objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Sreda, 19. oktober 2016 ob 06:29

Dokumenti, utaja davkov: Viktor Knavs, oče Melanie Trump, bil v zaporu?!
Najnovejša razkritja okoli slovenske kandidatke za prvo damo Združenih držav Amerike: njen oče je očitno sedel v zaporu, ona pa je bila pod drugim imenom lastnica očetove firme ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Viktor, Melanija in Amalija Knavs na eni od družinskih fotografij, ki so zaokrožile po medijih.
Po najnovejših razkritjih uradnih dokumentov, imenovanih "udba.net" (gre za tako imenovano Centralno abecedno evidenco notranjega ministrstva iz časov bivšega komunističnega režima), ki so sestavni del državnega Arhiva Republike Slovenije in jih kot verodostojne priznava tudi slovensko sodišče, naj bi bil Viktor Knavs, oče Melanie Trump, potencialne prve dame ZDA, celo v zaporu. In to zaradi dveh kaznivih dejanj, utaje davkov in nedovoljene trgovine.
Na omenjenem seznamu so poleg Viktorja Knavsa objavljeni njegovi osebni podatki, od rojstnega datuma (23. 11. 1941), kraja in občine rojstva (Jagnjenica, Laško), očetovega imena (Jože), imena matere in njenega dekliškega priimka (Jožefa Ribič), kraja prebivališča (Sevnica, Naselje heroja Maroka 27), poklica (trgovski potnik), državljanstva (Jugoslavije), spola (moški) in zakonskega stana (poročen) do izobrazbe (srednja), zraven pa je zapisano še naslednje: "Oseba je zabeležena v kazenski evidenci". Dalje izvemo, da naj bi bili kaznivi dejanji storjeni leta 1976, primer zoper Viktorja Knavsa je vodila Uprava za notranje zadeve mesta Celje (policija), šlo pa je za kaznivi dejanje po 226. in 235. členu tedanjega (jugoslovanskega) kazenskega zakonika. Zabeleženo je tudi, da je oseba - Viktor Knavs - izbrisana iz kazenske evidence, kar pomeni, da se je - skladno s pravosodno prakso - po zakonsko določenem preteku let obsodba izbrisala iz kazenske evidence.

UTAJA DAVKOV IN NEDOVOLJENA TRGOVINA

Po navedbah najdenih dokumentov naj bi bil Viktor Knavs obtožen in obsojen zaradi dveh kaznivih dejanj: nedovoljene trgovine (po 226. členu kazenskega zakonika) in utaje davkov po 235. členu kazenskega zakonika. Kakšno kazen naj bi mu takrat prisodilo sodišče, žal ni točno znano, kot tudi niso znane druge podrobnosti sodnih postopkov, ker je, kot rečeno, obsodba že izbrisana, bil pa naj bi skoraj brez dvoma obsojen na zaporno kazen. Za utajo davkov je bila namreč predpisana izključno zaporna kazen in dodatno še denarna kazen, za utajo večjega zneska neplačanih davkov pa tudi strogi zapor do desetih let. Koliko časa naj bi Viktor Knavs preživel v zaporu, pa je še uganka.
Da naj bi bil Viktor Knavs res v zaporu, je za ameriško televizijo Univison iz Miamija na Floridi v intervjuju neposredno potrdila tudi Sevničanka Anica Dernač, mama Diane Dernač (danes Kosar), ene od mladostnih prijateljic Melanie Trump iz Sevnice. Dernačevi so bili tudi sosedi družine Knavs. Gospa Anica Dernač je danes upokojena računovodkinja, kdaj bo ameriška televizija Univision predvajala ta del intervjuja z Anico Dernač, ki jo je v Sloveniji intervjuval novinar in dobitnik Pulitzerjeve nagrade Gerardo Reyes, pa ni znano.
Kazniva dejanja Viktorja Knavsa so po vsej verjetnosti povezana s preprodajo avtomobilo na črno, da naj bi imel določene težave s policijo, pa je zapisano že v knjižni biografiji Melania Trump - The Inside Story. Viktor Knavs je bil sicer član slovenske in jugoslovanske komunistične partije (tudi o tem so uradni dokumenti prvič objavljeni v knjigi Melania Trump - The Inside Story) in ima še vedno dobre povezave z nekaterimi vidnimi slovenskimi politiki. Toda dokumenti, ki jih objavljamo danes, so bili odkriti šele pred nekaj tedni.
Dokumenti o kazenski evidence Viktorja Knavsa pa dokazujejo še eno podrobnost, to je, da ima končano samo srednjo šolo. Govorilo se namreč o tem, da je študiral na Višji pravni šoli v Mariboru, ki se je medtem že razvila v pravno fakulteto. In zdaj ti dokumenti dajejo prav navedbam ene od njegovih zunajzakonskih ljubic, ki se je pred časom javno izpovedala, da jo je oče Melanie Trump prisilil, da je splavila, in ta je med drugim povedala, da Viktorju Knavsu na Višji pravni šoli ni uspelo opraviti niti sprejemnih izpitov.

