objavi na
pozareport.si

forum

Požareport

Ponedeljek, 21. marec 2016 ob 06:03

Celjski odvetnik Korošec in Urška Čepin. Dva nova sodna luzerja proti Bojanu Požarju.
Skupaj sta si obetala kar 31 tisoč evrov odškodnine. Ker pa sta obe vloženi tožbi pravnomočno izgubila, morata zdaj lastniku spletnega portala Požareport.si skupaj plačati 2142 evrov za sodne stroške.
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ni znano, kaj vse imata skupnega razvpiti celjski odvetnik Dušan Korošec in še bolj razvpita ljubljanska starleta Urška Čepin, toda ena njuna skupna zadeva je že znana. Oba sta na ljubljanskem sodišču vložila tožbo zoper Bojana Požarja, lastnika in avtorja tega portala, in oba sta tožbo pravnomočno že izgubila.

PRIMER DUŠANA KOROŠCA

Dušan Korošec je tožbo vložil na okrožnem sodišču v Ljubljani, zaradi dveh člankov, povezanih z njegovo vpletenostjo v posle Petrola in SCT, ki so kmalu po razkritju privedli tudi do odstopa prejšnjega predsednika Petrolove uprave Aleksandra Svetelška.
Dušan Korošec je s tožbo zahteval, da se (mu) mora Bojan Požar zaradi obeh omenjenih člankov javno opravičiti, umakniti svoje izjave ter plačati 21 tisoč evrov odškodnine. Toda že sodišče na prvi stopnji je ugotovilo (8. julija 2015), da zapisi v Požarjevih člankih niso žaljivi, poleg tega je bilo poročanje o tej tematiki v javnem interesu. Takšno stališče je zavzelo tudi višje sodišče in potrdilo sodbo okrožnega sodišča (3. februarja letos), Dušan Korošec pa mora zdaj Požarju plačati dobrih 1859 evrov za stroške sodnega postopka.
Dušan Korošec na sodišču kot tožnik sicer ni nastopal popolnoma sam, njegov pooblaščenec je bil namreč odvetnik Matjaž Pajk, zaposlen v Koroščevi pisarni. Je pa Bojan Požar po eni od sodnih obravnav povedal, da na sodišču že dolgo ni srečal nekoga, ki bi se med pričanjem tako direktno in očitno brez vsakršne slabe vesti lagal kot - odvetnik Korošec. Del sodbe višjega sodišča v zadevi Korošec objavljamo v nadaljevanju.

PRIMER URŠKE ČEPIN

Urška Čepin pa je v svoji tožbi, vloženi na okrajno sodišče v Ljubljani, zahtevala kar prepoved poročanja o tem, da se ukvarja s prikrito prostitucijo (čeprav to nesporno dokazujejo tudi znani videoposnetki, ki so v javnost prišli že aprila 2013), in še 10 tisoč evrov odškodnine.
Zdaj že tudi pravnomočno nesporni članek, ki je bil predmet tožbe, si lahko preberete tukaj: Urška Čepin masira še naprej, zdaj v Trzinu. Na sodišču pa joče. In tudi v tej zadevi je sodišče že na prvi stopnji odločilo v prid novinarju Požarju (da mu ni treba plačati odškodnine, prav tako ne velja vnaprejšnja prepoved pisanja?!, kar je sodno zahtevala Čepinova). Višje sodišče je takšni sodbi pritrdilo 17. februarja letos.
Pri Urški Čepin, ki mora zdaj Bojanu Požarju povrniti skoraj 582 evrov za sodne stroške, je morda zanimivo še to, da je za svojega odvetnika najela Dina Bauka, ki velja za napol uradnega odvetnika Združene levice, poleg tega je kolumnist tednika Mladina.
In tudi del sodbe v zadevi Urške Čepin objavljamo v nadaljevanju.
Če v primeru Dušana Korošca skoraj zagotovo ne bo večjih težav pri povrnitvi denarja, pa ostaja odprto vprašanje, kako bo Bojanu Požarju uspelo od Urške Čepin izterjati 582 evrov ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Celjski odvetnik Korošec in Urška Čepin. Dva nova sodna luzerja proti Bojanu Požarju.