Kaj natanko se dogaja v ajdovskem Mlinotestu? Kako je bila izpeljana velika delavska privatizacija Mlinotesta, po kateri se je družba znašla v rokah menedžerjev? Kdo so ključni igralci, ki bi se radi polastili te mamljive blagovne znamke, ene zadnjih prehrambenih brendov v Sloveniji, ki se še niso znašle v tujih rokah?

Foto: www.creatim.com

V prihodnjih dneh bomo na Portalu PLUS razkrili še eno zanimivo tranzicijsko zgodbo, povezano s slovensko prehrambeno industrijo. Ključnega pomena stabila predčasni neformalni prevzem Mlinotesta skozi usklajeno delovanje treh največjih delničarjev in izločitev nezaželenih nadzornikovSilvana Peršolje in Boruta Kuhariča.  Kakšno vlogo v zgodbi so odigrali predstavniki občine Ajdovščina, so z nakupom delnic po bistveno višji ceni, kot je sedanja prevzemna ravnali v nasprotju z javnim interesom? 

Zgodba o prevzemu Mlinotesta smrdi po že videnem in nas vrača nazaj v lijak tranzicije.

Agencija za trg vrednostnih papirjev ni zaznala nobenih nepravilnosti, toda ali so morda kaj pomembnega spregledali? Predsednik VZMD Kristjan Verbič je vložil tožbo na upravnem sodišču, ki jo bo sodišče obravnavalo.  A če bo Verbiču sodišče ugodilo, bo moral tožiti ATVP zaradi škode, ki bo v tem primeru nastala po njihovi krivdi.  Drugo sodišče je že ocenilo, da je bilo izplačilo dividend delničarjem Mlinotesta v nasprotju z zakonom, a denarja delničarji niso vrnili. Družba Mlino - prevzemnik Mlinotesta, je registrirana na istem naslovu, ima blokirane račune in je brez likvidnih sredstev.  Bodo torej dokončni prevzem Mlinostesta opravili z Mlinotestovim denarjem, kar zakon o prevzemih izrecno prepoveduje? Zgodba smrdi po že videnem, zato je ne zamudite...