objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 21. junij 2017 ob 06:30

Smrt Gašperja Tiča. Kvazi liberalni mediji sami stigmatizirajo gejevsko sceno, ker si o tem ne upajo poročati.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Zadnja fotografija Gašperja Tiča, s pevko Neisho in frizerko Anito. Večer pred smrtjo, bistro As.
Iz poročanja večinskih (MSM) medijev ob tragični smrti znanega igralca Gašperja Tiča je tudi razvidno, da slovenski kvazi liberalni mediji (in novinarji) sami stigmatizirajo slovensko gejevsko sceno in jo potiskajo v geto, ker si o tem ne upajo (pošteno) poročati. To pa očitno moti tudi številne pripadnike te scene.
Bilo je tudi samo še vprašanje časa, kdaj se bo spet tragikomično oglasilo Društvo novinarjev Slovenije in zapisalo "poziv k odgovornemu poročanju ob smrti igralca Gašperja Tiča". Ta poziv si lahko preberete tukaj. Tako prihaja do bizarne, celo patološke situacije: isti novinarji dopoldne nekako poročajo o smrti Gašperja Tiča, popoldne pa na sedežu DNS sprejemajo pozive, da se o tem (praktično) ne sme poročati?!
No, tokrat je prišlo tudi do javnega obračunavanja - na Twitterju, med Suzano Lovec, novinarko in urednico na Pop TV, in Miho Plementašem, urednikom na Pop TV, kako se sme in kako se ne sme poročati o smrti Gašperja Tiča. Prva deli moralne lekcije, drugi pa ji očita, da "se kurči, plača pa je, anede ..."
Iz poziva Društva novinarjev Slovenije sicer izhaja, če prav razumemo, da naj bi bilo v javnem interesu, da mediji zavestno zamolčijo ključne olajševalne okoliščine v korist osumljenega storilca, če so te neprijetne za žrtev, v tem primeru za Gašperja Tiča?!
Mediji sicer o okoliščinah smrti Gašperja Tiča in domnevnem storilcu Stefanu Cakiću še vedno poročajo prejkone enostransko. Tako so praktično vsi razen Nove24TV "zamolčali" novo razkritje, da je Cakić že dve leti pripadnik znamenite francoske tujske legije. Trenutno naj bi bil doma na daljšem dopustu, menda zaradi bolezni svoje mame. Po pripovedovanju znancev naj Cakić ne bi bil istospolno usmerjen. Je pa za boljše poznavalce medijske scene kar precej zanimivo, zakaj tokrat - pravzaprav razmeroma kar podrobno - o tem primeru intenzivno poroča časnik Dnevnik. Še največ pa je doslej o Cakiću razkril tednik Reporter.
Zelo nenavadno je tudi, da nihče od novinarjev večinskih medijev nič ne vpraša Gorazda Fišerja, odvetnika Stefana Cakića, kako se bo Cakić, ki mu je sodišče odredilo pripor, zagovarjal, kakšna je Cakićeva različica prijateljevanja z Gašperjem Tičem, dogajanja na usodno noč na Trubarjevi ulici in podobno?!

VBOD V SRCE DRUŽBENE ELITE

No, zaradi nenadne krite smrti igralca Gašperja Tiča, ki se je pred kratkim preselil iz Kopra v Ljubljano, pa naj bi med elitno ljubljansko gejevsko sceno, močno povezano tudi s politiko, dobesedno vrelo. Zgodil naj bi se, kot pravijo eni, "vbod v samo srce družbene elite" ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
gašper tič Smrt Gašperja Tiča neisha Frizerka Anita Ljubljanski bistro As Stefan Cakić Tujska legija Gorazd Fišer Časopis Dnevnik društvo novinarjev slovenije pop tv Miha Plementaš Suzana Lovec Twitter nova24tv reporter

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Smrt Gašperja Tiča. Kvazi liberalni mediji sami stigmatizirajo gejevsko sceno, ker si o tem ne upajo poročati.