objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 27. avgust 2019 ob 06:45

Lepo je v tej deželi biti Janković: Petrič ga objema in Delo nič ne poroča! Neodvisni uredniki - to je larifari.
Kako naj se Slovenci odločajo na volitvah, če pa slovenski mediji, kot je recimo Delo, samooklicani osrednji slovenski časopis, takole grozovito pristransko - poročajo?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Stojan Petrič in Zoran Janković. Objemi vedno in povsod ...

... kot Petričeva navodila, torej navodila lastnika časopisa Delo, kako morajo uredniki in novinarji Dela obravnavati Zorana Jankovića. (foto: STA) ... kot Petričeva navodila, torej navodila lastnika časopisa Delo, kako morajo uredniki in novinarji Dela obravnavati Zorana Jankovića. (foto: STA)

Zadnje čase je mogoče večkrat slišati, da je časopis Delo zdaj vendarle malo boljši, bolj uravnotežen in je možno kaj dobrega prebrati. Slednje verjetno drži, zakaj pa ne, skoraj povsod je možno kaj zanimivega prebrati, celo na takšnih spletnih portalih, kot sta Žurnal24 ali 24ur.com, vendar so to, kar zadeva Delo, zgodbe za boljkone naivne, wishful thinking ali občasni piškotki za izbrance (na primer: da lahko Žiga Turk objavi In memoriam ob smrti Ivana Omana ali pa celo dobi intervju), sicer pa je Delo - še - vedno trdno na liniji. Tako na poslovni od Kolektorja, lastnika Dela, in njegovega večinskega lastnika Stojana Petriča, ko gre za Karavanke ali druge gradbene posle, kot na liniji ožjega Kučanovega kroga, ko gre za pomembne politične trenutke in okoliščine; tukaj ni dvoma, tukaj ni odstopanj, tukaj se ve, da uredniško politiko medija vedno določajo lastniki in njihovo ozadje, ne pa uredniki ali novinarji. To je larifari, to so zgodbice o lisici in kislem grozdju.

ENO ČEZ POL NASLOVNICE, DRUGO NA STRANI 8, NA MALO

Dokaz: primer ljubljanskega župana Zorana Jankovića in pravnomočne odločitve vrhovnega sodišča o poročilu komisije za preprečevanje korupcije. Sodba vrhovnega sodišča tako močno bremeni Jankovića, da bi ga medij, kot je Delo, v normalnem medijskem prostoru moral raztrgati in zahtevati županov odstop. Toda kako je v tem primeru poročalo Delo?! Poglejte, črno na belem:

20. avgusta, ko se je razvedelo za sodbo vrhovnega sodišča, je Delo skoraj čez polovico prve strani objavilo fotografijo in tekst z odprtja novega Prekmurskega trga v Ljubljani, seveda z Jankovićem in Milanom Kučanom v promocijski glavni vlogi (vir: Delo, torek, 20. 8. 2019, faksimile)...

... informacijo o zavrnitvi revizije poročila KPK v primeru Zorana Jankovića, čeprav je šlo za prvovrstno politično in medijsko zgodbo, pa šele na strani 8, in še to popolnoma zminimalizirano, v tako imenovani agencijski obliki.

KAKO NAJ SE SLOVENCI ODLOČAJO ...

... ČE PA SLOVENSKI MEDIJI TAKO POROČAJO?!

Neverjetno, kako nizko so padli, pravzaprav samo malo boljše od znanih preteklih časov Dela pod glavnim urednikom Mitjo Gorjupom, tistih novinarskih časov, za katere bi človek mislil, da se res ne morejo več ponoviti ...?!

No, toliko o današnji poštenosti in poklicni korektnosti aktualnega novinarstva na Delu. Slovenski filozof Friderik Klampfer je v nedavnem intervjuju za mariborski časopis Večer med drugim izjavil, da s(m)o Slovenci politično nepismeni. Žal. Mi pa lahko danes in tukaj še dodamo, saj, kako pa naj se Slovenci odločajo, če pa slovenski mediji, kot je recimo Delo, samooklicani "osrednji slovenski časopis", takole grozovito pristransko - poročajo?! 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
stojan petrič zoran janković Milan Kučan Časopis Delo komisija za preprečevanje korupcije vrhovno sodišče Karavanke Kolektor Koling Friderik Klampfer žiga turk ivan oman Mitja Gorjup

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-10 11:09:13


Pravna znanost, temu pravijo nekateri. V mojih očeh je to veda, ker se s tem področjem, vsaj v Sloveniji sicer ne bi ukvarjalo toliko butastih, zmedenih in pokvarjenih ljudi. Včasih imam občutek, da je pravnik vsak drugi, ki sicer nima posebnih talentov v življenju. Ti iz vlade, sicer po intelektualnih limitih in zabitosti, prekašajo vse, tudi te. Klovni in takšni s kupljeno oziroma podarjeno izobrazbo pač..Musarjeva je sicer odvetnica elit, čeprav o pravu ne ve kaj dosti. Ima tudi večjo težavo od te ; ne ve, kdaj je sita. Glede na to, da globoka država nadzira delo sodišč, limiti Musarjeve ne motijo toliko. Tožbe , kot nekoč Peter Čeferin,ki mu sicer ne seže do kolen, spravlja skozi ,zaradi zlizanosti s plenilsko politiko Murgel. Niti slavni odvetnik ni reševal velikih rib in slavnih klientov z briljatnim znanjem prava pač pa z raznimi, banalnimi,postopokovnimi, napakami sodišč in zastarevanjem zadev, skratka povezanostjo s sodišči. Če si žrtev režima in Bojan Požar je to v nekem trenutku bil, ne pomagajo niti ugodna izvedenska mnenja, ki so morda še dodatno podkrepljena z dejstvi, lahko te pa krivosodje obsodi brez sojenja. Sicer ti ne povedo naravnost, da si žrtev režima, skušajo pa to po ovinkih z nekimi neumnimi obrazložitvami in tezami . Pišem na osnovi lastnih izkušenj. Zato Musarjeve, tega slona v trgovini s porcelanom slovenskega prava, ne smeš podcenjevati, četudi ima v torbi sendviče in ne zakonskih aktov. Kaj bi šele bilo, če b za sabo vlekla desetkilogramskega, kot Blanka? Verjetno bi jo najel tudi Trump. Putin nikakor. On usmrti vsakega, mislečega in mu tožarjenje ne predstavlja nikakršne težave. Čast vsem tistim izjemam na področju prava v mafijski deželi, sicer več ali manj neznanim širši javnosti, ki to področje dejansko imajo v malem prstu. So pa v deželi, kjer se preganja tiste, ki opozorijo na nepravilnosti in ne hudodelcev, morda v senci takšnih, kot je ničemur podobna. Musarjeva

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Lepo je v tej deželi biti Janković: Petrič ga objema in Delo nič ne poroča! Neodvisni uredniki - to je larifari.