objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Nedelja, 1. september 2019 ob 07:10

Prestal prvo zaslišanje zaradi ovadbe "Alenke Ermenc": Kriminalistom na postavljena vprašanja nisem odgovarjal.
Ko sem pred zaslišanjem lahko prebral ovadbo gospe generalmajorke, sem videl, da me je načelnica Generalštaba Slovenske vojske prijavila Specializirani enoti vojaške policije, čeprav sem sam 100-odstotna civilna oseba ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ko novinar postane osumljenec ali vabilo na policijsko zaslišanje

Minuli petek dopoldne sem prestal prvo zaslišanje na ljubljanski policiji zaradi kazenske ovadbe, ki jo je zoper mene vložila načelnica Generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc. Ker naj bi bilo kaznivo dejanje novinarskega poročanja o skrivnostnem marčevskem izginotju generalmajorke izvršeno v škodo pomembne državne funkcionarke oziroma pomembne vojaške osebe, so zadevo po uradni dolžnosti, kot narekuje kazenski zakon (člen KZ - 168/II), takoj prevzeli na policiji in tožilstvu:

... in čeprav je na vabilu Policijske uprave Ljubljana na zaslišanje avtorja teh vrstic vendarle precej skromno pisalo, da gre samo za "Alenko Ermenc".

ZASLIŠANJE

Samo zaslišanje, ki sem se ga udeležil v spremstvu odvetnika Francija Matoza in odvetniške pripravnice Nine Marin, je trajalo, kot je razvidno iz zapisnika, zgolj 15 minut, pri čemer sta bila oba predstavnika policije, policist Drago Koler in kriminalist Damijan Ambrož, maksimalno korektna. Itak se mi pa vedno zdi, da so policisti najbolj prijazen in najbolj življenjski del slovenskega represivnega aparata. 

Kazensko ovadbo gospe Alenke Ermenc (ki se je, mimogrede, medtem mudila na delovnem obisku pri Nacionalni gardi v ameriški državi Kolorado, obisk pa je ravno včeraj, spet po zaslugi moje objave na twitterju, medijsko zaslovel po tem, da je ministra za obrambo Karla Erjavca in celotno slovensko delegacijo sprejel guverner države Kolorado Jared Polis, obut zgolj v superge?!) sva z odvetnikom lahko samo na hitro prebrala in jo morala vrniti policistoma, mi je pa med drugim uspelo razbrati, da me je gospa Alenka Ermenc ovadila (prijavila) pri Specializirani enoti vojaške policije, čeprav sem jaz 100-odstotna civilna oseba.

Kot "osumljenec" sem povedal zgolj naslednje: da sem članek objavil kot novinar v okviru novinarskega dela, in da na postavljena vprašanja ne bom odgovarjal:

Pripomb na zapisnik ni bilo. In pred stavbo Policijske postaje Ljubljana Moste na Tovarniški ulici 50 tudi ni bilo nobenih drugih novinarjev ali medijev.

KAJ SLEDI? ZDAJ JE NA POTEZI DRŽAVNO TOŽILSTVO.

Zdaj pa čakamo naslednjo fazo, kaj se bo na podlagi tega zaslišanja in verjetno še kakšnih drugih operacij odločilo državno tožilstvo. Spomnimo: v znanem sodnem primeru enega članka o Sovi iz leta 2013 (vir), tistem sodnem primeru, o katerem sicer ne smem nič pisati, ker je bil tajen, je na podlagi podobnega zaslišanja v isti ljubljanski stavbi, celo v istem prostoru, sledil 6-letni tajni sodni postopek, kjer sem se na koncu "izvlekel" tako, da je Okrajno sodišče v Ljubljani sprejelo sklep o ustavitvi postopka, specializirano državno tožilstvo pod vodstvom razvpitega Harija Furlana pa se na ta sodni sklep ni (več) pritožilo. In zadeva je bila pravnomočno končana v mojo korist. Stroške tega 6-letnega tajnega sodnega postopka pa bodo plačali davkoplačevalci!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Ermenc Slovenska vojska bojan požar Franci Matoz Policijska uprava Ljubljana Specializirano državno tožilstvo harij furlan Okrajno sodišče Ljubljana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-10 11:09:13


Pravna znanost, temu pravijo nekateri. V mojih očeh je to veda, ker se s tem področjem, vsaj v Sloveniji sicer ne bi ukvarjalo toliko butastih, zmedenih in pokvarjenih ljudi. Včasih imam občutek, da je pravnik vsak drugi, ki sicer nima posebnih talentov v življenju. Ti iz vlade, sicer po intelektualnih limitih in zabitosti, prekašajo vse, tudi te. Klovni in takšni s kupljeno oziroma podarjeno izobrazbo pač..Musarjeva je sicer odvetnica elit, čeprav o pravu ne ve kaj dosti. Ima tudi večjo težavo od te ; ne ve, kdaj je sita. Glede na to, da globoka država nadzira delo sodišč, limiti Musarjeve ne motijo toliko. Tožbe , kot nekoč Peter Čeferin,ki mu sicer ne seže do kolen, spravlja skozi ,zaradi zlizanosti s plenilsko politiko Murgel. Niti slavni odvetnik ni reševal velikih rib in slavnih klientov z briljatnim znanjem prava pač pa z raznimi, banalnimi,postopokovnimi, napakami sodišč in zastarevanjem zadev, skratka povezanostjo s sodišči. Če si žrtev režima in Bojan Požar je to v nekem trenutku bil, ne pomagajo niti ugodna izvedenska mnenja, ki so morda še dodatno podkrepljena z dejstvi, lahko te pa krivosodje obsodi brez sojenja. Sicer ti ne povedo naravnost, da si žrtev režima, skušajo pa to po ovinkih z nekimi neumnimi obrazložitvami in tezami . Pišem na osnovi lastnih izkušenj. Zato Musarjeve, tega slona v trgovini s porcelanom slovenskega prava, ne smeš podcenjevati, četudi ima v torbi sendviče in ne zakonskih aktov. Kaj bi šele bilo, če b za sabo vlekla desetkilogramskega, kot Blanka? Verjetno bi jo najel tudi Trump. Putin nikakor. On usmrti vsakega, mislečega in mu tožarjenje ne predstavlja nikakršne težave. Čast vsem tistim izjemam na področju prava v mafijski deželi, sicer več ali manj neznanim širši javnosti, ki to področje dejansko imajo v malem prstu. So pa v deželi, kjer se preganja tiste, ki opozorijo na nepravilnosti in ne hudodelcev, morda v senci takšnih, kot je ničemur podobna. Musarjeva

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prestal prvo zaslišanje zaradi ovadbe "Alenke Ermenc": Kriminalistom na postavljena vprašanja nisem odgovarjal.