objavi na
pozareport.si

forum

2007 Pozareport

Ponedeljek, 3. september 2007 ob 12:10

Tina Kosi prevzela celjski teater
Dosedanja umetniška voditeljica postala tudi direktorica, mestni svetniki soglasno za
2007 Pozareport

Odpri galerijo

Vodenje Slovenskega ljudskega gledališča v Celju je prevzela Tina Kosi, ki bo še naprej tudi umetniška voditeljica celjskega teatra. Ob prevzemu nove funkcije je Kosijeva za STA povedala, da si želi dober igralski ansambel ter umetniško rast. Njena velika želja je tudi, da bi Oderpododrom preselili na sosednjo lokacijo, kjer trenutno domuje Osrednja knjižnica Celje. Dosedanji upravnik gledališča Borut Alujevič odhaja v pokoj.
Kosijeva, ki se je leta 1974 rodila v Kopru, na Filozofski fakulteti v Ljubljani pa je magistrirala maja leta 2003, je tudi napovedala, da bo v prihodnjih dneh objavila razpis za finančnega svetovalca, ki ji bo operativno pomagal voditi gledališče.
Na razpis za novega upravnika celjskega gledališča se je poleg Kosijeve prijavil slavist Marijan Pušavec, ki je zaposlen v domoznanskem oddelku celjske knjižnice. Celjski mestni svetniki so izvolitev Kosijeve, ki bo gledališče vodila naslednjih pet let, pet let pa je že njegova umetniška voditeljica, soglasno podprli junija letos.
Tino Kosi so nekateri mediji pred časom omenjali tudi kot intimno prijateljico razvpitega režiserja Vinka Moederndorferja.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tina Kosi Borut Alujevič Marijan Pušavec Vinka Moederndorferja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

jre

2007-05-22 13:43:36


pol pa očitno gledava različna članka.
jaz gledam tega:
http://www.pozareport.si/?Id=kultura&View=novica&novicaID=1730

ki je napisan v pretekliku (primer: v petek se je zgodil.. itn)
Meta

2007-05-20 20:03:06


Kaj pa ti blebetaš?

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tina Kosi prevzela celjski teater