objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 13. junij 2017 ob 06:46

Video prikrite prostitucije. Urška Čepin po petih letih umaknila tožbo. Tomaž Drozg pa obe izgubil.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Starleta Urška Čepin in založnik Tomaž Drozg sta na sodišču proti Bojanu Požarju trikrat izgubila.
Točno dolgih pet let po odmevni objavi znamenitega "spornega" videa, posnetega sredi nekega stanovanja na Topniški ulici v Ljubljani, kjer se je razvpita starleta Urška Čepin ukvarjala s prikrito prostitucijo, se je na ljubljanskem okrožnem sodišču končala tudi sodna saga zaradi objave tega videa. Končala pa se je tako, da je Urška Čepin vloženo kazensko tožbo na koncu umaknila sama (faksimile).
Spomnimo. Zaradi objave videa (aprila 2012) je avtorja teh vrstic najprej obsodil sodnik Marjan Pogačnik, sicer tudi predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča (oktobra 2013), toda januarja lani je vrhovno sodišču njegovo sodbo razveljavilo in jo pravno tudi popolnoma raztrgalo, primer pa vrnilo v ponovno sojenje. Prvi narok je bil razpisan za 23. marec letos, vendar je Čepinova tožbo tri dni prej umaknila, zato je sodišče postopek dokončno ustavilo, zdaj pa mora Urška Čepin plačati vse sodne stroške pet let trajajočega sodnega procesa.

				Tako je Urška Čepin prek svojega odvetnika Dina Bauka dobesedno zadnji hip pred začetkom ponovnega sojenja vloženo kazensko tožbo - sama umaknila.<br>
			Tako je Urška Čepin prek svojega odvetnika Dina Bauka dobesedno zadnji hip pred začetkom ponovnega sojenja vloženo kazensko tožbo - sama umaknila.
Mimogrede, vrhovno sodišče je zaradi res čudnih pravnih utemeljitev pri izdaji sodbe na prvi stopnji sodniku Pogačniku med drugim izrecno prepovedalo, da bi avtorju teh vrstic sodil tudi v ponovljenem postopku. No, kljub vsemu temu je sodnik Marjan Pogačnik aprila letos - na podlagi odločitve sodnega sveta pod vodstvom Marka Novaka - iz statusa okrožnega sodnika napredoval v status višjega sodnika, in to celo po hitrem postopku (več o tem tukaj).

TUDI DROZG IZGUBIL DVE (OBE) TOŽBI

Medtem se končujeta tudi dve kazenski tožbi, ki ju je, prvo že leta 2014, zoper avtorja teh vrstic vložil Tomaž Drozg, lastnik in direktor založniške družbe Adria Media (AM Ljubljana), ki izdaja celo vrsto tabloidnih revija (Nova, Story, Lea in tako naprej ...). Drozg je namreč obe tožbi izgubil, eno tudi že pravnomočno, in že zdaj dolguje več tisoč evrov za poplačilo sodnih stroškov. Obe tožbi sta bili vloženi zaradi člankov o padanju naklad Drozgovih revij, finančnih izgubah družbe Adria Media, ki po zadnjih javno dostopnih bilancah še vedno beleži dobrih 2,6 milijona evrov izgube, pa tudi o tem, kako je Drozg z družbo Adria Media izstopil iz projekta revidiranih naklad (RPN) na Slovenski oglaševalski zbornici, najverjetneje zato, da bi pred javnostjo prikril resnične podatke o prodaji svojih revij. Tako je po zadnjih neuradnih informacijah prodana naklada revije Jana upadla na približno 4 tisoč izvodov, prodana naklada revije Lady pa na približno 10 do 12 tisoč izvodov.
 
Epilog prikrite prostitucije. Članek o tem, kako je vrhovno sodišče raztrgalo sodbo Marjana Pogačnika v zadevi Urške Čepin, si lahko preberete tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Urška Čepin Dino Bauk Marjan Pogačnik Okrožno sodišče v Ljubljani vrhovno sodišče Adria Media doo Tomaž Drozg Slovenska oglaševalska zbornica Projekt revidiranih naklad Izgubljene tožbe

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Video prikrite prostitucije. Urška Čepin po petih letih umaknila tožbo. Tomaž Drozg pa obe izgubil.