objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Petek, 27. januar 2017 ob 06:39

Kandidat za šefa RTVS silil programski svet, da gledajo film o njegovih posvojenih otrocih
Igor Rozman, visoki tehnični uslužbenec RTV Slovenija, je bil kandidat za generalnega direktorja Matićeve struje SMC in Pop TV.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Marko Filli in Igor Rozman. Prvi je na glasovanju za zaprtimi vrati dobil 11 glasov, drugi pa 6.
Po famozni ponedeljkovi zaprti seji programskega sveta RTV Slovenija, kjer so tajno izbirali novega generalnega direktorja RTVS, uhajajo tudi prve (bizarne) podrobnosti o tem, kaj se je zares dogajalo za zaprtimi vrati sejne sobe v 5. nadstropju stavbe RTV Slovenija (nasproti hišne restavracije in bifeja) na Kolodvorski 2-4. Igor Rozman, eden od kandidatov za direktorja in visoki tehnični uslužbenec RTVS, je med svojo predstavitvijo med drugim dejal, da so svetniki pred "težkimi odločitvami", podobno težkimi, kot sta bila "pred leti on in njegova soproga". Takrat, ko sta se odločila posvojiti dva temnopolta otroka iz ene od afriških držav. Po teh besedah je Rozman od prisotnih članov sveta "zahteval" ogled nekajminutnega filma o teh dveh posvojenčkih in film zavrtel, kar so nekateri svetniki ocenili kot poskus vplivanja na njihova čustva pred glasovanjem o njem in drugih dveh kandidatih, Marku Filliju in Urošu Grilcu.

OD POP TV DO SMC IN B-PROJEKTA, D. O. O.

Pri Igorju Rozmanu pa sta zanimivi vsaj še dve zadevi. Med najavo njegove kandidature se je poudarjalo, da je bil "vodja produkcije na TV Slovenija", ne pa tudi, da je bil vodja produkcije Pop TV in Kanala A oziroma Pro Plusa. V stavbi Pop TV in Kanala A je Rozman veljal tudi za velikega intriganta in tistega uslužbenca, ki je ožjemu vodstvu Pro Plusa "špecal" druge sodelavce obeh komercialnih televizij. Kar so nam tudi osebno potrdili njegovi tedanji sodelavci, med poznavalci medijske scene pa je pri kandidaturi za generalnega direktorja RTVS celo veljal za človeka (kandidata) Pop TV.
Poleg tega, da je bil - vsaj za poznavalce - kandidat konkurenčne televizijske hiše, je Igorja Rozmana podpirala tista struja največje vladne stranke SMC, ki jo vodi poslanec Dragan Matić, znotraj programskega sveta pa zastopa Petra Ložar, uradnica vladnega Urada za komuniciranje. Toda Petra Ložar kandidata Rozmana očitno ni podpirala samo iz političnih razlogov, ampak tudi iz čisto osebnih. Njen mož Boštjan Ložar, po naših informacijah zaposlen na (R)TV Slovenija, kjer je njegov nadrejeni nihče drug kot Igor Rozman, je namreč tudi direktor in solastnik podjetja B-projekt, proizvodnja, razvoj in uvajanje elektronskih izdelkov, d. o. o., ki - spet po navedbah naših virov - poslovno sodeluje tudi s TV Slovenija (vse te podrobnosti še preverjamo).
Podatki o glasovanju posameznih članov sveta, ki jih je RTV Slovenija objavila na našo zahtevo, potrjujejo, da je Petra Ložar pri treh glasovanjih vedno glasovala za Rozmana, pri četrtem glasovanju, kjer so glasovali zgolj o Marku Filliju, ki je dobil največ glasov - 11 (Rozman jih je dobil namreč samo 6), pa je uradnica in članica programskega sveta Petra Ložar jezno oddala neveljavno glasovnico!
No, to je tudi zgodba o kadrih SMC in tistih kandidatih za javne funkcije, ki jih podpirajo takšni kadri SMC. Mimogrede, zasebno podjetje B-projekt, d. o. o., je leta 2015 zabeležilo nekaj več kot 163 tisoč evrov prihodkov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kandidat za šefa RTVS silil programski svet, da gledajo film o njegovih posvojenih otrocih