				Dokumenti iz Centralne osebne evidence notranjega ministrstva dokazujejo, da je bil Viktor Knavs procesiran zaradi utaje davkov in nedovoljene trgovine.<br>
			Dokumenti iz Centralne osebne evidence notranjega ministrstva dokazujejo, da je bil Viktor Knavs procesiran zaradi utaje davkov in nedovoljene trgovine.

MELANIA TRUMP SKRIVNOSTNA LASTNICA OČETOVE FIRME

Melania Trump pa je bila z očetom povezana tudi poslovno, kar dokazujejo dokumenti sodnega registra slovenskih podjetij. Spomnimo: Viktor Knavs je svoje podjetje Knauss-Haus ustanovil 16. januarja 1991, na naslovu Linhartova 11 v Ljubljani. Podjetje je svoja vrata dokončno zaprlo 6. februarja 2006. Ampak pozor: nedavno razkriti sodni dokumenti kažejo, da je zadnjih devet let, od leta 1997, edina lastnica tega podjetja - Melania Trump! Vendar ne kot Melania Knauss, kakor se je imenovala do poroke z Donaldom Trumpom januarja 2005 (in potem seveda Melania Trump), ampak kot Melanija Knavs. Povedano drugače: na slovenskem sodišču je Melania Trump dejala, da ji je ime Melanija Knavs, kot svoje stalno bivališče pa je navedla ulico Glinškova ploščad 20 v Ljubljani, čeprav je potem od leta 2001 kot imetnica zelene karte (Green card) za stalno živela in delala v Združenih državah Amerike. Januarja 2005 pa je s poroko na Floridi tako ali tako tudi uradno postala gospa Melania Trump. Da bi takrat lahko postala edina lastnica podjetja, ki ga je ustanovil Viktor Knavs, je Melania Trump očitno vsaj dvakrat zavestno in načrtno zavedla sodišče v Ljubljani: prvič z navedbo napačnega imena in drugič z navedbo napačnega naslova svojega stalnega bivališča.
Zakaj je Viktor Knavs, ki je sicer ostal edini direktor (zakoniti zastopnik) tega podjetja, svoje podjetje prepisal ravno na Melanio Trump, ki je takrat že za stalno živela v ZDA, ne pa na svojo starejšo hči Ines Knauss, ki je takrat še vedno živela v Sloveniji, ostaja uganka. Po vsej verjetnosti ravno zato, ker je Melania stanovala v ZDA in se je Knavsu prepis podjetja na hčerko, ki živi v ZDA, daleč stran od dosega slovenskega pravosodja, zdelo bolj zvito, premeteno in varno. Nekako bolj v slogu današnjih slovenskih tajkunov.

				To sta dva izpisa iz sodnega registra sodišča v Ljubljani, ki dokazujeta ...<br>
			To sta dva izpisa iz sodnega registra sodišča v Ljubljani, ki dokazujeta ...

				... da je bila Melania Trump pod imenom Melanija Knavs (naslov stalnega bivališča: Glinškova ploščad 20, Ljubljana) edina lastnica slovenskega podjetja Knauss–Haus, od leta 1997 do leta 2006.<br>
			... da je bila Melania Trump pod imenom Melanija Knavs (naslov stalnega bivališča: Glinškova ploščad 20, Ljubljana) edina lastnica slovenskega podjetja Knauss–Haus, od leta 1997 do leta 2006.
Pojasnilo in razkritje: nekateri prej objavljeni podatki sodijo med tako imenovane "osebne podatke". Za objavo smo se odločili zato, ker so bili vsi ti podatki javno že objavljeni, v slovenskih in tujih medijih, prav tako so dostopni na spletu, recimo na Wikipedii. Večina od njih je tudi "tehnično zastarelih" in imajo samo še zgodovinsko vrednost. Poleg tega objava teh podatkov v širšem kontekstu predsedniških volitev v Združenih državah Amerike sodi med informacije, ki so pomembne za javnost.
Najnovejša in dokumentirana razkritja o Melanii Trump in njeni družini so objavljena tudi v knjižici z naslovom Making Melania Trump, ki je dostopna na Amazonu.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Viktor Knavs melania trump Anica Dernač Diana Dernač Gerardo Reyes Melania Knauss donald trump Ines Knauss

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dokumenti, utaja davkov: Viktor Knavs, oče Melanie Trump, bil v zaporu?!