objavi na
pozareport.si

forum

2010 Pozareport

Sobota, 4. december 2010 ob 08:25

Razkrivamo: kdo je duhovnik Cestnik, domnevni ljubimec Saše Einsiedler
Branko Cestnik, župnik in Frankolovega in Črešnjič, je bil v madih letih navdušen marksist, po odhodu nadškofa Antona Stresa v Ljubljano pa so ga omenjali celo med kandidati za celjskega škofa
2010 Pozareport

Odpri galerijo

41-letnik duhovnik Branko Cestnik, doma iz Hajdine pri Ptuju, ki ga je Tilen Pusar, nekdanji mož zvezdnice Saše Einsiedler, javno obtožil, da je "po vsej verjetnosti tri leta" intimno prijateljeval z njegovo ženo, velja enega od medijsko najbolj prepoznavnih slovenskih klerikov, poleg zaporniškega duhovnika Roberta Friškovca, župnika Janeza Turineka iz Artič in vplivnega mariborskega teologa Ivana Štuheca.
Branko Cestnik je tudi eden od treh slovenskih članov tako imenovanega klaretinskega reda, v župnijah Frankolovo in Črešnjice pa dela že osem let. Ko so ga poslali v to faro, je imel še enega kolega, klaretinca patra Martina Vičarja, ki naj bi kasneje zapustil kleriški stan, pravijo naši viri. Ostala dva slovenska klaretinca sta pater Stanislav Sikošek, upokojeni župnik v Kamnici pri Mariboru (tam župnijo zdaj vodi novi župnik Jože Povh) in pater Ivan Tomažič, bolniški duhovnik na Dunaju. Slednji je sicer že v letih, vendar še vedno zelo vitalen.
Mimogrede, pater Tomažič je znan po tem, da je ustanovil slovenski študentski dom Korotan na Dunaju, kasneje oddan v upravo Mohorjevi družbi iz Celovca. Pred časom je Korotan, kjer je zdaj hotelček in slovenski kulturni center, odkupila slovenska država, zaradi dolgov, ki si jih je z obnovo doma nakopičila Mohorjeva družba. Spomnimo, Janševa vlada se je leta 2005, prav zaradi Korotana in pomislekov glede nakupa lastniškega deleža, znašla v konfliktu z nekaterimi koroškimi Slovenci, predvsem predsednikom Narodnega sveta Koroških Slovencev Marjanom Pippom in bivšim avstrijskim zveznim poslancem Karlom Smolletom. Tudi patru Tomažiču je začelo vse skupaj lepo presedati in je Mohorjevi družbi očital premalo domišljeno in preveč razkošno obnovo Korotana, vodstvo Mohorjeve družbe pa se je odzvalo s tožbo. Pater Tomažič napisal tudi precej spisov o Venetih, čeprav je tezo o Venetih kot davnih prednikih Slovencev "nekoliko popravil."
Branko Cestnik je bil po pripovedovanju naših virov v mladih letih celo navdušen marksist, s "partijo" pa se je razšel v gimnazijskih letih. Kasneje je prestopil h klaretincem (misijonski red) in šel študirat v Rim, kjer je končal tudi magisterij iz mladinske pastorale. Nekaj časa je župnikoval blizu Milana, nato pa se je vrnil v Slovenijo. Leta 1998 je prevzel mesto duhovnega asistenta na centru Sinaj v Mariboru in mladinske pastorale tedanje mariborske škofije, kjer je bil njegov predhodnik Ivan Štuhec.
Cestnik je v cerkvenih krogih takrat že postajal znan, saj se je ukvarjal s pop kulturo, dramo absurda in razvpitimi mariborskimi nogometnimi navijači Viole, kot avtor in pobudnik je sodeloval tudi pri projektu rock-kantate Ogenj v kosteh, z glasbeno skupino Živa voda. Imel pa je "nekaj težav" s cerkveno oblastjo v Mariboru, menda so se razšli glede načrta pastorale mladine. Zato je Cestnik odšel na župnijo Frankolovo. Po ustanovitvi celjske škofije je postal član svetovalnih organov tedanjega celjskega škofa Anton Stresa, denimo zbora svetovalcev ter duhovniškega in pastoralnega sveta. Ko je Stres postal ljubljanski nadškof in metropolit, so Cestnika omenjali celo kot možnega kandidata za Stresovega naslednika in novega celjskega škofa.
Vendar se to ni zgodilo in se skoraj zanesljivo ne bo, zlasti potem, ko je v medije prišla zgodba o njegovi domnevni ljubezenski aferi s Saši Einsiedler. Je pa zanimivo, trdiji naši viri blizu vodstva slovenske rimsko-katoliške cerkve, "da so, glede teh ljubezenskih afer, najbolj na udaru kleriki, ki se ukvarjajo s komentiranjem družbenih in političnih dogodkov, kar spominja tudi na čase, ko je tajna jugoslovanska policija Udba na ta način izsiljevala duhovnike." Branko Cestnik ima v reviji Družina, znotraj rubrike Mladi val, vsakih štirinajst dni svojo kolumno, kjer odgovarja na vprašanja mlajših bralcev. Velja še za pronicljivega publicista, ki je večkrat predaval na Nikodemovih večerih na Teološki fakulteti v Ljubljani, precej pa sodeluje tudi s skavti.
Tisti, ki duhovnika Branka Cestnika osebno poznajo, ne izključujejo možnosti, da je imel stike z medijsko zvezdnico Sašo Einsiedler, medtem ko Cestnik še vedno molči in Pusarjevih glasnih očitkov o ljubezenski romanci z njegovo bivšo ženo zaenkrat ni niti demantiral, niti potrdil. V molk se je pogreznila tudi Saša Einsiedler, ki je prenehala celo s pisanjem svojega bloga.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Branko Cestnik Tilen Pusar Saše Einsiedler Roberta Friškovca Janeza Turineka Ivana Štuheca Martina Vičarja Stanislav Sikošek Jože Povh Ivan Tomažič Janševa Marjanom Pippom Karlom Smolletom Anton Stresa

