objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Ponedeljek, 5. januar 2015 ob 06:43

Iris Mulej bankrotirala. Podobno kot njen najnovejši spremljevalec Danijel
Nekdanja misica in manekenka po blokadah transakcijskih računov zaprla status samostojne podjetnice, blokirani tudi vsi računi Bled film festivala, kjer je direktor njen Danijel Utješanović
Bojan Požar

Odpri galerijo

Nekdanja misica in manekenka Iris Mulej je tako rekoč bankrotirala, čeprav jo nekateri tabloidni mediji prikazujejo kot uspešno poslovno žensko.
Podobno kot Mulejeva je bankrotiral tudi njen najnovejši spremljevalec Danijel Utješanović, ki ga taisti mediji predstavljajo kot "bogatega fanta", manekena, uspešnega podjetnika in celo direktorja BFF ali Blejskega filmskega festivala.
Mulejeva je po koncu ne preveč uspešne manekenske kariere v Milanu julija 2010 ustanovila "podjetje" IMG-19, marketinške storitve Iris Mulej s.p. Na tržišču se je sprva pojavljala kot organizatorka dogodkov in leta 2012 poknjižila 35 tisoč evrov prihodkov in 2.500 evrov "dobička". Leto dni pozneje je promet njenega s.p.-ja močno upadel, imela je le še 7.500 evrov prihodkov, junija lani pa je s.p. zaprla, potem ko je bil transakcijski račun Iris Mulej s.p. pri Banki Koper neprekinjeno blokiran 60 dni. Kako Mulejeva "posluje" danes, ni znano, saj je iz javno dostopnih baz podatkov razvidno, da nima nobenega novega statusa, prav tako ni lastnica ali solastnica kakšnega podjetja.

HASTA LA PIZZA IN MARKO HARRY OMAN

Po naših informacijah, ki jih potrjujejo tudi objave na facebooku, se Iris Mulej trenutno pojavlja kot promotorka posameznih blagovnih znamk iz kulinarike in mode.
Denimo pri Hasta La Pizza, kjer naj bi sodelovala skupaj s podjetnikom Markom Harryjem Omanom, sinom zloglasnega avstralsko-slovenskega poslovneža Nicholasa Omana, znanega po trgovini z orožjem in obsojenega pedofila, ki je medijsko nazadnje izbruhnil med afero odpoklicanega slovenskega veleposlanika v Avstraliji Milana Balažica. Toda edini lastnik podjetja Hasta la Pizza Slovenija d.o.o. je Marko Oman (družba je bila ustanovljena novembra lani, gre pa za mednarodno licenco), ne pa tudi Mulejeva ali morda Danijel Utješanović, čeprav nekateri govorijo, da sta oba pri tem projektu "poslovna partnerja".
Iris Mulej na naša vprašanja, povezana s svojim poslovanjem in finančnim stanjem pa tudi s projektom Hasta La Pizza, ni hotela odgovarjati. Zato ostaja uganka, kako in od česa danes sploh živi Iris Mulej, ali po domače, s čim "plačuje položnice".

MEDIJI O IRIS MULEJ - LAŽEJO

Zakaj mediji (od revij tipa Nova do rubrike Pop In v oddaji 24ur na Pop TV) o Iris Mulej ustvarjajo lažno podobo "uspešne poslovne ženske", pa je drugo vprašanje.
Kar sicer veliko več pove o slovenskih tabloidnih medijih kot pa o Iris Mulej.

FINANČNI POLOM BLED FILM FESTIVALA

No, enaka vprašanja kot pri Iris Mulej se postavljajo tudi pri njenem spremljevalcu Danijelu Utješanoviću. Tudi on nima niti nobenega svojega podjetja niti statusa samostojnega podjetnika, iz javno odstopnih baz podatkov je razvidno samo to, da je prokurist Bled fim festivala d.o.o.. Na spletni strani BFF je Utješanović sicer zapisan kot izvršni direktor BFF.
Toda BFF je kljub zvenečemu imenu hudo bizarna zgodba. Ustanovitelj BFF d.o.o. je podjetje Prevekso d.o.o., katerega lastnik in direktor je Marko Gajič, sicer tudi poslovno direktor blejskega filmskega festivala. Marko Gajič je širši javnosti neznan podjetnik, je pa prijatelj Dragana Utješanovića. Prevekso d.o.o., ki ima sedež na Bledu, se drugače ukvarja z izobraževalnimi tečaji in prevajanjem, prihodki družbe pa se gibljejo med 70 in 85 tisoč evrov letno.
Sedež BFF se nahaja tudi na istem naslovu kot sedež Preveksa, na Cesti svobode 7 na Bledu.
Toda pozor, Bled film festival, ki so ga od 17. do 21. junija lani "zaznamovala" znana imena iz filmske industrije (Rade Šerbedžija kot predsednik in Branko Đurić Đuro kot direktor, prišla sta celo slavna igralca Armand Assante in Vanessa Redgrave), je finančno popolnoma potonil ter ima že od novembra blokirana oba poslovna računa, pri ruski Sperbanki in avstrijski Sparkasse, in po naših informacijah tudi še ogromno neplačanih računov.
Tabloidni mediji, ki so takrat na veliko poročali o blejskem festivalu, z nekritično hvalo vred (saj obiskovalcev festivala skorajda ni bilo), so potem kakor prezrli tudi blejsko-filmski finančni fiasko.

BOGATI FANT UTJEŠANOVIĆ?! NA BLEDU SE REŽIJO

Finančno stanje Danijela Utješanović je na domačem Bledu predmet živahnih govoric. Ko je začel prijateljevati z Iris Mulej in so se v medijih pojavili naslovi, da je Iris "spoznala bogatega fanta", so se na Bledu režali in držali za glavo, češ, Utješanović "še za kavo nima". Denar naj bi si tudi sposojal in bil "dolžan celemu Bledu", kot pravijo domačini. Potovanja v tujino, tudi v Monako ali Tuzlo, mu menda plačuje Prevekso, dobre avtomobile, ki jih vozi, pa naj bi mu posojal prijatelj iz podjetja Avant Car, ki je tudi poslovni partner blejskega filmskega festivala. Velika želja Danijela Utješanovića je postati filmski igralec.
In tako kot Iris Mulej niti Danijel Utješanović svojih poslovnih podvigov ne komentira.

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Iris Mulej bankrotirala. Podobno kot njen najnovejši spremljevalec Danijel