objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Petek, 8. december 2017 ob 06:20

Napovedi očitno točne: Stefan Cakič, ki naj bi ubil Gašperja Tiča, razglašen za zmanjšano prištevnega - sledi nizka kazen.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Primer uboja Gašperja Tiča počasi prihaja na sodišče. Toda sojenje Stefanu Cakiću naj bi bilo tajno.
Naše napovedi, da bodo Stefanu Cakiću, ki naj bi 18. junija na Trubarjevi ulici v Ljubljani ubil znanega igralca in režiserja Gašperja Tiča (vir), sodili za zaprtimi vrati, da naj bi šlo za tajni dogovor o nizki kazni za "medijski molk" (objavljeno 13. avgusta - vir), se tako rekoč dobesedno uresničujejo.

PO NOVEM - BISTVENO ZMANJŠANA PRIŠTEVNOST ...

Če je Stefanu Cakiću v času objave prej omenjenega članka še grozilo do 15 let zaporne kazni, je državno tožilstvo - po zadnjih informacijah - spisalo ter vložilo novo, torej že drugo obtožnico. Cakiću sicer še vedno očitajo kaznivo dejanje uboja, vendar tokrat po 3. odstavku 29. člena kazenskega zakonika, ki govori o tako imenovani "bistveno zmanjšani prištevnosti" storilca. To posledično pomeni, da Stefanu Cakiću zdaj grozi tudi bistveno nižja kazen, celo manj kot pet let zapora, kar je sicer najnižja predpisana možna kazen za kaznivo dejanje uboja.
Vložitev nove obtožnice zoper njegovega klienta Stefana Cakića je že potrdil tudi Cakićev odvetnik Gorazd Fišer. Fišer se o pritožbi zoper obtožnico še ni odločil (spomnimo, pritožbo zoper prvo obtožnico je Fišer seveda vložil in takrat je tudi uspela, saj je ljubljansko sodišče primer uboja Gašperja Tiča vrnilo v fazo sodne preiskave), kar bi spet lahko pomenilo, da gre za širši dogovor med državnim tožilstvom, Fišerjem in Cakićem - torej zelo nizka kazen za Stefana Cakića v zameno za medijski molk.
Za tisti medijski molk, ki zadeva skrivnostno smrt in "dvojno življenje" Gašperja Tiča ter z njim povezave družbene elite.
Zanimivo je tudi, da ljubljansko državno tožilstvo (ki ga, mimogrede, začasno vodi Katjuša Čeferin iz znane grosupeljske odvetniške pisarne in družine Čeferin) zaenkrat še ni pojasnilo, zakaj je spremenilo obtožnico in dodalo zmanjšano prištevnost Stefana Cakića, kar spet (lahko) potrjuje govorice o posebnem dogovoru.

... IN SEVEDA ŠE VEDNO ZAPRTO SOJENJE


				Stefan Cakič, uradno domnevni morilec Gašperja Tiča, pred stavbo ljubljanskega sodišča. Mediji do Cakića še vedno nimajo dostopa.<br>
			Stefan Cakič, uradno domnevni morilec Gašperja Tiča, pred stavbo ljubljanskega sodišča. Mediji do Cakića še vedno nimajo dostopa.
Še vedno pa v igri ostaja tudi izrecna zahteva ljubljanskega državnega tožilstva po zaprtem sojenju na podlagi 295. člena zakona o kazenskem postopku, saj naj bi šlo za "moralo" in "družinsko življenje" preminulega Gašperja Tiča.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
gašper tič Smrt Gašperja Tiča Stefan Cakić Gorazd Fišer državno tožilstvo Katjuša Čeferin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Napovedi očitno točne: Stefan Cakič, ki naj bi ubil Gašperja Tiča, razglašen za zmanjšano prištevnega - sledi nizka kazen.