objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Četrtek, 7. februar 2019 ob 06:55

Afera Marko Potrč. Hofer in Planet TV ne vesta, kaj bi, čeprav gre za zavrženo kaznivo dejanje, mediji pa že blatijo žrtev?!
Vse kaže, da Potrč in Lili Žagar uspešno unovčujeta svoje zveze, jokerje in piškotke po uredništvih različnih medijskih hiš. In to je verjetno tudi tisti pravi razlog, da primer tako dolgo ni prišel v medije ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Kot je razvidno iz uradnega odgovora trgovske družbe Hofer Slovenija, jim je nerodno, vendar ne vedo, kaj bi. Pridobivajo na času in bi po vsem sodeč še najraje kar počakali na konec sojenja ...

JAVNO BLATENJE ŽRTVE ...

IN MEDIJSKA POMOČ BRATOMA POTRČ

Dva dni po našem razkritju sojenja zvezdniku Marko Potrču in njegovemu bratu Alešu (vir) je zgodba močno prodrla tudi v druge medije. Toda kako, na kakšen način? Če so na tabloidu Svet24 vsaj poskušali govoriti tudi z domnevno žrtvijo nasilja Tino Dubrovnik, nekdanjo partnerico Aleša Potrča, ki pa se je želela prej posvetovati s svojo odvetnico, so na mariborskem časopisu Večer in Slovenskih novicah (Časopisna hiša Delo) na dolgo in široko objavili zgolj to, kar sta povedala brata Potrč in televizijska zvezdnica Lili Žagar, ki je trenutno sicer brez oddaje, to pa tako, da se je vse v glavnem zreduciralo na medijsko blatenje žrtve in zagovarjanje osumljenih nasilnikov - Marka in Aleša Potrča. Tine Dubrovnik, domnevne žrtve bratov Potrč, niso niti kontaktirali. Na spletnem Večeru so obrambni članek o Potrču tudi povsem neokusno opremili s tremi samopromocijskimi fotografijami napol golega Potrča in zraven dodali še tri - spet samopromocijske - fotografije Lili Žagar v treh različnih pozah. Vse kaže, kot smo že napovedali na tem portalu, da Marko Potrč in Lili Žagar uspešno unovčujeta svoje zveze, jokerje in piškotke po uredništvih ali pri novinarjih različnih medijskih hiš. No, in to je verjetno tudi tisti pravi razlog, da primer tako dolgo ni prišel v medije, čeprav v medije zaide praktično čisto vse, kar zadeva Marka Potrča ali Lili Žagar. Tabloidne medije, denimo, sama dobesedno zasuvata s fotografijami svojih dveh otrok, čeprav sta se pred leti bahala in očitno lagala, da svojih otrok ne bosta izpostavljala javnosti. Pač, vse za samoreklamo. Zdaj pa taisti Marko Potrč nonšalantno in tudi brez najmanjših dokazov obtožuje Tino Dubrovnik, domnevno žrtev njegovega in bratovega nasilja, da je primer v medije spravila ona, da bi tako vplivala na odločitev sodišča.

In potem se slovenski mediji še čudijo, da ženske praviloma težko prijavljajo takšna ali podobna kazniva dejanja pristojnim organom.

KAJ POREČEJO LASTNIKI HOFERJA V TUJINI?!

IN KAKŠNA JE RAZLIKA MED POTRČEM IN KOBALOM?

Zdaj so se oglasili tudi pri Hofer Slovenija, d. o. o., in na Planet TV. Kot je razvidno iz uradnega odgovora trgovske družbe Hofer Slovenija (faksimile zgoraj), jim je nerodno, vendar ne vedo, kaj bi. Pridobivajo na času in bi še najraje - kot kaže - oportuno počakali na konec sojenja, ki ga Marko Potrč sicer pričakuje že prihodnjo sredo, 13. februarja, ob 9. uri, ko je na okrajnem sodišču v Mariboru sklicana obravnava. Je pa slišati, no, imamo tudi nekatere kopije elektronskih sporočil, da na slovensko vodstvo Hoferja že dežujejo pisma in sporočila ljudi, mi pa bomo zato poskušali izvedeti, kaj si o tem primeru mislijo lastniki trgovske verige Hofer v tujini.

