"Potem se nama je z Ester podrl svet. V sredo, 29. maja, popoldne sem od Generalnega sekretariata prejel formalni dopis v francoščini, v katerem so me pozvali, naj komentiram priložene anonimne sramotitve, ki so bila odposlane z elektronskega naslova Wilhelma Krolla (zarotniki so si prilastili nemškega klasičnega filologa, ki se je leta 1869 rodil v kraju z obetavnim imenom Frankenstein!), napisane v borni angleščini in podpisane z Group of EU citizens. Bil sem tako zaprepaden, da sem anonimko natisnil in jo brez besed odnesel iz svojega domačega kabineta v spodnje nadstropje k ženi, zaprepadeno bled kot stena, rekoč to je konec ..."

... Tako čutveno in dramatično se je po štirih ali petih dnevih molka vendarle oglasil Marko Pavliha, nekdanji politik, ki je zamenjal tri politične stranke (LDS, SD in Državljansko listo, bi pa je tudi minister in podpredsednik državnega zbora), zdaj pa tudi nesojeni slovenski sodnik na sodišču za splošne zadeve Evropske unije v Luksemburgu, ki pred dnevi ni prestal zaslišanja pred posebnim odborom v Bruslju. Pavliha za to krivi anonimko, ki naj bi jo dobili omenjeni člani Odbora 225, in ki naj bi jo, kot navaja Pavliha, pisal "bodisi nekdo, ki si strašansko, tudi prek trupel želi evropske sodniške službe, bodisi njegov zagrizen sovražnik ali pa varnostno-obveščevalna služba alias politiki onkraj Dragonje, Mure in Kolpe".

"Kar se mene tiče," zdaj pravi Marko Pavlika, "brez skrbi, bom prebolel ta poraz, vsaka reč je za nekaj dobra in kot pravita stara slovenska pregovora, človek obrača, Bog obrne in za vsako rit raste palica; dlje ko raste, bolj udari."

Celotni spis Marka Pavlihe pod naslovom "Anamneza neke kandidature, diagnoza in terapijapa," pa si lahko preberete na tej povezavi (vir: portal Ius-Info).

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3: