objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 19. september 2017 ob 08:00

Zasebni viri: Igor Bavčar gre še danes v zapor na Dobu
Bojan Požar

Odpri galerijo

Igor Bavčar in odvetnik Janez Koščak iz odvetniške pisarne Čeferin. No, danes gre Bavčar v zapor.
Po naših informacijah iz zasebnih virov gre Igor Bavčar, nekdanji politik in bivši predsednik uprave Istrabenza, danes v zapor na Dobu, potem ko je višje sodišče v Ljubljani zavrnilo njegovo pritožbo na odločitev okrožnega sodišča, ki je že pred časom zavrnilo Bavčarjev predlog za odlog prestajanja zaporne kazni. Pri tem je zanimivo, da je višje sodišče v obrazložitvi zavrnitve pritožbe sicer ocenilo, da je okrožno sodišče Bavčarjev predlog za odlog prestajanja zaporne kazni zavrnilo iz razlogov, ki so celo ustavno sporni (?!), vendar so višji sodniki kljub temu sklenili, da mora Bavčar v zapor.
Spomnimo. Igor Bavčar je bil v ponovljenem sojenju zaradi "zadeve Istrabenz" obsojen na pet let zaporne kazni zaradi pranja denarja. V zaporu na Dobu bi se sicer moral pojaviti že 20. julija, vendar je na vrhovnem sodišču dosegel pomembno etapno zmago: uspelo mu namreč iz sodnega postopka izločiti celo Marka Pogačnika in Sonjo Ilovar Gradišar, predsednika in podpredsednico okrožnega sodišča v Ljubljani.
Sodba v primeru Bavčarja in Istrabenza se sicer še vedno nahaja v pritožbenem postopku na vrhovnem sodišču, ki bo o tem dokončno odločilo v prihodnjih mesecih. No, potem ima Bavčar še možnost pritožbe na ustavno sodišče.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Bavčar janez koščak Odvetniška pisarna Čeferin Marko Pogačnik Sonja Ilovar Gradišar Okrožno sodišče v Ljubljani Višje sodišče v Ljubljani vrhovno sodišče Ustavno sodišče Zapori na Dobu Zadeva Istrabenz

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zasebni viri: Igor Bavčar gre še danes v zapor na Dobu