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Patricija Škrlep

2018-12-08 12:23:17


Predvidevam, da so Lebnu to podtaknili strankarski kolegi, vendar tako SMC s takimi kadri izgublja na kredibilnosti. Matić uvaža v stranko same sumljive ženske, konfliktne in vsekakor daleč od vsaj primerne dostojnosti pri tem kar delajo. Že Ložarjeva je sporna v vseh pogledih, intrigantski tip ženske, ki svojo kariero gradi na všečnosti moškim s tem da z njimi neovirano koketira in opravlja ostale "nedostojne ženske" in neumne tipe, ki padejo na te ženske. Hkrati moralizira o drugih, kako so prišli do določenega položaja, sebe pa ne vidi, da je popolnoma nesprejemljiva za kakršnokoli pojavljanje v javnosti, ker svoje pomankljivo znanje poskuša vsakič zakamuflirati s pretirano kritiko drugih in je zanesljivo najbolj glasna med vsemi spornimi ženščinami katerim je Matić strankarski boter. Matić mora imet res zgrešeno samopodobo, da se obdaja s takimi sumljivimi osebki. Sploh za Ložarjevo lahko trdimo, da zna izključno izkoriščat ljudi, zlasti moške, se jim hkrati ponujati in jih hkrati za njihovimi hrbti opravljat in jih poniževat, češ kako so neumni, da takoj nasedejo "njenim čarom". Nasploh od kje Matiću ideja, da je sposoben vodit ta javni servis, glede na to s kakšnimi kadri se obdaja, očitno živi v svojem paralelnem vesolju. Da ga v stranki še niso spregledal, kakšen bolnik je v resnici pa je tudi nepojmljivo. On je čisti parazit in steanko nedvomno vodi v propad...nasploh bi moral odstopit z vseh funkcij v stranki, ker je kot neuspeli kandidat za župana in poslanca totalno zajebal vse...aja pa še Ložarjeva je kandidirala za poslanko...vseeno mislim da ima SMC sposobnejše kadre kot te samopromotorje, ki so kvečjemu destruktivni za okokico v kateri se gibljejo.
Fantom iz opere

2018-12-08 11:33:54


Kdo je VESNA UGRINOVSKI - Na spodnjem linku naj bi bil prirejen razpis za Vesno Ugrinovski - NAGRADA ZA KAJ ŽE????? Še čudno, da se slovenske civilne iniciative niso oglasile. Ženska je bila prej navadna uradnica na tem ministrstvu zaposlena za določen čas brez kakršni koli direktorskih izkušen. Med l. 2014 - 2018 je turbolentno konfliktna Ugrinovska napredovala, če se ta oseba spozna na kakšne vode razen plavanja v bazenu in morju... Posmehuje se ji celo ministrstvo. Enako velja v tem obdobju, da jo je Matić spravil v kompletu še na RTV. http://www.mop.gov.si/fileadmin/mop.gov.si/pageuploads/zaposlitev/razpis_direktor_dvi_22nov18.pdf DIREKTORAT ZA VODE IN INVESTICIJE v.d. generalne direktorice: Vesna Ugrinovski - USTOLIČENA PRED DOBRIM MESECEM brez izkušenj tel.: 01/ 478 7340 e-pošta: vesna.ugrinovski(at)gov.si Sektor za urejanje voda: mag. Luka Štravs tel.: 01 / 478 7404 e-pošta: luka.stravs(at)gov.si Sektor za zmanjševanje posledic naravnih nesreč: Ervin Vivoda tel.: 01 / 478 7237 e-pošta: ervin.vivoda(at)gov.si Sektor za kohezijo: Tomaž Prodan tel.: 01 / 478 7484 e-pošta: tomaz.prodan(at)gov.si Sektor za investicije in ekonomsko upravljanje: Branko Kacjan tel.: 01 / 478 7469 e-pošta: branko.kacjan(at)gov.si Sektor za varstvo in odločanje o rabi voda: Janez Dodič tel.: 01 / 478 7431 e-pošta: janez.dodic(at)gov.si Oddelek za varstvo voda Oddelek za odločanje o rabi voda ZAPOSLITEV Datum objave Objava prostega delovnega mesta Obvestilo o končanem postopku Datum objave obvestila 28.11.2018 Javni natečaj za prosto delovno mesto podsekretar v Sektorju za investicije in ekonomsko upravljanje, obrazec 27.11.2018 Javna objava za prosto delovno mesto administrator v Glavni pisarni, obrazec 27.11.2018 Javna objava za prosto delovno mesto voznik funkcionarja v Službi za splošne zadeve in informatiko, obrazec 22.11.2018 Javni natečaj za položaj generalnega direktorja Direktorata za vode in investicije na Ministrstvu za okolje in prostor 19.11.2018 Javni natečaj za prosto delovno mesto višji svetovalec v Službi za kadrovske zadeve, obrazec 15.11.2018 Javni natečaj za prosto delovno mesto podsekretar v Sektorju za investicije in ekonomsko upravljanje, obrazec 14.11.2018 Javna objava za prosto delovno mesto svetovalec - pripravnik v Sektorju za kohezijo za določen čas, obrazec 18.10.2018 Javni natečaj za položaj generalnega direktorja Direktorata za okolje v Ministrstvu za okolje in prostor

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Razkrivamo: kdo je duhovnik Cestnik, domnevni ljubimec Saše Einsiedler