Na Planet TV (TSMedia, d. o. o.) pa bi zadeve, kot kaže iz njihovega včerajšnjega dopisa (faksimile spodaj), najraje razčistili "interno"?! Zanimivo!?

Res je, v pravu velja domneva nedolžnosti, že od rimskega prava naprej, in tudi v Sloveniji in v primeru obtoženega Marka Potrča ter njegovega brata Aleša velja enako. Toda hkrati obstajajo tudi etične in moralne norme, še zlasti ko gre za tako zavrženo kaznivo dejanje, kot je - vsakršno - nasilje nad žensko, in še zlasti, ko gre za javne osebnosti. In zdaj, ko mariborsko državno tožilstvo, torej država zaradi utemeljenega suma nasilja nad žensko sodno preganja zvezdnika Marka Potrča, ki je nedvomno javna osebnost, si podjetja, kot sta Hofer ali Planet TV, enostavno ne morejo več privoščiti poslovnega sodelovanja s tem istim Marko Potrčem. Najmanj do njegove pravnomočne oprostitve, če bo sploh oproščen. Danes sojenje še ni končano in Marku Potrču zaenkrat še vedno grozi kazen do enega leta zapora.

Takšne etične, moralne in poslovne standarde smo lahko, spomnimo, pred kratkim učinkovito videli v tujini, na zahodu, v znanih primerih Billa O'Reillyja in ameriške televizijske Fox News ali producenta Harveyja Weinsteina v Hollywoodu. Oba, televizijskega voditelja in vplivnega poslovneža, so suspendirali in odpustili, čim so se v tamkajšnjih medijih pojavili sumi, da sta spolno nadlegovala ženske. Za osvežitev spomina: o tem so na veliko poročali tudi slovenski mediji, tudi Planet TV, kjer pa se v primeru svojega zvezdnika Marka Potrča želijo preprosto potuhniti. Ne nazadnje, tudi zvezdnika Borisa Kobala so pred dnevi zaradi očitkov kaznivega dejanja kraje avtorskega dela (plagiatorstva) že razrešili z mesta direktorja Šentjakobskega gledališča, čeprav se sojenje Kobalu še zdaleč ni začelo pa tudi plagiatorstvo je, recimo temu, verjetno manj zavrženo dejanje kot nasilje nad ženskami ...

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Marko Potrč Aleš Potrč Lili Žagar časopis Večer slovenske novice Svet24 hofer planet tv

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Arij Slovenski

2019-10-20 13:14:55


Kje se pozna uničenje Istrabenza? V tem, da so vsa slovenska podjetja, ki jih je Bavčarjev Istrabenz pokupil in nagrabil, danes izropana, uničena in za bagatelo prodana raznoraznim balkanskim tajkunom. Zahvaljujoč Bavčarju so Droga Portorož, Kolinska, Hotel Kempinski in ostala nekdaj prestižna slovenska podjetja zdaj v rokah čefurskih tatov in banditov, ki jih izčrpavajo in ropajo. Izjemen "dosežek", res! S tem, da je v Istrabenzu zaposlil 3.800 brezdelnih koritarskih parazitov, ki nič ne prispevajo k produktivnosti in zaslužku podjetja, ampak samo vlečejo mastne plače, se pa lahko hvali samo topoumen komunistični kleptoman, ki se na ekonomijo spozna kot zajec na boben. Ne, Bavčar ni noben heroj niti uboga žrtev režima, ki bi se nam morala smiliti. Je zgolj tipičen komunistični aparatčik in partijski povzpetnik, ki je hotel postati premožen tajkun, pa se mu račun ni povsem izšel, ker se ga je njegova Partija medtem odrekla in ga poslala na hladno. Revolucija pač včasih žre tudi svoje otroke. In Bavčar je definitivno otrok revolucije, saj je še sredi 80-tih (tako kot Janša in Požar) prisegal večno zvestobo Titu in Partiji in se vzpenjal po partijski lestvici. Po operetni "osamosvojitvi" oz. "odcepitvi od Jugoslavije", ki se je zgodila samo na papirju - saj je Slovenija danes še vedno totalno preplavljena s komunisti in jugovići - pa je Bavčar odrgel masko demokrata in se vrnil v okrilje murgelske LDS, ki mu je obetala boljši karierni pospešek. Seveda je Bavčar - skupaj z ostalimi prefarbanimi udbovci in komunisti ala Janša, Bučar, Spomenka, Rupel, itd. - poskrbel, da tudi lustracije nikoli ni bilo in da bo Slovenija na veke vekov ostala pod jugo-komunistično okupacijo. Komunist pač ostane komunist, pa če se stokrat prefarba in preobleče v demokrata. Pa tudi v zaporu Bavčarju ne bo hudega. Prej kot v 5 letih bo (predčasno) prišel ven in potem brezskrbno užival sadove nagrabljenega premoženja, ki ga je prej pravočasno poskril ali prepisal na sorodnike. Celoživljensko hlapčevanje Partiji se mu bo torej vendarle izplačalo.
borut rojc

