objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sobota, 5. december 2015 ob 06:57

Realnost koncertov Helene Blagne po tujini: 30 do 40 ljudi, poceni vino in sin Kristjan
Videoposnetek na Youtubu razkriva blišč in bedo tako imenovanih razprodanih koncertov znanih slovenskih glasbenikov po Avstraliji, Severni in Južni Ameriki ter Kanadi.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Nekateri slovenski estradniki, med njimi tudi Helena Blagne, nekdanja prva dama slovenske zabavne glasbe, se radi pohvalijo s "koncertnimi turnejami" po tujini, predvsem Avstraliji, Severni in Južni Ameriki ter Kanadi. Kjer naj bi navduševali slovensko emigracijo na odrih pred polnimi in razprodanimi koncertnimi dvoranami. Toda realnost ali resnica teh koncertov je popolnoma drugačna, kot jo čudno naivnim novinarkam slovenskih tabloidnih revij ob dopoldanskih kavah prodajajo Blagnetova in drugi.
Videoposnetek njenega nastopa v Perthu, kot del tako imenovane avstralske turneje 2015 (Helena Blagne Australian Tour 2015), objavljen na Youtubu, dokazuje takšno - realno ali resnično - sliko. Gre za nastop Helene Blagne v nekem slovenskem klubu (nimamo nič proti takšnim ali podobnim slovenskim klubom, toda, na primer, narodni dom v Ilirski Bistrici je za tale klub v Perthu tako rekoč newyorški Carnegie Hall), pred približno 30 do 40 bolj ali manj zdolgočasenimi obiskovalci njenega nastopa, "divo" pred zavesami spremlja samo en glasbenik ("one man band" Oliver Antauer), odra v dvorani sploh ni, na levi strani občasno vidimo njenega sina Kristjana Blagne Zamana, ki na priložnostni mizi prodaja mamine cedeje, na mizah pa, vsaj zdi se tako, poceni vino (niti ne slovensko), pivo ali voda ...
O (njenem) finančnem izkupičku koncerta ali celotne avstralske turneje lahko samo ugibamo, čeprav popolnoma zastonj ali pa samo za letalsko vozovnico, brezplačno bivanje in hrano Blagnetova zanesljivo ne poje.
Sicer pa si videoposnetek lahko v celoti ogledate tukaj. In ja, to je vsa resnica o famoznih koncertih Helene Blagne po - tujini.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Darja Pintarič

2019-10-16 23:46:34


Pozdravljeni prijatelji, jaz sem Darja Pintarič. Sem iz Maribora v Sloveniji. Mene je bolelo in zlomljeno srce, ko se je pred sedmimi meseci v zakonu med mojim možem pojavila zelo velika težava. tako grozno, da je primer odnesel na sodišče zaradi ločitve. Rekel je, da nikoli več ne želi živeti z mano in da me ne ljubi več. Pa se je spravil iz svoje hiše in me in moje otroke spravil skozi hude bolečine. Trudil sem se po najboljših močeh, da bi ga vrnil po večkratnem prosjačenju, a vse v zameno. in potrdil je, da se je odločil in da me ne bo nikoli več videl. Tako sem nekega večera, ko sem se vrnil z dela, srečal starega prijatelja, ki je molil za moža. Tako sem mu razložil vse stvari, zato mi je rekel, da je edini način, da lahko vrnem moža nazaj, da obiščem čarovnika za črkovanje, ker mu to resnično uspeva. Tako nikoli nisem verjel v urok, vendar nisem imel druge izbire, kot da sledim njegovim nasvetom. Nato mi je dal e-poštni naslov doctorigbinovia93@gmail.com voznika pravopisa, ki ga je obiskal. Tako sem naslednje jutro poslal e-poštno sporočilo na naslov, ki mi ga je dal, in črkovalka črkovanja mi je zagotovila, da bom naslednji dan dobila moža. Kakšna čudovita izjava! Nikoli si nisem mislil, da je govoril z mano in mi povedal vse, kar moram storiti. Naslednje jutro me je tako presenetljivo poklical mož, ki me zadnjih 7 mesecev ni klical, da bi me obvestil, da se vrača. Kako fantastično! Tako se je vrnil isti dan in se z veliko ljubezni in veselja opravičil za svojo napako in za bolečino, ki jo je povzročil meni in našim otrokom. Potem pa je bil od tega dne najin odnos močnejši kot prej, zato bi ti svetoval tam, če imaš težave, da ga vzpostavi stik s WhatsApp-om na +2348144480786 Je človek, ki mu zaupate ...
robi

2019-10-13 13:53:38


ojaja

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Realnost koncertov Helene Blagne po tujini: 30 do 40 ljudi, poceni vino in sin Kristjan