.

Je pa Faktor edina oddaja na slovenskih televizijah, kjer moštvo stalnih komentatorjev sestavljajo sedanji ali nekdanji levi in desni politiki, celo sedanji ali nekdanji predsedniki strank, bivši poslanci, direktorji davčnih uprav, vodilni lobisti, novinarji, psihologi, odvetniki, poslovneži in drugi mnenjski voditelji. In z nami je še vedno Ksenija Koren, ena od najbolj delovnih in dobro obveščenih slovenskih novinark, ki jih poznam. Faktor ni samo trenutno najodmevnejša slovenska informativno-pogovorna oddaja na družabnih omrežjih, zlasti na twitterju, je tudi edina oddaja na slovenskih televizijah, ki 48 ur pred začetkom nove sezone sproža panične odzive v drugih medijih z naslovi, kako je nova sezona oddaje Faktor pod vprašajem. V poslovnem in produkcijskem smislu pa Faktor ostaja nišna ter "nizkoproračunska" televizijska oddaja v koprodukciji medijskih družb Lanaka Media, d. o. o., in Pro TV, d. o. o.

Nova, 3. sezona ostaja takšna kot prejšnji dve, toda posamezne novosti vendarle so:

- Z Aljušem Pertinačem bova večkrat vodila intervjuje v formatu dva na enega, kar se je v primeru oddaje z nekdanjim ministrom za finance Janezom Šušteršičem (tukaj) pokazalo za odlično in odmevno. Mimogrede, tudi Šušteršič postaja občasni komentator oddaje Faktor!

- Posodobili smo grafiko oddaje.

- Oddaja Faktor je dobila tudi svoj twitter profil:

... na facebooku smo že vse od začetka, zdaj pa razvijamo še podcaste.

NOV(A) FAKTOR Z DANICO LOVENJAK

- Oddaja Faktor pa kmalu pričakuje tudi družbo svoje mlajše sestrične, ki na male zaslone prihaja predvidoma že v prihodnjih tednih. Prihaja namreč Nov(a) Faktor, pogovorna oddaja s podobnim formatom in nekoliko drugačno grafiko, na sporedu bo ob petkih, sobotah in nedeljah v enakem terminu kot Faktor od ponedeljka do četrtka, vodila jo bo Danica Lovenjak, njene teme in njeni gostje pa bodo z estradne scene. Kot pove že ime, bo z estradnim Faktorjem sodelovala revija Nova. Danici in Nov(a) Faktorju zaželimo uspešen start.

In se gledamo, od ponedeljka do četrtka!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Faktor na TV3 bojan požar aljuš pertinač Pro TV Lanaka Media Milan Kučan janez šušteršič Nova Faktor Revija Nova Ksenija Koren

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-10 11:09:13


Pravna znanost, temu pravijo nekateri. V mojih očeh je to veda, ker se s tem področjem, vsaj v Sloveniji sicer ne bi ukvarjalo toliko butastih, zmedenih in pokvarjenih ljudi. Včasih imam občutek, da je pravnik vsak drugi, ki sicer nima posebnih talentov v življenju. Ti iz vlade, sicer po intelektualnih limitih in zabitosti, prekašajo vse, tudi te. Klovni in takšni s kupljeno oziroma podarjeno izobrazbo pač..Musarjeva je sicer odvetnica elit, čeprav o pravu ne ve kaj dosti. Ima tudi večjo težavo od te ; ne ve, kdaj je sita. Glede na to, da globoka država nadzira delo sodišč, limiti Musarjeve ne motijo toliko. Tožbe , kot nekoč Peter Čeferin,ki mu sicer ne seže do kolen, spravlja skozi ,zaradi zlizanosti s plenilsko politiko Murgel. Niti slavni odvetnik ni reševal velikih rib in slavnih klientov z briljatnim znanjem prava pač pa z raznimi, banalnimi,postopokovnimi, napakami sodišč in zastarevanjem zadev, skratka povezanostjo s sodišči. Če si žrtev režima in Bojan Požar je to v nekem trenutku bil, ne pomagajo niti ugodna izvedenska mnenja, ki so morda še dodatno podkrepljena z dejstvi, lahko te pa krivosodje obsodi brez sojenja. Sicer ti ne povedo naravnost, da si žrtev režima, skušajo pa to po ovinkih z nekimi neumnimi obrazložitvami in tezami . Pišem na osnovi lastnih izkušenj. Zato Musarjeve, tega slona v trgovini s porcelanom slovenskega prava, ne smeš podcenjevati, četudi ima v torbi sendviče in ne zakonskih aktov. Kaj bi šele bilo, če b za sabo vlekla desetkilogramskega, kot Blanka? Verjetno bi jo najel tudi Trump. Putin nikakor. On usmrti vsakega, mislečega in mu tožarjenje ne predstavlja nikakršne težave. Čast vsem tistim izjemam na področju prava v mafijski deželi, sicer več ali manj neznanim širši javnosti, ki to področje dejansko imajo v malem prstu. So pa v deželi, kjer se preganja tiste, ki opozorijo na nepravilnosti in ne hudodelcev, morda v senci takšnih, kot je ničemur podobna. Musarjeva

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mi vam spet povemo, kdo je in kdo ni (več) Faktor!