objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 14. marec 2018 ob 06:37

Waldorfska šola Maribor vre. Sum spolnega nadlegovanja učenk, šikaniranje, ravnatelj pa gleda stran. Dokumenti, pričevanja, podpisi.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Na Waldorfski šoli sredi Maribora vre, stvari pa so očitno skrajno resne. Starši pošiljajo prijave.
Na Waldorfski šoli sredi Maribora vre, stvari pa so očitno skrajno resne. Predvsem zaradi novega zaposlenega učitelja športne vzgoje Jerneja Perka, ki naj bi šikaniral učence, učenke pa celo spolno nadlegoval (trije otroci so ga večkrat videli, kako je gledal dve deklici v zadnjo plat in se oblizoval ...), na šolo pa naj bi prišel na podlagi svojih zvez na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, zaradi razredničarke Zorice Falež, ki naj bi učence in učenke žalila, pa tudi zaradi ravnatelja Maksimiljana Rimela, ki naj bi vse to prikrival, zraven pa še kršil anonimnost učencev, da si ni nekateri zdaj ne upajo nič več povedati.
Po navedbah naših virov naj bi ravnatelj RImele, ki je ravno včeraj vodil otroški parlament, utišal štiri učenke, dve iz osmega, dve pa iz devetega razreda, ki sta želeli izpovedati svoje neprijetne izkušnje z učiteljem Perkom. Eno je celo poslal iz razreda, starši pa so ogorčeni, češ - tako se na Waldorfski šoli rešuje sum spolnega nadlegovanja?!
Zato so ravnatelja Rimela, Perka in Faleževo že 5. marca - pod "urgentno" - prijavili na Inšpektorat Republike Slovenije za šolstvo in šport, pristojno ministrstvo pod vodstvom Maje Makovec Brenčič in zavod za šolstvo, vendar razočarani ugotavljajo, da se niti po osmih dnevih ni zgodilo še nič!
Pri tem je dokumente, poslane na pristojne organe, podpisalo 12 staršev. Vse dokumente kot faksimile objavljamo v nadaljevanju.

				1/ Prijava staršev, poslana na pristojne organe v Ljubljano in Maribor ...<br>
			1/ Prijava staršev, poslana na pristojne organe v Ljubljano in Maribor ...

							
							
							
							
							
							
							
				... 2/ Dodatek k prijavi pod zaporedno številko 20102-095-2018.<br>
			... 2/ Dodatek k prijavi pod zaporedno številko 20102-095-2018.
Opomba. Na željo osmih staršev, podpisanov pod prijave, smo imena in primke podpisanih staršev v objavljenih dokumentih anonimizirali.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Waldorfska šola Maribor Ministrstvo za izobraževanje maja makovec brenčič Nemočni učenci nemočni starši Zavodo Republike Slovenije za šolstvo Maksimiljan Rimele

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Waldorfska šola Maribor vre. Sum spolnega nadlegovanja učenk, šikaniranje, ravnatelj pa gleda stran. Dokumenti, pričevanja, podpisi.