Pogrešani je star 52 let, visok okrog 190 cm, svetle polti, izklesanega obraza, gostih črno-sivkastih las, rjavih oči in ima ljubljanski naglas. Nazadnje so ga videli oblečenega v sivkaste hlače in belo srajco z manšetnimi gumbi, v rokah pa je držal črno mapo. Kdor bi karkoli vedel o njem, naj nam to nemudoma sporoči na uredništvo Portala PLUS.

Piše: Uredništvo

Fotomontaža: Portal PLUS

Manj kot 24 ur po nastopu funkcije v.d. generalnega direktorja je neznano kam odšel gospod Andrej Baričič. Kam natanko, očitno ne vedo niti v UKC Ljubljana, saj so nam iz Službe za stike z javnostmi sporočili le, da je odsoten. Ali so izginotje prijavili policiji, ne vemo. Nazadnje so ga sodelavci videli v ponedeljek, 10.8.2015, ko se je zglasil na svojem novem delovnem mestu.

 

Pogrešani je star 52 let, visok okrog 190 cm, svetle polti, izklesanega obraza, gostih črno-sivkastih las, rjavih oči in govori z značilnim ljubljanskim naglasom. Nazadnje so ga videli oblečenega v sivkaste hlače in belo srajco z manšetnimi gumbi, v rokah pa je držal črno mapo. 

 

Vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani osebi prosimo, da nam to nemudoma sporočijo v uredništvo Portala PLUS.

 

V odsotnosti boste težko povrnili ugled bolnišnici in njenih zaposlenih, kot ste obljubili na začetku uvodnega govora. V odsotnosti boste težko skrajšali čakalne vrste, gospod v.d. generalnega. In ja, v odsotnosti boste predvsem težko pridobilli zaupanje svojih zaposlenih. To, da vas ni že prvi dan službe, je videti povsem neresno. Zanimivo bi bilo videti, kaj bi sledilo kakšni čistilki, ko bi v ponedeljek dobila službo, v torek pa bi bila že odsotna.

 

Neresno do amena

 

OK, zdaj pa resno. Gospod Baričič je za MMC RTV Slovenija med drugim dejal, da bosta njegovi osnovni načeli delovanja zakonitost ter moralna in etična načelnost. In švrc, pa ga že ni več. In to manj kot 24 ur po prevzemu vodilne funkcije naše največje, vrhunske in univerzitetne bolnišnice. Kako je to mogoče?! Toliko o moralnosti in etičnosti...

 

Si predstavljate, da bi se nekdo povzpel na mesto generalnega direktorja BMW, naslednji dan pa bi bil že odsoten. Nemci bi znoreli, še zlasti vodstvo koncerna. In če je BMW urejena ustanova, to UKC Ljubljana zagotovo ni. Spomnimo samo na vse nakopičene afere, kot so:

 

- afera Zorman s preplačanimi žilnimi opornicami za 2,5 milijona evrov na letni ravni;

- afera Mishaly;

- afera Radan;

- afera z otroško srčno kirurgijo in še vedno neobjavljenim mednarodnim poročilom o tem programu;

- afera ortopedija in zlate palice, ki se valjajo pod posteljami nekaterih zdravnikov;

- sum korupcije pri nabavi prav vsega materiala;

- prirejeni javni razpisi;

- pridobljeni monopolni položaji za potrošni material z dajanjem aparatov s strani dobaviteljev na reverz;

- afera Medicoengineering in

- še bi lahko naštevali...

 

Vse te škandalozne zgodbe zahtevajo celega človeka. Ki pa ga že ni več v službi. Je morda nazaj na dopustu oziroma, se opravičujemo, odsoten v tujini? Tam, kjer je bil tudi medtem, ko so ga v odsotnosti potrdili na to funkcijo?

 

V odsotnosti boste težko, gospod Baričič, povrnili ugled bolnišnici in njenih zaposlenih, kot ste obljubili na začetku uvodnega govora. V odsotnosti boste težko skrajšali čakalne vrste, gospod v.d. generalnega. In ja, v odsotnosti boste predvsem težko pridobilli zaupanje svojih zaposlenih. To, da vas ni že prvi dan službe, je videti povsem neresno. Zanimivo bi bilo videti, kaj bi sledilo kakšni čistilki, ko bi v ponedeljek dobila službo, v torek pa bi bila že odsotna.

 

 

Superman, ki nič ne ve

 

In gospod Baričič, ki je že prvi dan okrcal novinarje ter nam svetoval o čem naj in o čem naj ne pišemo, se spet čudi, zakaj novinarje tako zanima njegova podjetniša žilica. Gospod Baričič, ali steSuperman ali pa se bo kmalu potrdil naš sum, da so vas na vodilno mesto UKC Ljubljana kot soseda gospoda Vrhunca z Bleda postavili ravno zato, da se ne bo nič zgodilo. Kot njegovo kontinuiteto. Ker nekdo pač mora biti. Da mesto ni prazno. Ker nekdo pač mora dati podpis na naročilnice.

 

Zakaj nas zanima vaša poslovna žilica? Zato, ker ste pravkar postali v.d. generalnega direktorja naše največje bolnišnice, ki je, če še niste vedeli, tudi javni zavod. Torej ima javnost pravico izvedeti, zakaj v odsotnosti potrjeni novi v.d. direktorja manj kot 24 ur po prevzemu funkcije izgine neznano kam.

 Beri dalje...

Išče se novi vršilec dolžnosti generalnega direktorja UKC Ljubljana

Pogrešani je star 52 let, visok okrog 190 cm, svetle polti, izklesanega obraza, gostih črno-sivkastih las, rjavih oči in ima ljubljanski naglas. Nazadnje so ga videli oblečenega v sivkaste hlače in belo srajco z manšetnimi gumbi, v rokah pa je držal ...