objavi na
pozareport.si

forum

2007 Pozareport

Torek, 18. september 2007 ob 12:23

Režiser Janez Lapajne začel snemati celovečerec Osebna prtljaga
Njegov tretji film je eden redkih, ki so bili uvrščeni v program filmskega sklada za 2007
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Po vseh težavah, ki zadnje čase spremljajo domačo filmsko produkcijo, je v ponedeljek ob Krki na Dolenjskem padla prva klapa novega celovečernega filma Osebna prtljaga režiserja Janeza Lapajneta, ki se skupaj z mladim pisateljem Nejcem Gazvodo podpisuje tudi kot scenarist. Film temelji na medsebojnih odnosih, tako kot že Lapajnetova prejšnja filma, Šelestenje in Kratki stiki.
Dialogi za film so plod režiserjevega dela z igralci. V filmu nastopajo Matjaž Tribušon, Nataša Barbara Gračner, Tjaša Železnik, Boris Cavazza in Grega Zorc. Prvič v filmu nastopajo tudi trije študentje ljubljanske AGRFT: Nina Rakovec, Klemen Slakonja in Jure Henigman. Producentka filma je Aiken Veronika Prosenc.
Zgodba se odvija v različnih letnih časih, zato bo snemanje trajalo do jeseni prihodnjega leta. Tretji celovečerni film režiserja Janeza Lapajneta je bil uvrščen v program filmskega sklada za leto 2007, je sporočila producentka.
Lapajnetovi Kratki stiki so slavili na zadnjem Festivalu slovenskega filma, Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev pa je film predlagalo tudi kot slovenskega kandidata za tujejezičnega oskarja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Lapajneta Nejcem Gazvodo Matjaž Tribušon nataša barbara gračner Tjaša Železnik Boris Cavazza Grega Zorc Nina Rakovec Klemen Slakonja Jure Henigman Aiken Veronika Prosenc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

jre

2007-05-22 13:43:36


pol pa očitno gledava različna članka.
jaz gledam tega:
http://www.pozareport.si/?Id=kultura&View=novica&novicaID=1730

ki je napisan v pretekliku (primer: v petek se je zgodil.. itn)
Meta

2007-05-20 20:03:06


Kaj pa ti blebetaš?

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Režiser Janez Lapajne začel snemati celovečerec Osebna prtljaga