objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Ponedeljek, 19. februar 2018 ob 06:46

Sinova tožilke in finančnika ustrahovala šolo Prežihovega Voranca. Grožnje ravnatelju: če pride v javnost, ne bo druge službe!
Bojan Požar

Odpri galerijo

17. januarja smo razkrili dramatična dogajanja na ljubljanski osnovni šoli Poljane, kjer sin vrhovnega sodnika Miodraga Đorđevića in državne sekretarke na ministrstvu za pravosodje Tine Brecelj ustrahuje celo šolo, sošolce in tudi ravnatelja, nekaj jih je tudi že poškodoval (vir).
Medtem ko je velika večina staršev v takšnih ali podobnih situacijah obsojena na pisanje anonimk, ker si - žal - ne upajo javno spregovoriti, pa je tokrat javno spregovoril politik Zmago Jelinčič Plemeniti, predsednik Slovenske nacionalne stranke. Sin vrhovnega sodnika in državne sekretarke je namreč ustrahoval tudi Jelinčičevo hčerko, no, to se je dogajalo že na osnovni šoli Prežihovega Voranca.
"V šoli so se ga bali. Starši smo nekajkrat sprožili vprašanje, kaj in kako, vendar se ni nikoli dalo nič narediti. Šlo je celo tako daleč, bilo je tako hudo, da sem šel v razred in s plosko dlanjo udaril po mizi pri njem, se nagnil nad njega in rekel, da mu bom izpulil ušesa in mu jih pojedel, če ne bo dal otrokom mir. Od takrat Aleksija Iris ni imela več problemov z njim, drugi pa še naprej," je Zmago Jelinčič Plemeniti povedal za revijo Škandal24.
Naprej: Jelinčič je na probleme z nasilnim učencem v razredu opozoril tudi na roditeljskem sestanku, na enem je bil prisoten tudi vrhovni sodnik Đorđević, ki je po sestanku na hodniku vzkipel nad prvim možem SNS: "Ko smo šli iz razreda, se je sodnik za mano drl: Boš že videl, se bova midva že še srečala na sodišču, ti pravičnik!'” Jelinčič je prepričan, da je Đorđević del grožnje že uresničil, saj je dobil namig, da naj bi ga okrožnemu državnemu tožilstvu, ki je zoper Jelinčiča uvedlo predkazenski postopek zaradi napisa "Migranti ven iz države" na njegovi hiši, naznanil prav on (tako Škandal24).

ŽGAJNARJEVA GROZILA RAVNATELJU, ŠTEMBERGER KUPIL KIP

Taista šola Prežihovega Voranca pa je bila prizorišče terorja še dveh sinov znanih staršev, šlo pa je za otroka znane državne tožilke Blanke Žgajnar (iz posebne skupine državnih tožilcev) in lastnika borzne hiše Iirika Igorja Štembergerja. To je bilo leta 2013, vendar naši viri pravijo, da je "zgodbo treba obnoviti". Državna tožilka Žgajnarjeva naj bi namreč vpila na dolgoletnega ravnatelja šole Marjana Gorupa, da si v življenju ne bo več mogel najti službe, če zadevo spravi v javnost, finančnik Štemberger pa je v zahvalo, ker je bila zadeva utišana, financiral nakup novega kipa Prežihovega Voranca pred šolo (ki ga je sicer ustvaril kipar Mirsad Begić), prejšnjega so namreč ukradli.
In kaj vse se je takrat dogajalo: otroka sta fizično napadale mlajše učence, jih izsiljevala za denar in se nad naj njimi znašala na vse možne načine. Starši niso vedeli, kaj storiti, ker tudi ravnatelj ni storil - ničesar.
Pravi paradoks pri zadevi pa je bil ta, da je babica enega od njih Katja Bašič med najbolj znanimi slovenskimi kriminalistkami za nasilje mladoletnikov (vir). In tudi ona je molčala kot grob.

ĐORĐEVIĆ NAD POLICIJO, NOTRANJA PREISKAVA

Po nekaterih informacijah naj bi na policijski postaji Ljubljana Center izvedli notranjo preiskavo, potem ko so se v medijih pojavila poročila državnega tožilstva o početju sina vrhovnega sodnika Miodraga Đorđevića in državne sekretarke Tine Brecelj. Đorđević naj bi namreč prijavil policijo, da so jim podatki ušli v javnost. Na policiji naj bi sicer prejeli več prijav zaradi nasilnih ravnanj sina sodnika in državne sekretarke, jih predali naprej na pristojni center za socialno delo, tam pa naj bi jim odgovorili, da je to sin vrhovnega sodnika in da morajo biti previdni ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Miodrag Đorđević Tina Brecelj Zmago Jelinčič Plemeniti Zmago Jelinčič Aleksija Iris Škandal24 Blanka Žgajnar Igor Štemberger Marjan Gorup Mirsad Begić Katja Bašič Policijska postaja Ljubljana Center

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo
viktor hajsinger

2018-10-13 17:43:11


Tak je to
borut rojc

2018-09-24 10:31:59


Človek s sedmimi križi težko vrne udarec mafiji, ki se izživlja nad njim. Novičev obraz odseva veliko bolečine, trpljenja in strahu, vsega groznega, kar so počeli z njim v teh letih. Ob tem, da je nedolžen, se morilci in krimialci prosto sprehajajo naokrog. Problem policije je, da so določeni ljudje nedotakljivi, tudi, če imajo krvave roke. Predelava in distribucija prepovedanih obstojnih substanc, pa za državo očitno bistvenega gospodarskega in družbeno-koristnega pomena... Direktorja Jamnika so umorili tisti bojevniki, ki jim je nečedne rabote znotraj kemijskega instituta ta preprečeval, ne užaljeni nekdo, ki je ostal brez službe. Država deluje tako, da ustvarja žrtve. Žalostno je, da se tudi pravosodje spusti na tako nizek nivo in ohranja sistemsko korupcijo. Človek se vpraša, kam, kje lahko zadeve še rešuje po pravni poti? Se res nekaterim lahko sodi le na ulici ? Angažirati šušmarja, ki po nareku spiše izvedensko mnenje, obremenilno za vnaprej določeno žrtev je grozljivo. Obsoditi človeka na podlagi gostilniških govoric, katerim ne verjame niti družina umorjenega, pa strašljivo in na bazi neverjetnega. ..Blanka Žgajnar. Tožilka, ki ji pri zapriseženih kriminalcih zastarevajo zadeve, za vsakega od nas pač lahko odredi zapor, kot bi rekel keks. ..Noviča ne poznam. Ga pa globoko spoštujem. Ne bi ga pomiloval, če bi mu dokazali krivdo. A njemu na obrazu piše, da ni kriv. Mar so res vsi, ki odločajo, nepismeni?

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sinova tožilke in finančnika ustrahovala šolo Prežihovega Voranca. Grožnje ravnatelju: če pride v javnost, ne bo druge službe!