objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Torek, 20. junij 2017 ob 06:50

Usodna noč in dvojno življenje Gašperja Tiča. Vse je še zelo nejasno: brutalni umor ali prekoračeni silobran?!
Bojan Požar

Odpri galerijo

Gašper Tič. Vse je še zelo nejasno: brutalni umor ali prekoračeni silobran?!
Minulo nedeljo je kruta in nasilna smrt znanega igralca Gašperja Tiča šokirala kulturno srenjo in slovensko javnost. Toda igralčeva smrt je močno pretresla zlasti slovensko gejevsko sceno. To slednje so mediji javnosti spet zamolčali, čeprav je verjetno res, da številni, tudi novinarji, za "dvojno življenje" Gašperja Tiča niti niso vedeli. No, za novinarje je vedno dobro biti insajder.
 
* Gašper Tič se je pred leti najprej odselil od soproge, prav tako ali pa še bolj popularne igralke Nataše Tič Ralijan in kasneje sta se medijska zvezdnika tudi ločila. Imata dva otroka. Nataša Tič Ralijan naj bi se ločila potem, ko je izvedela za vzporedno spolno življenje svojega partnerja in kmalu tudi hudo zbolela za tuberkulozo. Ko je premagala bolezen, je močno spremenila svoje življenje in med drugim postala veganka.
Tisti, ki so priljubljeni igralski par poznali bolje, so že takrat pripovedovali, da je bil Gašper Tič do svoje žene Nataše občasno nasilen. Naši viri iz gejevske scene pa zdaj pripovedujejo, da so Gašperja že večkrat opozarjali, naj se izogiba "nevarnih (pre)mladih fantov".
* Nasilna smrt igralca Gašperja Tiča žal v mnogočem spominja na zloglasno "afero Baričevič" ali pa, če hočete, na razvpiti umor slovitega italijanskega modnega kreatorja Giannija Versaceja v Miamiju na Floridi pred točno dvajsetimi leti. Tudi v primeru afere Baričevič je šlo za (še vedno) ne povsem pojasnjeno smrt člana slovenske družbene elite, smrt, neposredno povezano s spolnostjo, in delnim molkom medijev. In tudi v primeru smrti Gašperja Tiča je še vse zelo nejasno: ali je šlo za brutalni umor ali pa za posilstvo in na koncu (prekoračeni) silobran.
* Tudi zdaj, ob smrti Gašperja Tiča, večinski mediji zadržujejo (cenzurirajo) del informacij, povezan z dvojnim življenjem igralca, čeprav je že vsakomur jasno, da ga je prav dvojno življenje prignalo na rob smrti, in čeprav gre za policijske informacije, torej informacije pristojnih državnih organov?! Novinarji časopisa Večer, denimo, podobno kot pri Magni Steyr celo vsebinsko spreminjajo izjave akterjev nedeljske nočne drame in smrti sredi stanovanja na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Čeprav je iz policijskih virov prišla izjava storilca Stefana Cakića, da ga je Gašper Tič silil v spolni odnos in mu grozil z nožem in da ga je zabodel, ker se je branil, so na Večeru, pazite, zapisali, citiramo, da se Cakić "ni strinjal z nekaterimi predlogi" (?!) ubitega igralca. Neverjetno, skoraj noro, kot da bi poročali iz nekega rutinskega dopoldanskega sestanka med dvema uradnikoma.
Sramota za novinarstvo.
* Večina medijev tudi cenzurira informacije iz policijskih virov (vključno z zaklepanjem komentarjev, medtem ko družbena omrežja vrvijo), da naj bi bil Cakić pod vplivom GHB, popularno imenovanega "droga za posilstvo" (čeprav policija sama tega ne zanika) in da naj bi omamljenega Cakića znani igralec spolno zlorabil. Obratno pa poročajo čisto vse, do zadnjih podrobnosti, češ, Cakić naj bi Tiča zabodel enajstkrat, in mediji se tudi niso nič ženirali, da so takoj, že nekaj ur po dogodku, objavili polno ime in priimek "brutalnega morilca", pa čeprav gre za 20-letnega fanta. Večinsko medijsko poročanje gre namreč v smeri obrambe "lika in dela" Gašperja Tiča, člana družbene elite, slovenske visoke družbe.
* Vendar pa niti 20-letni Stefan Cakić, ki je samo nekaj let starejši od obeh Tičevih otrok, ni nek "navadni uličar". Je športnik, nadarjeni vratar nogometnega kluba Radomlje, prej je igral za Pečečnikov Interblock in je aktivist društva Mladi zmaji. Tako je skupaj s predsednikom državnega zbora Milanom Brglezom in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem pred dvema mesecema slavnostno odprl prostore društva Čamac, o čemer je poročalo tudi Delo. Po nekaterih drugih informacijah pa naj bi se Stefan Cakić po Ljubljani ukvarjal s preprodajo drog.

KAJ MORAMO ZAHTEVATI OD MEDIJEV? NAJ NIČESAR NE ZAMOLČIJO!

Med novinarji pa spet verbalne debate o tem, ali je pravilno, celo moralno, da se o tem poroča, ali ne? Cirkus delajo celo tisti mediji, ki so pred enim letom, spomnimo, nesrečnega mariborskega ravnatelja "žgali na polno" in vedno poročajo, ko gre za tuje slavne osebnosti. Že videna dvoličnost, deja vu, že dolgočasno. Pogled na rubriko "Najbolj brano" (vir: Najdi.si) pa nam pokaže, da so javnost včeraj najbolj zanimale podrobnosti oziroma okoliščine smrti Gašperja Tiča, ne pa napoved razglasitve sodbe arbitražnega sodišča v Haagu, Magna Steyr ali 2. tir. To je vsa (medijska) realnost. Od novinarjev in medijev pa moramo zahtevati samo eno, to je - da ničesar ne zamolčijo!!!
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
gašper tič Stefan Cakić 2 tir Nataša Tič Raljan magna steyr zoran janković milan brglez Interblock Nogometni klub Radomlje Smrt Gašperja Tiča gašper tič policija časopisna hiša delo milan brglez zoran janković Društvo Čamac Mladi zmaji magna steyr 2tir Haška arbitraža Afera Baričevič Gianni Versace miami Trubarjeva ulica v Ljubljani GHB droga za posilstvo joc pečečnik večer

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Usodna noč in dvojno življenje Gašperja Tiča. Vse je še zelo nejasno: brutalni umor ali prekoračeni silobran?!