objavi na
pozareport.si

forum

2008 Pozareport

Četrtek, 28. februar 2008 ob 05:51

MI6 ni želel ubiti Miloševića, ampak Arkana, nastradala pa je Diana
Agent britanske tajne službe: Načrt za uboj je bil izdelan, toda pozneje uničen
2008 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko je pred kratkim nekdanji agent britanske tajne službe MI6 Richard Tomlinson na sodni obravnavi v okviru preiskave smrti britanske princese Diane izjavil, da je njena smrt podobna načrtom za umor zdaj že pokojnega eks jugoslovanskega voditelja Slobodana Miloševića, je v torek pričal aktivni tajni agent MI6, ki so ga zaradi njegove varnosti poimenovali A. Ta je povedal, da ni šlo za načrt za uboj Miloševića, ampak radikalnega srbskega nacionalista Željka Ražnatovića Arkana (zdaj že pokojni mož srbske turbopevke Cece), nekdanjega prvega moža srbskih paravojaških enot.

To je bilo tudi prvič doslej, da je pričal aktivni agent službe MI6. Povedal je, da je leta 1993 predlagal likvidacijo radikalnega srbskega nacionalista, vendar ta ideja ni bila sprejeta. "Bil sem zaskrbljen ob misli, da bi ta človek lahko prišel na oblast v Srbiji, zato sem menil, da moramo imeti načrt, kako se ga znebiti, če se to zgodi," je dejal in dodal, da bi bilo neumno takrat ubiti Miloševića, ki je bil ključna figura diplomatskih prizadevanj za končanje vojne na Balkanu.
Načrt za atentat izdelan, nato pa uničen
"V tem obdobju je obstajala možnost, da Miloševića zamenja srbski nacionalistični ekstremist, kar bi privedlo do še večjega etničnega čiščenja. Da bi izpeljali načrt, bi morali izkoristiti ali jugoslovanske disidente ali britanske vojaške možnosti," je  pojasnil A in dodal, da ko je bil načrt na papirju, je šef službe ukazal njegovo uničenje. Zanikal je tudi trditve, da je bil umor Miloševića načrtovan v tunelu.
MI6 naj bi bil vpleten v preiskavo smrti nekdanje britanske princese, ker je oče njenega ljubimca Dodija Al Fayeda, Mohamed, izjavil, da so njegovega sina in Diano ubili britanski tajni agenti po nalogu princa Phillipa, kraljičinega soproga, ker naj bi bila Diana noseča z Dodijem. 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Richard Tomlinson Diane Slobodana Miloševiča Željka Ražnatovića Arkana Cece) , Načrt za atentat izdelan, nato pa uničen Dodija Al Fayeda, Mohamed, Phillipa

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

điđimiđi

2018-10-14 20:18:01


premalo
viktor hajsinger

2018-10-13 17:43:11


Tak je to
borut rojc

2018-09-24 10:31:59


Človek s sedmimi križi težko vrne udarec mafiji, ki se izživlja nad njim. Novičev obraz odseva veliko bolečine, trpljenja in strahu, vsega groznega, kar so počeli z njim v teh letih. Ob tem, da je nedolžen, se morilci in krimialci prosto sprehajajo naokrog. Problem policije je, da so določeni ljudje nedotakljivi, tudi, če imajo krvave roke. Predelava in distribucija prepovedanih obstojnih substanc, pa za državo očitno bistvenega gospodarskega in družbeno-koristnega pomena... Direktorja Jamnika so umorili tisti bojevniki, ki jim je nečedne rabote znotraj kemijskega instituta ta preprečeval, ne užaljeni nekdo, ki je ostal brez službe. Država deluje tako, da ustvarja žrtve. Žalostno je, da se tudi pravosodje spusti na tako nizek nivo in ohranja sistemsko korupcijo. Človek se vpraša, kam, kje lahko zadeve še rešuje po pravni poti? Se res nekaterim lahko sodi le na ulici ? Angažirati šušmarja, ki po nareku spiše izvedensko mnenje, obremenilno za vnaprej določeno žrtev je grozljivo. Obsoditi človeka na podlagi gostilniških govoric, katerim ne verjame niti družina umorjenega, pa strašljivo in na bazi neverjetnega. ..Blanka Žgajnar. Tožilka, ki ji pri zapriseženih kriminalcih zastarevajo zadeve, za vsakega od nas pač lahko odredi zapor, kot bi rekel keks. ..Noviča ne poznam. Ga pa globoko spoštujem. Ne bi ga pomiloval, če bi mu dokazali krivdo. A njemu na obrazu piše, da ni kriv. Mar so res vsi, ki odločajo, nepismeni?

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

MI6 ni želel ubiti Miloševića, ampak Arkana, nastradala pa je Diana