objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sobota, 25. maj 2019 ob 06:52

Te dni napeto tudi v medijih. Ko jih jezni Petrič postroji na Delu, na Planet TV pa spopad med Travnom, Jarcem in Mayerjem.
Stojan Petrič naj bi imel dovolj tega, da se vsi delajo norca iz njega, kakšen časopis ima ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Petrič naj bi jezno pridrvel na Delo in postrojil vodilne. Češ, rezultati so porazni, sledi rezanje stroškov.

KONSOLIDACIJA MEDIJSKE SCENE (III.)

V senci oziroma zakulisju volilne kampanje pred evropskimi volitvami je te dni skrajno napeto tudi v posameznih medijskih hišah. To so nekatere podrobnosti:

- Po navedbah virov iz časopisne hiše Delo je Stojan Petrič, lastnik Dela in Kolektorja, pred dnevi jezen pridrvel v stavbo Dela na Dunajski cesti 5 in postrojil vse vodilne, glavnega direktorja Andreja Krena, glavno direktorico Natašo Luša, odgovornega urednika časopisa Delo Uroša Urbasa, ter vpil nanje. Da so rezultati Dela porazni, da pri poslu ni imel nobene koristi od njih, da se ne bo nikomur več prilizoval in, pozor, da ima dovolj tega, da se vsi delajo norca iz njega, kakšen časopis ima ... Potem jim je naročil cost cotting (rezanje stroškov), načrt pa mora biti narejen do jeseni, sicer letijo.

Petrič naj bi sicer po naših informacijah tudi končno ugotovil in pogruntal, da so ga Martin Odlazek (Salomon, d. o. o., Media24), Uroš Hakl (Večer) in Leo Oblak (nekdanji večinski lastnik radijske mreže Infonet Media - vir) s svojimi najnovejšimi potezami konsolidacije medijev "malo izigrali". Tiskarna Delo med drugim tako ne bo več tiskala časopisa Večer. Toda še nekaj dni nazaj se je na spletni strani Dela zgodilo, da so po treh urah izbrisali članek o pozivu okoljevarstvenega združenja Rovo, naslovljenega pristojnim državnim organom, da morajo preklicati obratovalna dovoljenja sporni in do okolja škodljivi Odlazkovi sortirnici odpadkov v Lenartu. In verjetno ni dvoma, da so članek na Delu umaknili zato, da bi ugodili Martinu Odlazku.

Uroš Urbas pa se medtem po Delovi stavbi kakor hvali, da je on "odnesel" Rudolfa Skobeta, pred kratkim odstopljenega predsednika uprave Telekoma Slovenije, in da je zdaj na vrsti Tina Česen, direktorica Telekomove hčerinske medijske družbe TSMedia (Planet TV in Siol.net), pa je on svoje opravil.

TRAVEN RAČUNA(L) NA LMŠ, SMC NAJBOLJ PROTI

				Mirku Mayerju naj bi Blaž Jarc poskušal ukiniti oddajo Argument.			Mirku Mayerju naj bi Blaž Jarc poskušal ukiniti oddajo Argument.

Na Planet TV pa je izbruhnil spopad med Bojanom Travnom, Blažem Jarcem in Mirkom Mayerjem za funkcijo odgovornega urednika Telekomove televizije Planet TV in spletnega portala Siol.net, ki jo zdaj zaseda Jarc. Toda spopad te trojice ima tudi posebne osebne in politične dimenzije. Bojana Travna (prej Kanal A in TV Slovenija, je pa tudi lokalni politik v Bohinju) je namreč na Planet TV za svetovalca pred kratkim pripeljal Jarc, Mayer in Jarc pa sta bila donedavnega tudi velika prijatelja. No, zdaj naj bi se vse to razletelo, saj naj bi Jarc poskušal Mayerju celo ukiniti oddajo Argument. Pri tem naj bi Traven računal na podporo Liste Marjana Šarca, imenovanju Bojana Travna za urednika, kar naj bi hoteli potihoma izpeljati te dni (in to naj bi uredila prej omenjena Tina Česen), pa naj bi najbolj nasprotovala SMC. Na politični sceni je bilo včeraj, zadnji dan pred današnjim volilnim molkom, sicer slišati, da se to ne bo zgodilo, med vladno koalicijo pa, da bi moralo imenovanje novega urednika Planet TV priti celo na kadrovski kolegij generalnih sekretarjev vladnih strank, saj gre vendar za paradržavni medij ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
stojan petrič časopisna hiša delo Uroš Urbas planet tv telekom slovenije Tina Česen Mirko Mayer Blaž Jarc Bojan Traven

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

borut rojc

2019-09-10 11:09:13


Pravna znanost, temu pravijo nekateri. V mojih očeh je to veda, ker se s tem področjem, vsaj v Sloveniji sicer ne bi ukvarjalo toliko butastih, zmedenih in pokvarjenih ljudi. Včasih imam občutek, da je pravnik vsak drugi, ki sicer nima posebnih talentov v življenju. Ti iz vlade, sicer po intelektualnih limitih in zabitosti, prekašajo vse, tudi te. Klovni in takšni s kupljeno oziroma podarjeno izobrazbo pač..Musarjeva je sicer odvetnica elit, čeprav o pravu ne ve kaj dosti. Ima tudi večjo težavo od te ; ne ve, kdaj je sita. Glede na to, da globoka država nadzira delo sodišč, limiti Musarjeve ne motijo toliko. Tožbe , kot nekoč Peter Čeferin,ki mu sicer ne seže do kolen, spravlja skozi ,zaradi zlizanosti s plenilsko politiko Murgel. Niti slavni odvetnik ni reševal velikih rib in slavnih klientov z briljatnim znanjem prava pač pa z raznimi, banalnimi,postopokovnimi, napakami sodišč in zastarevanjem zadev, skratka povezanostjo s sodišči. Če si žrtev režima in Bojan Požar je to v nekem trenutku bil, ne pomagajo niti ugodna izvedenska mnenja, ki so morda še dodatno podkrepljena z dejstvi, lahko te pa krivosodje obsodi brez sojenja. Sicer ti ne povedo naravnost, da si žrtev režima, skušajo pa to po ovinkih z nekimi neumnimi obrazložitvami in tezami . Pišem na osnovi lastnih izkušenj. Zato Musarjeve, tega slona v trgovini s porcelanom slovenskega prava, ne smeš podcenjevati, četudi ima v torbi sendviče in ne zakonskih aktov. Kaj bi šele bilo, če b za sabo vlekla desetkilogramskega, kot Blanka? Verjetno bi jo najel tudi Trump. Putin nikakor. On usmrti vsakega, mislečega in mu tožarjenje ne predstavlja nikakršne težave. Čast vsem tistim izjemam na področju prava v mafijski deželi, sicer več ali manj neznanim širši javnosti, ki to področje dejansko imajo v malem prstu. So pa v deželi, kjer se preganja tiste, ki opozorijo na nepravilnosti in ne hudodelcev, morda v senci takšnih, kot je ničemur podobna. Musarjeva

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Te dni napeto tudi v medijih. Ko jih jezni Petrič postroji na Delu, na Planet TV pa spopad med Travnom, Jarcem in Mayerjem.