Foto: arhiv Portala PLUS

Posledice medijskega razkritja nepregledne množice doslej zaupnih dokumentov iz davčne oaze Panama bodo verjetno že kmalu občutene tudi pri nas. Težko je verjeti, da bi bil edina žrtev t.i. Panamskih papirjev upokojeni boksar Dejan Zavec. Če je v nekaterih drugih evropskih državah — zlasti v Islandiji in Veliki Britaniji — škandal že odnesel enega premierja, drugega pa spravil v veliko zadrego, lahko za Slovenijo napovemo nekakšen modificiran scenarij: v paradržavnem omrežju bodo afero, ki prihaja iz Paname, izkoristili predvsem za obračun s tistimi funkcionarji, za katere vemo, da so že dlje časa na vrhu seznama za ostrel.

Če je Jamnik res tako dober šahist, bo afero s panamskimi papirji izrabil za matiranje finančnega ministra, mimogrede pa bo premierju vzel še predsednika uprave pozavarovalnice Sava Re. 

Naši viri trdiji, da se najbolj spodmikajo tla pod nogami finančnemu ministru Dušanu Mramorju, ki ga bodo nekateri mediji zagotovo v prihodnjih dneh "obdelali" s težkim topništvom. Vsaj delni alibi za to bodo našli v sumu, da je finančni minister vpleten v "panamske posle", kar je sicer morda le trač, ki so ga k nam spretno uvozili iz hrvaških medijev, ti pa so se sklicevali na nemške... Bistvo te informacije pa je to, da naj bi "slovenski minister" investiral v davčne oaze, pri čemer se namiguje ravno na Mramorja.

Beri dalje...

Kdo bi rad namočil ministra Mramorja v Panami?

Kakšne so možnosti, da bi razkritje t.i. Panamskih papirjev pokopalo finančnega ministra Dušana Mramorja, mimogrede pa odneslo še predsednika uprave pozavarovalnice Sava Re Zvonka Ivanušiča? Bi Milojka Kolar v tem primeru res zamenjala Mramorja?