2019-10-20 09:23:51


Kosmina, ki ga je pripeljal v Istrabenz je povedal vso resnico o Bavčarju ; ,, Mislil je, da bo sto let luštno,, Sam osebno, zelo posmehljivo gledam na ljudi, ki so v neki dobi življenja prisegali le na materialne dobrine in koristi, po tistem, ko je prišlo do točke preloma v njihovem življenju, bodisi ločitve v zakonu, finančnih težav, pa na življenje gledajo skozi prizmo duhovnosti, skromnosti in ponižnosti. Bavčarju v tem pogledu ne verjamem, ker preprosto ni nekddo, ki bi se čemurkoli v življenju lahko odrekel... Na Dobu so in še sedijo ljudje, ki so nedolžni. Vedno mi na misel pride zdaj že hudo bolni, če je sploh še živ,nekdanji finančnik Elana, Koder, ki je tam pač zato, ker bi s svojim vedenjem o poslovanju družbe in pričanjem, lahko ogrozil samega botra v Murglah. Elan je bil nekoč samopostrežba za nedotakljive komuniste. Kot danes Gorenje in še malo nazaj Adria. Takšna podjetja izginejo...Povsod pri teh sumljivih, finančnih transakcijah ter gradbenih poslih je bil navzoč tudi Jankovič, v mojih očeh, kronska priča in dokaz mafijskega ustroja države in skorumpiranega sodstva. Vedno in povsod njegov opičji nasmeh, ob Tovšakovi, Bavčarju, Šrotu. Vsi ti , čeprav s svojo krivdo, sedijo in so sedeli tudi za srbskega cigana. ..Tudi sam bi lahko napisal knjigo svojega boja s privilegiranci režima , umazanim sodstvom in kriminalno državo. Koga to zanima ? Tudi ta knjiga o Bavčarju ni vredna pol pizde hladne vode. Približno toliko kot tista , fašista Pirjevca, ki malikuje komunističnega morilca, Tita ali ta od neuravnovešenega Repeta, kateri poje hvalospeve Kučanu. To je vse na ravni nekdanjega Pavlihe...Bavčar ve, zakaj sedi. Ostal mu bodo milijoni, ki jih brez barabskih poslov, ne bi bilo. Tu sva si različna. Mene je ta država hotela zapreti, ker se nisem pustil okrasti na miren način kot so se pustili moji predniki v času komunistične revolucije. Kradejo pa nam, mamo jim jebem, že skozi rodove in vse mogoče države na tem območju... Za tisto, kar sedi Bavčar, bi sedel vsak, mar ne? V tem pogledu je zasenčil vse, kar je prej naredil dobrega. Postal je del plenilskih elit. Te njegove, krokodilje solze, so laž.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Marko Potrč. Hofer in Planet TV ne vesta, kaj bi, čeprav gre za zavrženo kaznivo dejanje, mediji pa že blatijo žrtev?!